ΤΕΝΙΣ

Άψογος ο Μάρεϊ, εντυπωσιακή η Κιμ

Άψογος ο Μάρεϊ, εντυπωσιακή η Κιμ

Κατάμεστο το κεντρικό κορτ στο Γουίμπλεντον στην πρεμιέρα του κατόχου του τίτλου, Άντι Μάρεϊ φέτος στο τουρνουά. Ρεκόρ αποκλεισμών στον 1ο γύρο για τον Φίλιππο Βολάντρι.

Υπό το βλέμμα του Σακίλ Ο'Νιλ ο Άντι Μάρεϊ ξεκίνησε εντυπωσιακά την υπεράσπιση του τίτλου του στο Γουίμπλεντον. Ο Σκωτσέζος επικράτησε με 6-1, 6-4, 7-5 του Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν στον 1ο γύρο.

" Ήμουν νευρικός το πρωί και νευρικός το προηγούμενο βράδυ, αλλά όταν κάθεσαι στην καρέκλα σημαίνει πως ήρθε η ώρα να ξεκινήσω φέτος στο τουρνουά", σχολίασε ο 27χρονος Σκωτσέζος που συνεργάζεται πλέον με την Αμελί Μορεσμό.

Ολόκληρη η οικογένεια του Μάρεϊ είχε την τιμή να καθίσει στο βασιλικό θεωρείο. Την παράσταση ωστόσο έκλεψε η εντυπωσιακή μνηστή του, Κιμ Σίαρς που πήρε τη θέση της δίπλα στην Μορεσμό και ενθάρρυνε τον σύντροφο της σε κάθε πόντο. Στον επόμενο γύρο θα παίξει με τον Σλοβένο Μπλαζ Ρόλα.

Άψογος ο Μάρεϊ, εντυπωσιακή η Κιμ

Με χαρακτηριστική άνεση πέρασε στο 2ο γύρο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος απέκλεισε με 6-0, 6-1, 6-4 τον Γκολούμπεβ, ενώ πέντε σετ χρειάστηκε ο Φάμπιο Φονίνι για να περάσει το εμπόδιο του Κουζνέτσοβ.

Λίγη ώρα πριν από τον αγώνα του Τόμας Μπέρντιχ, το ESPN ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία από τη γυμνή φωτογράφηση του Τσέχου. Ο πρώην φιναλίστ έχασε το πρώτο σετ από τον Βίκτορ Χανέσκου, αλλά πήρε την πρόκριση στα τέσσερα σετ για να αναμετρηθεί στη συνέχεια με τον Αυστραλό Μπέρνι Τόμιτς.

Άξια αναφοράς είναι η περίπτωση του Ιταλού Φίλιππο Βολάντρι. Έπαιζε με τον Γάλλο Εντουάρ Ροζέρ-Βασελέν και έχασε σε τρία σετ. Είναι η 18η σερί ήττα του στον 1ο γύρο ενός Grand Slam, έχει να νικήσει σε αγώνα σε κυρίως ταμπλό Grand Slam από το 2007.

Ραντεβού στον 2ο γύρο του Γουίμπλεντον έδωσαν δύο παίκτες που έχουν πετύχει διάσημες νίκες επί του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Έρνεστς Γκούλμπις που τον νίκησε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και ο Ουκρανός Σέργκι Στακχφόσκι που θριάμβευσε πέρυσι του Ελβετού στο Γουίμπλεντον.

Τέλος, η επιστροφή του Μάρκου Παγδατή στο Γουίμπλεντον συνοδεύτηκε με νίκη, αγχωτική όπως αποδείχθηκε. Ο Κύπριος ημιφιναλίστ το 2006 νίκησε 6-4, 7-5, 2-6, 7-6 τον Γερμανό Ντάστιν Μπράουν σε αγώνα που διηύθυνε η Ελληνίδα διαιτητής Εύα Ασδεράκη. Ο Παγδατής θα παίξει στη συνέχεια με τον Αργεντινό Λεονάρντο Μάγιερ.

Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη του Μάρεϊ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ