ΠΟΛΟ

Δεν θα χαθεί το πριμ

Δεν θα χαθεί το πριμ

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών απέσπασε την υπόσχεση του Γιάννη Ανδριανού πως θα πάρουν κανονικά το πριμ των 200.000 ευρώ για το αργυρό στο ευρωπαϊκό του 2012.

Συνάντηση με τον υφυπουργό πολιτισμού αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό είχαν τη Δευτέρα (8/12) οι παίκτριες της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών, οι οποίες είχαν κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν η απουσία της εθνικής ομάδας από τη λίστα των διακριθέντων του 2012 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Συνολικά θα μοιραστούν 5.865.413 ευρώ, αλλά οι διεθνείς και το τεχνικό επιτελείο των Γιώργου Μορφέση και Σάκη Κεχαγιά απουσιάζουν από τη λίστα.

Η εθνική δεν καλύπτεται από τον αθλητικό νόμο που αναφέρει πως η κατάκτηση μιας θέσης από την 1η έως την 6η σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα απαιτεί τη συμμετοχή στη διοργάνωση τουλάχιστον από εθνικές ομάδες δεκαπέντε χωρών. Στη γυναικεία υδατοσφαίριση οι ομάδες είναι οκτώ.

Ο Ανδριανός δεσμεύθηκε πως θα αποκατασταθεί η αδικία με σχετική τροπολογία. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με την ίδια εθνική ομάδα που είχε κατακτήσει το 2010 το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ως... παθούσες οι διεθνείς γνώριζαν για τον όρο, μόλις δύο είχαν καταθέσει αίτηση για να πάρουν το πριμ.

Οι 13 παίκτριες και το τεχνικό επιτελείο διεκδικούν πριμ της τάξης των 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ