ΣΤΙΒΟΣ

Koρυφαίοι Λαβιλενί και Σχίπερς

Koρυφαίοι Λαβιλενί και Σχίπερς

Ο Γάλλος επικοντιστής Ρενό Λαβιλενί και η Ολλανδέζα σπρίντερ Ντάφνι Σχίπερς είναι οι καλύτεροι αθλητές στίβου της χρονιάς στην Ευρώπη.

Στο Μπακού φιλοξενήθηκαν τα βραβεία "Golden Tracks" της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου. Ο Ρενό Λαβιλενί και η Ντάφνι Σκίπερς είναι οι πρώτοι νικητές.

" Αυτή τη χρονιά δεν θα τη ξεχάσω. Ήταν όνειρο για πολλά χρόνια (σ.σ. να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ) και κανένας δεν το περίμενε", σχολίασε ο Λαβιλενί, αναφέρεται βέβαια στο παγκόσμιο ρεκόρ που κατέρριψε στο επί κοντώ (με 6,16μ.) στο Ντόνετσκ.

Ο Γάλλος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο, εκεί όπου η Σχίπερς αναδείχθηκε νικήτρια στα 100 και στα 200 μέτρα.

" Ήταν ένα ξεχωριστό συναίσθημα να νικήσω στα 100 και στα 200 μέτρα. Ξεκίνησα με το έπταθλο στο Γκέτζιτς και ήταν υπέροχο το ότι νίκησα στα 100 και στα 200 μέτρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".

Καλύτεροι ανερχόμενοι αθλητές ψηφίστηκαν η Ρωσίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ύψος, Μαρία Κούτσινα και ο Βρετανός σπρίντερ Άνταμ Τζέμιλι.

Τόσο ο Λαβιλενί, όσο και η Σχίπερς βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς στα βραβεία της IAAF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ