ΣΤΙΒΟΣ

Δεύτερος στον κόσμο ο 16χρονος Καραλής

Δεύτερος στον κόσμο ο 16χρονος Καραλής
INTIME SPORTS

Ο μαθητής της 1ης Λυκείου Εμμανουήλ Καραλής έκλεψε την παράσταση στο 3ο Athens Street Pole Vault. Ο αθλητής του Γ.Σ. Κηφισιάς στοχεύει στη διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων (videos).

Το 3o Athens Street Pole Vault είχε στις τάξεις του έναν παγκόσμιο πρωταθλητή (Κώστας Φιλιππίδης) και έναν "χάλκινο" πρωταθλητή Ευρώπης (Πιοτρ Λίσεκ), αλλά το πρόσωπο του αγώνα ήταν ένας 16χρονος!

Ο Εμμανουήλ Καραλής και όχι Μανώλης όπως διευκρίνισε η μητέρα του, πήρε μια γεύση από το σπουδαίο μέλλον που φαίνεται πως έχει, συμμετέχοντας στον αγώνα επί κοντώ δρόμου στο Σύνταγμα.

Μόλις πριν από λίγες μέρες ο γιος του παλιού δεκαθλητή Χάρη Καραλή βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με 5,10μ. στο σχολικό πρωτάθλημα. Ξεκινώντας πρώτος πρώτος τις προσπάθειες του στο Σύνταγμα ο μαθητής της 1ης Λυκείου βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ με 5,14μ, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό ανάμεσα στους θεατές.

Ακούγοντας προσεκτικά τις οδηγίες του προπονητή του, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ο Καραλής ετοιμάστηκε στη συνέχεια για αυτό περίμεναν όλοι. Την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ στην κατηγορία παίδων. Ο κάτοχος του ήταν παρών, ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,22μ. από το 2003.

Υπό το βλέμμα των γονιών του ο Καραλής ξεκίνησε την προσπάθεια του στα 5,24μ. Όταν τα κατάφερε, ξεσήκωσε την κερκίδα στην οποία κάθονταν συγγενείς και φίλοι. Υπερήφανη η μητέρα του μας είπε πως " ο Εμμανουήλ ξεκίνησε να κάνει επί κοντώ στην 1η γυμνασίου. Τον πηγαίνουμε καθημερινά στην προπόνηση από τα Σπάτα που μένουμε στο ΟΑΚΑ. Αγαπάει πολύ το επί κοντώ".

Μετά το νέο πανελλήνιο ρεκόρ και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο ο Καραλής ανέβασε τον πήχη στα 5,34μ, αλλά δεν τα κατάφερε. Χαμογελαστός κάθισε στην κερκίδα για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Αφού πόζαρε στην αναμνηστική φωτογραφία με τους συναθλητές του, πολιορκήθηκε από θεατές, δημοσιογράφους και φωτογράφους. " Ήταν μια πολύ καλή μέρα για μένα. Το έβγαλα το πανελλήνιο ρεκόρ. Ο στόχος μου ήταν να βελτιωθώ στην τεχνική μου και συνεχίζουμε", είπε στο Sport24.gr ο αθλητής του Γ.Σ. Κηφισιάς.

Ο προπονητής του, ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου εξέφρασε την επιθυμία των ανθρώπων του στίβου δηλαδή να γίνονται τέτοιοι αγώνες κάθε χρόνο, ακόμα και σε άλλες περιοχές της χώρας. " Ο Εμμανουήλ έκανε καταπληκτικό αγώνα. Έκανε δύο φορές ατομικό ρεκόρ, έκανε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Στόχος μας δεν ήταν να βγάλουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερες επιδόσεις, αλλά να βελτιωθούμε στην τεχνική. Τέτοιες επιδόσεις δεν γίνονται κάθε μέρα".

Ο Καραλής θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων στο Κάλι της Κολομβίας (15-19/7) με στόχο τη διάκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ