ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Το πόδι του Ζιλμπέρ μετά από 60 χλμ. με σπασμένη επιγονατίδα

Most combative rider Belgium's Philippe Gilbert celebrates on the podium after the sixteenth stage of the Tour de France cycling race over 218 kilometers (135.5 miles) with start in Carcassonne and finish in Bagneres-de-Luchon, France, , Tuesday, July 24, 2018. (AP Photo/Peter Dejong)
Most combative rider Belgium's Philippe Gilbert celebrates on the podium after the sixteenth stage of the Tour de France cycling race over 218 kilometers (135.5 miles) with start in Carcassonne and finish in Bagneres-de-Luchon, France, , Tuesday, July 24, 2018. (AP Photo/Peter Dejong) AP

Ο Βέλγος ποδηλάτης, Φιλίπ Ζιλμπέρ, είχε ατύχημα στο Tour de France, αλλά τερμάτισε το ετάπ αγωνιζόμενος με σπασμένη επιγονατίδα για 60 χιλιόμετρα. (PHOTO, VIDEO)

Η λανθασμένη εκτίμηση σε στροφή του Tour de France, είχε ως αποτέλεσμα ο Φιλίπ Ζιλμπέρ να βγει εκτός πορείας και να φύγει εκτός του προστατευτικού μέρους.

Ο 36χρονος Βέλγος ποδηλάτης έσπασε την επιγονατίδα του, ωστόσο αποφάσισε να συνεχίσει για 60 χιλιόμετρα και να τερματίσει το ετάπ. Όπως γίνεται αντιληπτό η καταπόνηση του τραυματισμένου ποδιού του εντάθηκε και η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Μάλιστα, ο Ζιλμπέρ από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media μοιράστηκε την εικόνα του πρησμένου τραυματισμένου ποδιού, ως απόρροια της απόφασής του να συνεχίσει ν' αγωνίζεται.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Βέλγος, ο οποίος προφανώς δεν θ' αγωνιστεί την Τετάρτη (25/7), ήταν τυχερός μέσα στην... ατυχία του. Έπεσε πενήντα μέτρα μακριά από το σημείο που είχε πέσει ο Ιταλός, Φάμπιο Καζαρτέλι, το 1995 με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να υποκύψει στα τραύματά του στο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε. Δείτε το video με την πτώση του Φιλίπ Ζιλμπέρ:

Photo credits: AP Photo/Peter Dejong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ