ΠΟΛΟ

Αφρουδάκης: "Στο μυαλό μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Αφρουδάκης: "Στο μυαλό μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ανδρών, Γιώργος Αφρουδάκης αναφέρθηκε στην... τακτική που θα ακολουθήσει η εθνική στο προ-ολυμπιακό τουρνουά στο Έντμοντον.

Αν ο Γιώργος Αφρουδάκης βρεθεί ανάμεσα στις επιλογές του Ντράγκαν Άντριτς για την ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον τον Απρίλιο, τότε αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα βρεθεί σε αυτή τη διαδικασία.

Ο διεθνής φουνταριστός του Παναθηναϊκού εξήγησε πως το ματς-κλειδί για την εθνική ανδρών θα είναι το χιαστί ματς στις 6 Απριλίου.

" Είναι μια διαδικασία, που την έχω βιώσει αρκετές φορές. Θα είναι η 4η φορά, που το περνάω αυτό. Σίγουρα αυτοί οι αγώνες είναι πιο δύσκολοι, λόγω της πίεσης, γιατί είναι αγώνες, που δεν υπάρχει αύριο. Είμαστε προετοιμασμένοι, το θέλουμε πολύ και στο μυαλό μας είναι μόνο η πρόκριση, για τους Ολυμπιακούς", υποστήριξε ο Αφρουδάκης.

Αναφερόμενος στους αντιπάλους της εθνικής ομάδας τόνισε " στη διοργάνωση ουσιαστικά έξι ομάδες, μαζί με τον Καναδά, θα παλέψουμε για τα 4 ολυμπιακά εισιτήρια. Σε σχέση με άλλα προ Ολυμπιακά τουρνουά, που ήμασταν το απόλυτο φαβορί, τα δεδομένα είναι πιο ισορροπημένα. Είναι δύσκολο να μην προκριθούμε, αλλά οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Όπως το θέλουμε εμείς το θέλουν και ομάδες όπως η Ρουμανία και η Γερμανία.

Είμαστε στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με την Αργεντινή και σε αυτό μέτρησε το Παγκόσμιο της Σαγκάης, αλλά το σύστημα έχει αλλάξει απ’ ότι ξέρω, ενώ ο πρώτος περνούσε κατευθείαν στην 4άδα, τώρα πρέπει να περάσεις από αγώνα χιαστί. Προσωπική μου άποψη είναι ότι καλύτερα να έχουμε έναν πιο δύσκολο όμιλο, ώστε να πετύχουμε 1-2 νίκες, για να έχουμε ευκολότερο αντίπαλο στον χιαστί αγώνα, παρά το αντίθετο. Γνωρίζουμε από τώρα ότι θα πρέπει να νικήσουμε στον αγώνα χιαστί της 6ης Απριλίου, για να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Έχουμε καλή ομάδα, υπάρχουν σημάδια βελτίωσης και προόδου, αλλά χρειάζεται δουλειά, για να επανέλθουμε σε τροχιά μεταλλίων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ