ΠΟΛΟ

"Πρώτη φορά από την άλλη πλευρά"

"Πρώτη φορά από την άλλη πλευρά"

Την Παρασκευή (12/12, 19.00) η Αλεξάνδρα Ασημάκη θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τη Βουλιαγμένη. Στο Sport24.gr μίλησε για "το πρωτάθλημα που υποβιβάζουμε οι ίδιοι" και άλλα που πρέπει να διορθωθούν.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή της στη Βουλιαγμένη. Στο Λαιμό έμαθε να κολυμπάει, έκανε τους πρώτους αγώνες στο πρόσθιο, ανακάλυψε το πόλο και εξελίχθηκε στην κορυφαία πολίστρια στον κόσμο το 2011.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ανακοίνωσε πως πηγαίνει στον Ολυμπιακό. Ορισμένοι άνθρωποι στη Βουλιαγμένη δεν το έχουν δεχθεί. Λοιπόν ήρθε η ώρα για τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο την ομάδα με την οποία αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.

" Δεν βάζω δραματικούς τίτλους. Είναι μια σημαντική μέρα για μένα γιατί είναι το πρώτο σπουδαίο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς τα μοναδικά δυνατά παιχνίδια στο άθλημα μας είναι αυτά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Βουλιαγμένη, πραγματικά κρίμα. Για πρώτη φορά θα βρίσκομαι στην άλλη πλευρά. Θα το δω και έτσι. Φίλες μου είναι όλες οι παίκτριες στη Βουλιαγμένη, όπως φίλες μου ήταν και τα κορίτσια του Ολυμπιακού όταν έπαιζα στη Βουλιαγμένη", δήλωσε η 26χρονη φουνταριστός.

Στον πρώτο αγώνα της το σκουφάκι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Γλυφάδα της προπονήτριας που τη βοήθησε να διαμορφώσει την αγωνιστική της ταυτότητα, της Αλεξίας Καμμένου, η Ασημάκη σημείωσε έξι γκολ.

" Η προσαρμογή μου στην ομάδα ήταν ευκολότερη από ό,τι περίμενα. Είμαστε τρία τα νέα πρόσωπα μαζί με τη Ρομπέρτα (Μπιανκόνι) και την Αυστραλέζα που αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (Άσλεϊ Σάουθερν). Προχωράμε καλά, έχουμε δρόμο και πιστεύω πως θα ξανασυναντήσουμε τη Σαμπαντέλ ίσως στο Final-4της Euro League. Βρισκόμασταν κοντά στο σκορ παρότι δεν κάναμε τέλειο παιχνίδι. Οι διαφορές ήταν μικρές και πήραν και σφυρίγματα οι Ισπανίδες που έπαιζαν στην έδρα τους. Μακάρι στο Final-4 να βρίσκεται και η Βουλιαγμένη με την οποία παίξαμε πέρυσι στον τελικό κόντρα στη Σαμπαντέλ".

Την περασμένη εβδομάδα ο Ολυμπιακός πήρε δίχως αγώνα την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα, καθώς ο αντίπαλος του, ο Ηρακλής δεν κατέβηκε.

" Το μάθαμε μια ώρα πριν από τον αγώνα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα κορίτσια του Ηρακλή, γνωρίζουμε για τα οικονομικά προβλήματα και πως τα έξοδα είναι πολλά για να έρθουν στην Αθήνα. Όλα αυτά κάνουν κακό στην εικόνα του πρωταθλήματος, κάθε χρόνο είναι και χειρότερα και υπάρχουν σοβαρά θέματα με την οργάνωση του. Τα μοναδικά δύσκολα παιχνίδια που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός είναι με τη Βουλιαγμένη. Θα θέλαμε να υπάρχει μια διαφορετική κατάσταση. Εμείς οι ίδιοι υποβαθμίζουμε το πρωτάθλημα μας από τα απλά μέχρι τα σοβαρά. Για παράδειγμα ο τρόπος που γίνονται οι βραβεύσεις, πως μπορεί ο άλλος να με βαθμολογήσει όταν δεν έχει έρθει να με δει να αγωνίζομαι στο νερό;", αναρωτιέται η Ασημάκη.

Οι παίκτριες της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού, οι οποίες ως επί το πλείστον συνθέτουν την εθνική ομάδα πήγαν λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι που κρίνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, μαζί στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού. Τα ονόματα τους απουσιάζουν από τη λίστα των αθλητών που θα επιβραβευθούν από την Πολιτεία για τις επιτυχίες του 2012.

Η εθνική γυναικών ήταν δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και διεκδικεί ποσό ύψους 200.000 ευρώ. " Είχαμε μια συνάντηση με τον κύριο Ανδριανό. Είναι η πρώτη φορά που τον γνωρίσαμε γιατί το 2010 που είχε προκύψει το ίδιο θέμα (σ.σ. με το πριμ για το αργυρό στο ευρωπαϊκό του 2010) υφυπουργός ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης. Τότε είχαμε πάρει το πριμ χάρη στο παραθυράκι του ΟΠΑΠ. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ο κ.Ανδριανός ήταν διαλλακτικός, μας διαβεβαίωσε πως θα κινηθεί και αυτός. Μας αξίζει αυτό το πριμ, ήταν η πρώτη μεγάλη διάκριση της χρονιάς στον ελληνικό αθλητισμό και είχε δοθεί μεγάλη βαρύτητα. Είμαι αισιόδοξη πως θα πάρουμε το πριμ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ