ΣΤΙΒΟΣ

Το καγκουρό του επί κοντώ

Το καγκουρό του επί κοντώ

Ο Στιβ Χούκερ αποφάσισε να αποσυρθεί από τους στίβους και το Sport24.gr θυμάται την τετραετία στην οποία ο σπουδαίος Αυστραλός κυριάρχησε στους αιθέρες. (VIDEO).

Μπορεί ο ίδιος να περίμενε να σταματήσει την καριέρα του όταν το σώμα του δεν θα άντεχε άλλο, αλλά τελικά το μυαλό του ήταν εκείνο που τον εγκατέλειψε και δεν τον άφησε να συνεχίσει.

Το πατρικό ένστικτο και η ανάγκη δημιουργίας οικογένειας με τη σύζυγό του Κάτια Κοστέτσκαγια ήταν εκείνα που υπερίσχυσαν.

Έτσι, αποφάσισε να αφήσει πίσω του τα κοντάρια για να ζήσει μια ήρεμη ζωή μακριά από τους αιθέρες. Ο λόγος για τον Στιβ Χούκερ ο οποίος από το Σάββατο έχει αποσυρθεί από τους στίβους για να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του και του ενός έτους γιου του.

Όλα αυτά τα ανακοίνωσε ο σπουδαίος Αυστραλός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και όπου μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να αποσυρθεί. Ο Χούκερ φεύγει από τους στίβους έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, πίσω μόνο από τον Σεργκέι Μπούμπκα και τον Ρενό Λαβιλενί.

Το καγκουρό του επί κοντώ

Το χρυσό στο Πεκίνο

Ο κατά πολλούς κορυφαίος αθλητής που έχει βγάλει η Αυστραλία έζησε μια τετραετία στην οποία ήταν ο κυρίαρχος των αιθέρων.

Το καγκουρό του επί κοντώ

Όλα ξεκίνησαν το 2006 όταν στην Αθήνα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ήταν πέμπτος στον τελικό της Στουτγάρδης. Ένα χρόνο αργότερα και πάλι στη γερμανική πόλη ήταν τρίτος.

Τον Φεβρουάριο του 2008 κατέλαβε και πάλι την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου που έγινε στη Βαλένθια. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.

Ο Χούκερ περνώντας τα περισσότερα εμπόδια με την τρίτη προσπάθεια κέρδισε την μάχη από τον Λουκιανένκο και με άλμα στα 5.80 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό για την Αυστραλία μετά από εκείνο που είχε κατακτήσει ο Ραλφ Ντουμπελ στα 8000 μέτρα το 1968.

Τα επόμενα δύο χρόνια ο Χούκερ κέρδισε και τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχε με αποκορύφωμα το 2009 στη Γερμανία.

Το θαύμα του Βερολίνου

Το καγκουρό του επί κοντώ

Μπορεί στο παλμαρέ του να έχει το χρυσό στο Πεκίνο και αρκετά μετάλλια με μεγάλες διοργανώσεις ωστόσο εκείνο που θα θυμάται για πάντα είναι η κορυφή στο Βερολίνο.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Χούκερ πήγε ως το μεγάλο φαβορί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου. Ένας σοβαρός τραυματισμός ωστόσο δεν του επέτρεψε να κάνει την προσπάθειά του έτσι όπως θα ήθελε.

Ήξερε πριν από τον αγών πως δεν θα μπορούσε να κάνει ελάχιστα άλματα. Στον ημιτελικό πέρασε με την πρώτη το όριο που ήταν στα 5.65μ. Στον τελικό έκανε δύο μόλις άλματα. Το πρώτο ήταν άκυρο στα 5.85μ.

Στο δεύτερο αποφάσισε να ανέβει πέντε εκατοστά και να δοκιμάσει στα 5.90. Το άλμα του ήταν εξαιρετικό και του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο ίδιος κρατούσε τον ώμο του και ξεσπούσε σε κλάματα.

Οι χαμηλές πτήσεις και το πρόωρο αντίο

Το καγκουρό του επί κοντώ

Στη συνέχεια είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω συγκέντρωσης όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ο Χούκερ δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι σημαντικό.

Σε αυτό για κάποιους έπαιξε ρόλο και η σύντροφός του. Μετά τον γάμο του με την Κάτια Κοστέτσκαγια ο Αυστραλός αθλητής του επί κοντώ έδειξε ότι θέλει να αφοσιωθεί περισσότερο στην οικογένειά του.

Σε αυτήν πλέον έχει προστεθεί και ο μόλις ενός έτους γιος του και αυτό φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα 31του χρόνια. Για πολλούς θα μπορούσε να συνεχίσει ο ίδιος όμως έδειξε πως είχε χάσει το κίνητρό του και για αυτό το λόγο αποφάσισε να αποσυρθεί.

Μάλιστα, το έκανε χωρίς καν να κάνει τα τελευταία του άλματα στο επί κοντώ, αφού στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του προτίμησε να τρέξει στα 200 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ