ΠΟΛΟ

Οι "ήρωες" του Νηρέα εναντίον διοίκησης, Χατζηθεοδώρου

Οι "ήρωες" του Νηρέα εναντίον διοίκησης, Χατζηθεοδώρου
INTIME SPORTS

Τώρα που βαίνει το πρωτάθλημα προς το τέλος του και ολοκληρώνονται οι προσπάθειες τους, οι παίκτες της ομάδας πόλο του Νηρέα Λαμίας δείχνουν τους υπεύθυνους για την κατάντια του τμήματος.

Όταν ξεκίνησε η σεζόν ο Νηρέας Λαμίας είχε διοίκηση και προπονητή, τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου που πρωτοστάτησε στην άνοδο της ομάδας στην Α1 Ανδρών και την έξοδο της στην Ευρώπη.

Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου είχαν μείνει, πάντα απλήρωτοι, μόνο με τον προπονητή. Στις 6 Δεκεμβρίου κατέβηκαν σε αποχή στον αγώνα με τον Πανιώνιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δακρυσμένοι για τη "σκληρή" απόφαση που πήραν, συμφώνησαν εκείνη τη μέρα να συνεχίσουν μόνοι τους.

Ο Χατζηθεοδώρου αποχώρησε λίγες μέρες μετά και εντάχθηκε στο γκρουπ των ομοσπονδιακών προπονητών της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ).

Οι διοικούντες το σύλλογο παρέμειναν "άφαντοι". Οι παίκτες του Νηρέα εκμεταλλεύονταν τις γνωριμίες τους για να βρουν κολυμβητήριο να παίξουν, να προπονηθούν μέχρι που η Βουλιαγμένη τους παραχώρησε την πισίνα στο Λαιμό μια ώρα την εβδομάδα. Έπαιξαν με δανεικά σκουφάκια, αλλά πάντα με αξιοπρέπεια και πάλεψαν όλα τα παιχνίδια.

Τώρα που ολοκληρώνεται η προσπάθεια τους και πλησιάζει ο υποβιβασμός και λογικά η διάλυση της ομάδας, οι παίκτες του Νηρέα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία "δείχνουν" ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

" Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εμείς λέμε μόνο την αλήθεια, άλλοι θα πρέπει να ανησυχούν", μας είπε ο Ζάχος Αναστασιάδης που τις περισσότερες φορές έκανε τον παίκτη-προπονητή.

Η ανακοίνωση του Νηρέα Λαμίας αναφέρει:

" Μετά από μια υπερπροσπάθεια, δείξαμε τον χαρακτήρα και το ήθος μας ως αθλητές και κρατήσαμε ψηλά τη σημαία της υδατοσφαίρισης, γιατί δεν θέλαμε εκ των προτέρων να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο θεσμό του πρωταθλήματος, στην Ομοσπονδία, στις αντίπαλες ομάδες, στους συναθλητές μας και στους αντίπαλους προπονητές και παίκτες. Για αυτό το λόγο και παρόλες τις αντιξοότητες, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δώσουμε το 100% του ευατού μας. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από την θέληση μας να συνεχίσουμε αν και δεχόμαστε ένα έμμεσο και άμεσο πόλεμο εντός και εκτός πισίνας.

Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, παίζουμε και αντιμετωπιζόμαστε με ίσους όρους αλλά άνισες συνθήκες και όμως αντέχουμε και είμαστε ακόμα εδώ, πολεμώντας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Ένεκεν η ώρα να ακουστούν κάποιες αλήθειες και κάποια εμπόδια που στάθηκαν χωρίς επιτυχία στο δρόμο μας γιατί εμείς δεν έχουμε παρεκκλίνει της πορείας μας.

Τα πρώτα συμπτώματα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν από τον Νηρέα Λαμίας αποχώρησε ο περσινός κορμός της ομάδας εξαιτίας των περσινών προβλημάτων εκ μέρους της Διοίκησης.

Στην ομάδα μεταγράφηκαν οι Πάνος Χρονόπουλος, Γιώργος Καλαμάρης, Θοδωρής Καστανάκης, Σταύρος Πετρόχειλος, Ανδρέας Φλώρος, Βύρωνας Μπελέρης, Γιάννης Χάλαρης και Χρήστος Χρυσανθακόπουλος, ενώ παρέμειναν οι Χρήστος Φλώρος, Νίκος Μπατάκης, Αντώνης Χαριτάκης, Ιορδάνης Σταυρόπουλος και ο Ζάχος Αναστασιάδης που είναι και ο αρχηγός της ομάδας.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από τον πρόεδρο του Νηρέα Λαμίας κ. Χρήστο Μπετχαβά και τον προπονητή της ομάδας κ. Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, οι οποίοι υποσχέθηκαν αύξηση του μπάτζετ και να μην επαναλειφθούν τα περσινά προβλήματα, τα οποία θεωρήθηκαν ως βασικά κίνητρα για να πείσουν τους παίκτες να ενταχθούν στην ομάδα.

Αυτές οι υποσχέσεις συνοδεύτηκαν από εγγυήσεις και υπογραφές της Διοίκησης αλλά και από ένα πολιτικό πρόσωπο. Επίσης, ως εγγύηση, αναφέρθηκε και το όνομα ενός «αόρατου» επενδυτή, για τον οποίον υποστήριζαν ότι θα επενδύσει ένα σημαντικό χρηματικό ποστό στην ομάδα κάθε εβδομάδα, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Η όλη κατάσταση ήταν τεταμένη από την τρίτη αγωνιστική όταν οι παίκτες της ομάδας ήταν έτοιμοι να μην αγωνιστούν κόντρα στον ΠΑΟΚ λόγω της μη καταβολής των χρημάτων τους, αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη κατόπιν παρότρυνσης του αρχηγού τους Ζάχου Αναστασιάδη.

Σιγά σιγά τα περιθώρια περι πληρωμών άρχισαν να στενεύουν. Οι παίκτες της ομάδας λόγω της μη καταβολής των μισθών τους πήραν στις αρχές Δεκεμβρίου μια πολύ δύσκολη απόφαση, καθώς δεν αγωνίστηκαν τελικά στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Λίγες μέρες αργότερα, από τον πάγκο της ομάδας, αποχώρησε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο οποίος απέφευγε να τοποθετηθεί στις αποφάσεις των παικτών κρατώντας μια ουδέτερη στάση και δήλωσε παραίτηση προτού τεθούν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του και η υποψηφιότητα του ως ομοσπονδιακός προπονητής. Αυτή η κίνηση του, τον πρόδωσε και έδειξε τις προθέσεις του από την αρχή.

Το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου οι παίκτες της ομάδας πήραν απόφαση ότι θα συνεχίσουν με δικά τους έξοδα μέχρι τέλους, παρότι δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με τη διοίκηση.

Σχετικά με τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Μπετχαβά, ήταν μια στάση αντιδεοντολογική και αντιαθλητική γιατί υπήρχε μια απάθεια ως προς τις λογικές απαιτήσεις των παικτών (αθλητικός εξοπλισμός, προπονητή, έξοδα των αγώνων, γιατρός, συμβόλαια, αθλητικά δελτία, μισθοί) ως προς τη Διοίκηση. Ο κ. Μπετχαβάς, μας ενημέρωσε ότι δεν είναι υπεύθυνος για το οικονομικό θέμα αλλά ο πρώην προπονητής μας. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ήταν ένα παιχνίδι ευθυνών, δηλαδή ποιος θα προλάβει να κατηγορήσει τον άλλον.

Αναγκαστήκαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με την Γραμματεία της Διοίκησης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, από τους οποίους αντιμετωπίσαμε ύβρις, απαξίωση, αδιαφορία και χλευασμό. Επι προσθέτως, υπήρχε επικοινωνία και με το πολιτικό πρόσωπο, ο οποίος από την μεριά του εγγυήθηκε βοήθεια και ενίσχυση της ομάδας μέσω χορηγιών και συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι έχει ήδη προσφέρει μια μικρή χορηγεία κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα την oποία δε τη λάβαμε ποτέ. Αυτές οι εγγυήσεις όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά τις αρνήθηκε κιόλας.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι σαν παίκτες του Νηρέα Λαμίας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε κόντρα στις αντιξοότητες σαν «μοναχικοί καβαλάρηδες» όπως μας είχαν αποκαλέσει, παλεύοντας ολομόναχοι, χωρίς την υποστήριξη της Διοίκησης και του πρώην προπονητή μας, αποδεικνύοντας πως πραγματικά αγαπάμε το άθλημα της υδατοσφαίρισης και αυτό που κάνουμε.

Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι ακόμα και η ίδια η Ομοσπονδία έδειξε πλήρη αδιαφορία στα προβλήματά μας. Είναι κρίμα ειλικρινά να υπάρχουν τέτοια πρωτοφανής γεγονότα σε ένα άθλημα το οποίο δεν έχει σταματήσει να χαρίζει διακρίσεις και αναγνωρισιμότητα στον Ελληνικό αθλητισμό.

Είναι καιρός να πέσουν οι μάσκες και κάποιοι να αναλάβουν τις συνέπειες των ευθυνών τους. Γενικά, είναι προτιμότερο να μην υπάρξει κάποια υπόσχεση, παρά να υπόσχονται πράγματα που στο τέλος δεν μπορούν να τηρήσουν, κάνοντας έτσι τη ψυχολογία των αθλητών χειρότερη"

Ομάδα Νηρέα Λαμίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ