ΣΤΙΒΟΣ

Έσβησε το αστέρι της Νέας Υόρκης

Έσβησε το αστέρι της Νέας Υόρκης

Απεβίωσε η Νορβηγίδα Γκρέτε Βάιτς, εννέα φορές νικήτρια στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Η Νορβηγίδα Γκρέτε Βάιτς είναι ίσως η μοναδική αθλήτρια που έχει συνδέσει το όνομα της με τη Νέα Υόρκη. Η καρδιά της μεγαλύτερης πόλης σταμάτησε για λίγο να χτυπάει το πρωί της Τρίτης (19/4), όταν η 57χρονη γυναίκα άφηνε την τελευταία της πνοή στο Όσλο.

Η Βάιτς πήρε εννέα φορές τη νίκη στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, ένα ασύλληπτο ρεκόρ. Το 1978 στην πρώτη της προσπάθεια κατέρριψε τον ταχύτερο χρόνο όλων των εποχών, τερματίζοντας σε δύο ώρες, 32 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Η ολυμπιακή καριέρα της μετράει μόνο ένα αργυρό μετάλλιο στο μαραθώνιο του Λος Άντζελες το 1984, όταν ηττήθηκε από τη νεαρότερη Τζόαν Μπενόιτ.

Θα μπορούσε να είχε κατακτήσει το χρυσό στη Μόσχα, αλλά τότε ο μαραθώνιος γυναικών δεν βρισκόταν στο ολυμπιακό πρόγραμμα και η Νορβηγία συμμετείχε στο μποϊκοτάζ.

Αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μαραθώνιο το 1983 στο Ελσίνι, τη χρονιά που θριάμβευσε για πρώτη φορά στον μαραθώνιο του Λονδίνου. Τρία χρόνια αργότερα ακολούθησε ακόμα μια νίκη.

Το 2005 αποκάλυψε ότι πάσχει από την επάρατη νόσο, ωστόσο δεν σταμάτησε να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και να μιλάει για την αγάπη της για το μαραθώνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ