ΣΤΙΒΟΣ

Μο Φάρα: "Ο Τραμπ με έκανε... εξωγήινο"

Μο Φάρα: "Ο Τραμπ με έκανε... εξωγήινο"

Μέσα από τον προσωπική του σελίδα ο Μο Φάρα επιτέθηκε κατά του Τραμπ για το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ προσφύγων και μεταναστών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος στις ΗΠΑ προσφύγων και μεταναστών από επτά μουσουλμανικές χώρες έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πολίτες επτά χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και πιο συγκεκριμένα όσους προέρχονται από την εμπόλεμη Συρία, το Σουδάν, τη Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη και την Υεμένη.

Από τη Σομαλία κατάγεται και ένας σπουδαίος δρομέας που ζει και προπονείται στις ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Μο Φάρα ο οποίος μπορεί να έχει πάρει τη Βρετανική υπηκοότητα και να αγωνίζεται με τα χρώματα της Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο η καταγωγή του είναι από τη χώρα της Αφρικής.

Έτσι, δεν μπορούσε να μην πάρει θέση για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης τόσο στα 5 όσο και στα 10 χιλιόμετρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook τοποθετήθηκε εις βάρος της απόφασης του "πλανητάρχη" φέρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό του και το ενδεχόμενο να μην του επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά το μήνυμα του σπουδαίου δρομέα κατά του Τραμπ: "Την 1η Ιανουαρίου αυτής της χρονιάς, η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα, με έχρισε ιππότη του βασιλείου. Στις 27 του ίδιου μήνα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με έκανε «εξωγήινο». Είμαι Βρετανός πολίτης, ζω στις ΗΠΑ τα τελευταία 6 χρόνια, δουλεύω σκληρά, συνεισφέρω στην κοινωνία, πληρώνω τους φόρους μου και μεγαλώνω τα 4 παιδιά μου σε ένα μέρος που αποκαλούν πλέον σπίτι τους.

Όμως τώρα, εγώ και πολλοί άλλοι σαν και μένα μάλλον δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι. Είναι πολύ άσχημο, ότι θα χρειαστεί να πω στα παιδιά μου, ότι ο μπαμπάς τους ίσως να μην καταφέρει να γυρίσει στο σπίτι, να τους εξηγήσω, ότι ο πρόεδρος έχει υιοθετήσει μια πολιτική που έχει τις ρίζες της στην άγνοια και την προκατάληψη.

Η Βρετανία με υποδέχθηκε από τη Σομαλία, όταν ήμουν 8 ετών και μου έδωσε την ευκαιρία να πετύχω και να ακολουθήσω τα όνειρά μου. Είμαι περήφανος που είχα την ευκαιρία, να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, να κερδίσω μετάλλια για το βρετανικό λαό και να λάβω την ύψιστη τιμή του να χριστώ ιππότης. Η ιστορία μου είναι ένα παράδειγμα, για το τι μπορεί να συμβεί, όταν ακολουθεί κάποιος πολιτικές συμπόνιας και κατανόησης και όχι μίσους και απομόνωσης".

Δείτε το σχετικό ποστάρισμα του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δύο Αμερικανοί παίκτες δεν μπορούν να μπουν στο Ιράν λόγω... Τραμπ
Η μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ... μπλέκει το ΝΒΑ!
Καυστικό tweet από τον Μάρκες για το τείχος στο Μεξικό
Δεν είναι εύκολο να είσαι ο Mo Farah
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ