ΣΤΙΒΟΣ

Στον τελικό ο Φιλιππίδης

Στον τελικό ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Μόσχας.

Παρών σε ένα μεγάλο τελικό ακόμα θα είναι ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο επί κοντώ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Δευτέρας (12/8, 18.00) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα ήταν ένας από τους 13 αθλητές που πέρασαν τα 5,55μ. ύψος που ξεκαθάρισε τα πράγματα στον προκριματικό και δεν χρειάστηκε να ανέβει ο πήχης στα 5,70μ. το όριο που είχε θέσει η IAAF.

Μόλις δύο προσπάθειες χρειάστηκε να κάνει ο Φιλιππίδης στο Α' Γκρουπ του προκριματικού στο άδειο "Λουζνίκι". Ξεκίνησε από τα 5,40μ. και στη συνέχεια πέρασε και τα 5,55μ. με την πρώτη προσπάθεια.

Την πρώτη θέση στο γκρουπ του Έλληνα πήρε ο Τσέχος Γιαν Κουντλίτσκα με 5,65μ. Πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια, όπως και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ρενό Λαβιγιενί στο άλλο γκρουπ.

Ο κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο δεν φάνηκε να... ιδρώνει από την αγωνία όταν έριξε τον πήχη στα 5,65μ. στην πρώτη προσπάθεια του στον προκριματικό.

Προκρίθηκε χάρη στο δεύτερο επιτυχημένο άλμα του και έσπευσε να πανηγυρίσει με τον μικρότερο αδερφό του, Βαλεντίν, ο οποίος κατετάγη έβδομος στο γκρουπ του Φιλιππίδη με 5,55μ. και εξασφάλισε τη συμμετοχή στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του.

Η μοναδική έκπληξη στον προκριματικό ήταν ο αποκλεισμός του Βρετανού Στιβ Λιούις που απέτυχε τρεις φορές στα 5,40μ.

Ο Φιλιππίδης θα πάρει μέρος στον έκτο διαδοχικό μεγάλο τελικό της καριέρας του και στον έβδομο στον σύνολο. Η καλύτερη θέση που έχει πάρει σε τελικό Παγκοσμίου, ήταν το 2011 στη Νταεγκού όπου ήταν έκτος. Ο αθλητής μας στη διάρκεια της σεζόν ξεπέρασε τα 5,82 μέτρα, ενώ έχει ρεκόρ από τον χειμώνα 5,83 μέτρα.

Οι φιναλίστ του τελικού:

1.Γιαν Κουντλίτσκα (Τσεχία) 5,65μ.

-.Ρενό Λαβιγιενί (Γαλλία) 5,65

3.Μπραντ Ουόκερ (ΗΠΑ) 5,55

-.Μάλτε Μορ (Γερμανία) 5,55

-.Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,55

6.Αουγκούστο Ντε Ολιβέιρα (Βραζιλία) 5,55

7.Μπγιορν Ότο (Γερμανία) 5,55

-.Σέιτο Γιαμαμότο (Ιαπωνία) 5,55

-.Ραφαέλ Χολντζέπε (Γερμανία) 5,55

-.Αλχάι Τζενγκ (Σουηδία) 5,55

11.Βαλεντίν Λαβιγιενί (Γαλλία) 5,55

12.Τσανγκρούι Ξούε (Κίνα) 5,55

13.Σεργκέι Κουτσεριάνου (Ρωσία) 5,55

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ