ΠΟΛΟ

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών
INTIME SPORTS

Η εθνική ανδρών διεκδικεί απόψε (6/8, 20.30, live από το Sport24.gr) το εισιτήριο για τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Καζάν με αντίπαλο τη "χρυσή" Ολυμπιονίκη, Κροατία. Το Sport24.gr παρουσιάζει άγνωστες πλευρές της ζωής των διεθνών.

Το All Star Game με τον Μανώλη Μυλωνάκη να... περπατάει στην επιφάνεια του νερού πραγματοποιήθηκε προκειμένου να φέρουν οι πολίστες-μέλη του συνδέσμου Ελλήνων υδατοσφαιριστών (ΣΕΑΥ) πιο κοντά τον κόσμο στο άθλημα τους, να κερδίσουν τους... μικρούς, να αποκτήσουν νέους φιλάθλους. Το πόλο είναι το πιο επιτυχημένο ομαδικό άθλημα στη χώρα μας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν έχει την τηλεοπτική κάλυψη που απολαμβάνει ούτε το βόλεϊ, για να μη μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο Μυλωνάκης, ο Γιάννης Φουντούλης και ο Κώστας Μουρίκης γεμίζουν τα καλοκαίρια μας όταν αγωνίζονται το καλοκαίρι με την εθνική ομάδα. Το ελληνικό κοινό δεν γνωρίζει πολλά για τους δεκατρείς διεθνείς. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να αλλάξουμε εμείς και εκείνοι.

Ας δούμε ορισμένα προσωπικά στοιχεία για τους διεθνείς:

Νο1.Κωνσταντίνος Φλέγκας (τερματοφύλακας)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Το 2011 του είπαν πως μπορεί να χάσει και το αριστερό μάτι του, όταν υπέστη αποκόλληση στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Έμεινε εκτός αγώνων για ένα χρόνο και στη συνέχεια πήγε να παίξει στη Γερμανία. Έκανε εκπληκτική χρονιά με τον Υδραϊκό και εξασφάλισε θέση βασικού στην εθνική ομάδα. Ο 27χρονος είναι πτυχιούχος δικηγόρος και μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στη νομική και στο πόλο.

Νο2.Μανώλης Μυλωνάκης (περιφερειακός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Χαρακτηρίζεται ως ο εξυπνότερος παίκτης στο ελληνικό πόλο. Από τη μεγάλη σχολή των Χανίων πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό. Έχει πάρει πρωτάθλημα με τρεις διαφορετικές ομάδες (Εθνικός, Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη). Το περσινό καλοκαίρι επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Τέως αρχηγός στην εθνική ομάδα, αποχώρησε προσωρινά όταν αγνοήθηκε στις κλήσεις ο Χρήστος Αφρουδάκης.

Νο3.Γιώργος Δερβίσης (αμυντικός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Ο "βενιαμίν" της ομάδας στα 20 χρόνια του. Παίζει στον Ολυμπιακό, αν και ο πατέρας του, ο Νίκος Δερβίσης έκανε μεγάλη καριέρα στην κολύμβηση στις μεγάλες αποστάσεις με το σκουφάκι του Εθνικού. Ο παππούς του, ο Πέτρος Χατζηκώστας υπήρξε ιστορικό στέλεχος στο διοικητικό συμβούλιο του Ολυμπιακού.

Νο4. Κώστας Γεννηδουνιάς (περιφερειακός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Ο "Αμερικανός" της ομάδας. Σπούδασε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC) και επέστρεψε φέτος το καλοκαίρι για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Παράλληλα θα κάνει μεταπτυχιακό στην "επικοινωνία". Ο 22χρονος ξεκίνησε την καριέρα του από το Παλαιό Φάληρο και έφυγε από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011.

Νο5.Γιάννης Φουντούλης (περιφερειακός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Παιδί του Ναυτικού Ομίλου Χίου, ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Πειραιά και να παίξει στον Ολυμπιακό. Η οικογένεια του ασχολείται με το πόλο, ο πατέρας του στον ΝΟΧ, ο αδερφός του, ο Γιώργος παίζει στην ομάδα της Χίου, ενώ νονός του είναι ο Διαμαντής Παπανικολάου. Ο 27χρονος έχει βαλθεί να καταρρίψει κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Νο6.Κυριάκος Ποντικέας (αμυντικός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Έχει παίξει ποδόσφαιρο, μπάσκετ και πρωτοδοκίμασε να παίξει πόλο στο κολυμβητήριο των Ιλισίων, στη γειτονιά που μεγάλωσε. Με ύψος 1,90μ. ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να παίξει στον ΠΑΟΚ, προτού πάρει το δρόμο επιστροφής στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Σπουδάζει ναυτιλιακά.

Νο7.Χρήστος Αφρουδάκης (περιφερειακός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Ο αρχηγός καθυστέρησε να μπει στην προετοιμασία. Τα κατάφερε όμως όλα νωρίς στην καριέρα του και το 2005 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την ιταλική Ποσίλιπο. Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εθνικού, έπαιξε στον Ολυμπιακό και επέστρεψε τα τελευταία χρόνια στη Βουλιαγμένη. Είναι πρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων αθλητών υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ).

Νο8.Βαγγέλης Δελακάς (αμυντικός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Στα 30 του χρόνια ονειρεύεται τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι Κεφαλονίτης, ερωτευμένος με το νησί του, δεινός ψαράς και ιδιοκτήτης γκαλερί έργων τέχνης στο Κολωνάκι. Από τον Ποσειδώνα Ιλισίων πήγε στον Ολυμπιακό και έχει κατακτήσει εννιά πρωταθλήματα και κύπελλα. Συνθέτει το βασικό δίδυμο αμυντικών με τον Ποντικέα.

Νο9.Κώστας Μουρίκης (φουνταριστός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Ίσως ο πιο δυνατός πολίστας της εθνικής. Από μικρός στα... βάσανα, βασικός στον Πανιώνιο με συμμετοχές στους τελικούς του LEN Trophy. Από τον Τρίτωνα Αμαρουσίου στη Νέα Σμύρνη και τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό. Ο θείος του, ο Χρήστος Μουρίκης εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού ως υπεύθυνος φυσικής κατάστασης.

Νο10.Χριστόδουλος Κολόμβος (φουνταριστός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Μοιράζεται τη θέση του φουνταριστού στην εθνική και στον Ολυμπιακό με τον Κώστα Μουρίκη. Ο 26χρονος γεννήθηκε στην Πάτρα, έπαιξε πόλο στην αχαϊκή πρωτεύουσα και στην Αθήνα τον έφερε ο Δημήτρης Σελετόπουλος που τον ξεχώρισε. Η εικόνα του είναι οικεία στους δρόμους της πρωτεύουσας, είναι ο πολίστας που επιλέχθηκε στη διαφημιστική καμπάνια του Stoiximan.gr.

Νο11.Αλέξανδρος Γούνας (περιφερειακός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Γόνος αθλητικής οικογένειας. Ο πατέρας του, ο Ανδρέας Γούνας έπαιξε πόλο σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα το 1980 και το 1984. Η Ελληνοαμερικανίδα μητέρα του ήταν αθλήτρια του σόφτμπολ και η μεγαλύτερη αδερφή του, η Μαρί-Ντανιέλ Γούνα ήταν τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης και των μικρών εθνικών ομάδων του πόλο. Παίζει στον Ολυμπιακό.

Νο12.Άγγελος Βλαχόπουλος (περιφερειακός)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Συμπαίκτης του Γούνα στη Βουλιαγμένη, μετακόμισαν το ίδιο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος είχε κάνει το ντεμπούτο του στην Α1 Ανδρών, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των "μεγάλων" της Αττικής αγωνιζόμενος στον ΠΑΟΚ. Είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του παλιού προπονητή Όμηρου Πολυχρονόπουλου. Στην Αθήνα τον έφερε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς.

Νο13.Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακας)

Ας γνωρίσουμε την εθνική ανδρών

Ο ψηλότερος παίκτης της ομάδας στο 1,97μ. Μικρός έπαιζε και μπάσκετ, αλλά τον κέρδισε το πόλο. Αναδείχθηκε στην ακαδημία του Ολυμπιακού υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Κραβαρίτη και αγωνίζεται δανεικός από τους "ερυθρόλευκους" στη Χίο. Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό του 2014 στη Βουδαπέστη. Φοιτητής στο τμήμα διατροφολογίας, λένε πως έχει τα προσόντα για να γράψει ιστορία στο άθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ