ΣΤΙΒΟΣ

Στα 5.73μ σταμάτησε ο Φιλιππίδης

Στα 5.73μ σταμάτησε ο Φιλιππίδης
EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φιλιππίδης κατέλαβε την έβδομη θέση στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν με επίδοση 5.73μ. Τρομερός αγώνας στο επί κοντώ των ανδρών.

Βαλίτσες για το Μπέρμιγχαμ ετοιμάζει πλέον ο Κώστας Φιλιππίδης, που σήμερα έκανε τον τελευταίο του αγώνα πριν το κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Ο πρωταθλητής μας πήρε μέρος στο μίτινγκ του Ρενό Λαβιλενί στο Κλερμόν Φεράν, όπου ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,73 μ. και κατέλαβε την ένατη θέση στον αγώνα, ο οποίος κινήθηκε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα νωρίτερα είχε περάσει με την πρώτη τα 5,43 μ. και 5,60 μέτρα. Ο Φιλιππίδης αύριο το πρωί ταξιδεύει για το Μπέρμιγχαμ, προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη. Ο αθλητής μας είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται και φέτος να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του αγωνίσματος.

Το παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων του Εμμανουήλ Καραλή βελτίωσε στη διάρκεια του αγώνα ο Αρμαντ Ντουπλάντις. Ο νεαρός Σουηδός ξεπέρασε αρχικά το 5,81 μ. κι έπειτα τα 5,88 μ. και άφησε στην ιστορία το 5,78 μ. του πρωταθλητή μας, ενώ έδειξε σε φοβερή κατάσταση ενόψει Παγκοσμίου.

Σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκαν και οι Κέντρικς και Λαβιλενί, που αμφότεροι ξεπέρασαν τα 5,93 μ. και βελτίωσαν την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ενώ έπειτα απέτυχαν στο 5,98 μέτρα. Τα 5,88 μ. εκτός από τον Ντουπλάντις ξεπέρασαν ακόμη οι Βογιεκόβσκι, Τσάπελ, Λίσεκ και Mενάλντο. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Κέιτ Ναζότ με 4,86 μ., ύψος που ξεπέρασε και η Αντζέλικα Σιντόροβα, ενώ τρίτη με 4,72 μ. ήταν η Νινόν Γκιγιόν Ρομαρίν.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ