ΠΟΛΟ

Τώρα "τελικός" με Ουγγαρία

Τώρα "τελικός" με Ουγγαρία

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε 11-6 της Σλοβακίας στα προκριματικά του World League. Θα κυνηγήσει τη νίκη-πρόκριση στις 14 Απριλίου στην Ουγγαρία.

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στον αγώνα με τη Σλοβακία. Η έλλειψη ρυθμού δεν την εμπόδισε να φτάσει σε μια άνετη νίκη με 11-6 στο σχεδόν άδειο "Παπαστράτειο" για την 5η αγωνιστική του Α' Ομίλου της προκριματικής φάσης του World League.

Η Ελλάδα κοιτάζει πλέον τον εκτός έδρας αγώνα με την Ουγγαρία στις 14 Απριλίου, όπου χρειάζεται όχι μόνο νίκη για να φτάσει στην πρόκριση στο Super Final του Μπέργκαμο, αλλά νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των επτά τερμάτων. Η Ουγγαρία νίκησε 14-5 τη Ρουμανία.

" Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε αντίπαλο. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι με τους Ούγγρους εδώ, με συγκέντρωση και πίστη στον εαυτό μας θα πάμε για το καλύτερο αποτέλεσμα και ας μην είναι η νίκη, μια καλή εμφάνιση", υποστήριξε ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας απόψε (17/3), ο Χριστόδουλος Κολόμβος.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Ο Μάρτιν Φάμερα, ο πρώτος σκόρερ των Σλοβάκων, έδωσε δύο φορές το προβάδισμα στην ομάδα του στο πρώτο οκτάλεπτο (0-1, 1-2). Στο πρώτο λεπτό του δεύτερου οκταλεπτου ο Γιάννης Φουντούλης έβαλε την εθνική μπροστά στο σκορ με 3-2. Από τη συνεργασία Φουντούλη-Κολόμβου ήρθαν τα γκολ της εθνικής και το 6-3 υπέρ της στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Τρία γκολ σε ενενήντα δευτερόλεπτα σημείωσε η εθνική ομάδα στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Φουντούλης πραγματοποίησε το 9-4 ένα λεπτό και 35 δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή.

Ένα γκολ του Κολόμβου διαμόρφωσε το 10-4 με τον Σέμαν να πραγματοποιεί το 11-6 στην εκπνοή. Οι διεθνείς ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με τέσσερα γκολ σε επτά προσπάθειες στον παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-1, 3-1, 2-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Χατζηγούλας, Φουντούλης 2, Ποντικέας 1, Τίγκας, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 4, Γούνας, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Τ.Εστεγέρ): Κοζμέρ, Φάμερα 4, Ζάτοβιτς 1, Μπίελικ, Ντούρικ, Μπάλας, Σέμαν 1, Μολνάρ, Τκάτς, Πόλοβιτς, Κολάρικ, Μπρούντερ, Χοφέρικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ