ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη νοσοκομειακή πτέρυγα ο Πιστόριους

Στη νοσοκομειακή πτέρυγα ο Πιστόριους
© BARCROFT MEDIA

Ο Όσκαρ Πιστόριους πέρασε την πρώτη του ημέρα στη φυλακή σε κελί που βρίσκεται στη νοσοκομειακή πτέρυγα. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις για την ποινή που του επιβλήθηκε. (VIDEO)

Μετά την ποινή φυλάκισης πέντε ετών που του επιβλήθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους μεταφέρθηκε την Τρίτη (21/10) στις φυλακές. Εκεί όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν έμεινε σε κελί μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους, αλλά σε αυτό της νοσοκομειακής πτέρυγας.

Η συγκεκριμένη φυλακή στη Νότια Αφρική θεωρείται ως μία από τις πιο σκληρές στον κόσμο και σύμφωνα με τον διευθυντή της "ο Πιστόριους δείχνει ευάλωτος" και για αυτό προτιμήθηκε να πάει στη νοσοκομειακή πτέρυγα.

Μάλιστα, δέχτηκε στο κελί του τις πρώτες του επισκέψεις. Έπειτα από αίτημα του είδε τον εφημέριο των φυλακών, ενώ στη συνέχεια πήγε στο κελί του και ο ψυχολόγος. Στις πρώτες του ώρες στη φυλακή έδειχνε "μπερδεμένος", ωστόσο οι υπεύθυνοι των φυλακών τόνισαν πως αντιμετωπίζεται και θα αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι κρατούμενοι.

Δικαίωση για τη φυλάκιση όχι για το μέγεθος της ποινής

Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις για την ετυμηγορία του δικαστηρίου διαφέρουν. Από την μία στη Νότια Αφρική υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι φυλακίστηκε, αλλά υπάρχουν πολλοί που αντιδρούν στο μέγεθος της ποινής.

Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί υποστηρίζουν ότι η ποινή ήταν η μικρότερη δυνατή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον 29χρονο, ενώ αρκετή κουβέντα γίνεται αναφορικά με το πότε θα μπορεί να βγει από τη φυλακή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικηγόρων του, ο Πιστόριους θα εκτίσει περίπου 10 μήνες στη φυλακή και στη συνέχεια θα συνεχίσει την ποινή του με κατοίκων περιορισμό.

Δείτε βίντεο με ορισμένες από τις αντιδράσεις που υπάρχουν:

Δείτε και το βίντεο με την άποψη του Παραολυμπιονίκη, Ζιλ Λονγκ, για την υπόθεση του Πιστόριους και πως αυτή θα επηρεάσει θετικά το αθλητικό κίνημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ