ΣΤΙΒΟΣ

Εκπληκτική Κυριακοπούλου!

Εκπληκτική Κυριακοπούλου!

Η Νικόλ Κυριακοπούλου επανέκτησε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, ξεπερνώντας τα 4,80μ. στο Μπέρμιγχαμ. Δείτε το video.

Στοκχόλμη-Φλάγκσταφ-Αριζόνα... Αυτή την τρελή διαδρομή έχει ακολουθήσει το... πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ γυναικών το τελευταίο 24ωρο.

Πριν από λίγες ώρες η Νικόλ Κυριακοπούλου συνεχάρη την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάρριψη της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών στη χώρα μας με 4,77μ. στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα και στον επόμενο αγώνα της... απάντησε με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 4,80μ!

Δύο εβδομάδες πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου τόσο η Κυριακοπούλου, όσο και η Στεφανίδη βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και... βλέπουν το χρυσό μετάλλιο.

Η Κυριακοπούλου είχε βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ την περασμένη Πέμπτη στη Στοκχόλμη με 4,76μ. Σήμερα (21/2) αγωνίστηκε στο Μπέρμιγχαμ.

Ξεκίνησε τον αγώνα από τα 4,50μ, ύψος που πέρασε με την πρώτη, ανέβηκε στα 4,60μ. και δυσκολεύτηκε στα 4,70μ, καθώς χρειάστηκε τρεις προσπάθειες. Με την τρίτη πέρασε τα 4,80μ. και πανηγύρισε έντονα την ιστορική στιγμή. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που σπάει το φράγμα των 4,80μ.

Η Κυριακοπούλου δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ: " Ηταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Είχε προηγηθεί αρκετή ταλαιπωρία από το ταξίδι, γιατί καθυστέρησαν οι βαλίτσες και τα κοντάρια μας με αποτέλεσμα να πάρω τα πράγματα μου γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα... Το γεγονός ότι η Κατερίνα έκανε το 4,77 μ., με εξίταρε και με βοήθησε να κυνηγήσω μια ακόμη καλύτερη εμφάνιση. Το περίμενα ότι Κατερίνα ήταν σε θέση να πηδήσει τόσο ψηλά και πιστεύω πως μπορεί να πάει και παραπάνω. Για μένα όμως το σημαντικότερο είναι πως ήμουν εξαιρετικά σταθερή σε δύο αγώνες απόστασης μόλις δύο ημερών. Νομίζω πως αυτό δείχνει πως φέτος είμαι σε άλλο επίπεδο και πως έχω δουλέψει πολύ σωστά".

Το άλμα της Κυριακοπούλου:

Ακόμη τέσσερις Έλληνες αγωνίστηκαν στο Μπέρμιγχαμ όπου ο Μο Φάρα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση των 2 μιλίων. Στο μήκος ο Γιώργος Τσάκωνας που έχει μείνει δίχως προπονητή μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Βασιλικό ήταν όγδοος με 7,16μ. Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 8,17μ. σημείωσε ο Γκρεγκ Ράδερφορντ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στη Ζυρίχη δεν θα αγωνιστεί στην Πράγα.

Στα 60μ. εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης νίκησε στην προκριματική σειρά του με 7.66 δευτερόλεπτα. Στον τελικό ήταν πέμπτος με 7.68. Νικητής ήταν ο Αμερικανός Κέβιν Κράντον με 7.58.

Τέλος, στο ύψος ο Αντώνης Μάστορας και ο Κώστας Μπανιώτης περιορίστηκαν στην έκτη και στην έβδομη θέση αντίστοιχα με άλμα στα 2,19μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ