ΠΟΛΟ

ΗΠΑ-Ελλάδα 12-8

ΗΠΑ-Ελλάδα 12-8

Η εθνική γυναικών γνώρισε την ήττα από τη χρυσή Ολυμπιονίκη ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στην πρεμιέρα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Κι αν έχει δει "μάχες" στο πόλο η Βαρκελώνη! Ακόμη μια εκτυλίχθηκε στην καταλανική πρωτεύουσα ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τελικά η εθνική γυναικών και παγκόσμια πρωταθλήτρια πριν από δύο χρόνια στη Σαγκάη γνώρισε την ήττα με 12-8 από τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στο ντέρμπι της πρώτης ημέρας του τουρνουά πόλο για τον Γ' Όμιλο, μένοντας από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ριζικά ανανεωμένο "πλήρωσε" ένα κενό διάστημα σχεδόν 10 λεπτών από τα μισά του τρίτου οκταλέπτου μέχρι τα 2/3 της τελευταίας περιόδου, όταν δεν κατάφερε να σκοράρει.

Με σερί 5-0 οι Αμερικανίδες διαμόρφωσαν τη διαφορά από το 6-6 στο 11-6 πριν η Χριστίνα Τσουκαλά... σπάσει τον αμερικανικό κλοιό 2:02 πριν από το φινάλε της αναμέτρησης. Παρά το "πάμε" που ακούστηκε από τον ελληνικό πάγκο η Στέφενς με το τρίτο της γκολ στα 53 δευτερόλεπτα έφερε τη διαφορά στα πέντε γκολ, για να διαμορφώσει το τελικό 12-8 και πάλι η Τσουκαλά.

ΗΠΑ-Ελλάδα 12-8

Η παρουσίαση των δύο ομάδων

Κι όμως η ομάδα του Γιώργου Μορφέση μπήκε δυνατά στο ντέρμπι της ημέρας. Με δύο γκολ από την αρχηγό Αντιγόνη Ρουμπέση προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που η εθνική προηγήθηκε στο ματς.

Δύο φορές η Άλκηστη Αβραμίδου (3-3 και 5-5) και από μια η Τσουκαλά (4-4) και η Ρουμπέση (6-6) ισοφάρισαν το παιχνίδι, όμως η αμερικανική άμυνα "έπνιξε" την ελληνική ομάδα αφήνοντας την Αλεξάνδρα Ασημάκη δίχως γκολ σε μόλις τέσσερις προσπάθειες. Φυσικά υπήρξε και αστοχία από ελληνικής πλευράς στην παίκτρια παραπάνω.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναμένεται να έχει ευκολότερη αποστολή την ερχόμενη Τρίτη (23/7, 13.10) με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία. Οι Βρετανίδες ηττήθηκαν με 14-9 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 4-2, 4-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΗΠΑ (Κρικόριαν): Άρμστρονγκ, Σίλβερ, Σάιντεμαν, Φατάλ 1, Κλαρκ 1, Στέφενς 3, Μάθιοσον 2, Νιούσουλ 2, Κράους, Ρούλον 2, Ντράις, Κρεγκ 1, Ανάι.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Διαμαντοπούλου Β., Ψούνη, Πλευρίτου Μαργ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Ρουμπέση 3, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ., Μπενέκου, Διαμαντοπούλου Χρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ