ΠΟΛΟ

Πήγαν τελικό οι Νέες Γυναίκες

Πήγαν τελικό οι Νέες Γυναίκες

Το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό της Ρώμης θα διεκδικήσει η εθνική ομάδα πόλο νέων γυναικών στον τελικό της Κυριακής (14/9).

Οι "χρυσές" νεάνιδες έγιναν νέες γυναίκες, αλλά δεν άλλαξαν συνήθειες. Η εθνική ομάδα πόλο νέων γυναικών (σ.σ. αθλήτριες κάτω από 19 χρονών) θα διεκδικήσει την Κυριακή (14/9, 19.30) το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης (σ.σ. φιλοξενείται στην περιοχή Όστια).

Η ομάδα των Γιώργου Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου επικράτησε με 10-6 της Ισπανίας στον πρώτο ημιτελικό. Εξασφάλισε ήδη μετάλλιο και σε ένα 24ωρο θα διεκδικήσει ακόμα ένα χρυσό απέναντι στην Ιταλία. Οι Ιταλίδες νίκησαν 12-11 την Ουγγαρία.

Για τη συγκεκριμένη ελληνική φουρνιά είναι ακόμα ένας τελικός. Οι περισσότερες είχαν αναδειχθεί παγκόσμιες πρωταθλήτριες τον Δεκέμβριο του 2012 στο Περθ και πρωταθλήτριες Ευρώπης το ερχόμενο καλοκαίρι. Στις αρχές του μήνα οκτώ από τις 13 παίκτριες είχαν καταταγεί τέταρτες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στη Μαδρίτη.

Στον ημιτελικό με αντίπαλο την Ισπανία η εθνική ομάδα προηγήθηκε γρήγορα με 4-0. Τα πρώτα δύο γκολ σημείωσε η 16χρονη περιφερειακός της Γλυφάδας, Νικόλ Ελευθεριάδου, την οποία διεκδίκησαν το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη.

Με γκολ της Στεφανίας Χαραλαμπίδη δέκα δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή του δευτέρου οκταλέπτου, η Ελλάδα προηγήθηκε με 6-2. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η Ελευθερία Πλευρίτου βγήκε στην κόντρα και διαμόρφωσε το 7-2.

Η 17χρονη παίκτρια του Ολυμπιακού που έχει αγωνιστεί σε τρεις διοργανώσεις αυτό το καλοκαίρι διαμόρφωσε το 10-4. Με δύο τέρματα της Μπεατρίς Ορτίθ η Ισπανία διαμόρφωσε το τελικό 10-6.

Οι δηλώσεις

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης τόνισε " συγχαρητήρια πολλά στα κορίτσια. Ήμασταν πολύ διαβασμένοι και παίξαμε εκπληκτική άμυνα. Αυτό ήταν το μυστικό της συνταγής. Οι ελληνικές ομάδες μόνο έτσι μπορούν να κερδίζουν τέτοια παιχνίδια".

Αναφορικά με τον τελικό με την οικοδέσποινα Ιταλία ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: " Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και ψυχολογικά και παιχτικά. Και η Ιταλία το ίδιο. Δίκαια αυτές οι δύο ομάδες βρίσκονται στον τελικό. Θα επιδιώξουμε να μην επηρεαστούμε από το κλίμα στο κολυμβητήριο, όπου θα είναι φανατισμένο το κοινό υπέρ των Ιταλίδων και ελπίζουμε να μην είναι επηρεασμένοι οι διαιτητές. Όμως να ξέρετε, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, ακόμα και για μια κακή εις βάρος μας διαιτησία. Έτσι ώστε να είμαστε συγκεκντρωμένοι και να απολαύσουμε τον τελικό, με στόχο πάντα τη νίκη και το τρόπαιο".

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-1, 3-2, 1-2

Τα ελληνικά τέρματα σημείωσαν οι: Ε.Πλευρίτου 3, Στ.Χαραλαμπίδη 3, Ελευθεριάδη 2, Ι.Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 1.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας:

Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Βασιλική Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Μίλβα Καλογεράκου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Σώρα, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Μαρία Ντάσιου, Βιργινία Νιαρχάκου, Στεφανία Τερεφού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ