ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Με Ματενέ και Χένζελ ο Γκιώνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Με Ματενέ και Χένζελ ο Γκιώνης στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Παναγιώτης Γκιώνης βρίσκεται ξανά στο οικείο περιβάλλον του Ντίσελντορφ, αλλά αυτή τη φορά όχι για ν’ αγωνιστεί με την ομάδα του, αλλά για να μετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Νέα εμπειρία, νέα πρόκληση, νέες φιλοδοξίες. Ο Παναγιώτης Γκιώνης βρίσκεται ξανά από σήμερα στο οικείο περιβάλλον του Ντίσελντορφ, αλλά αυτή τη φορά όχι για ν’ αγωνιστεί με την ομάδα του, αλλά για να μετάσχει σ’ ένα από τα μεγαλύτερα ατομικά τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ετήσια διοργάνωση με προσκλήσεις, που συγκεντρώνει τοπ αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, γίνεται από αύριο μέχρι την προσεχή Κυριακή στο γυμναστήριο ISS Dome και θα προσελκύσει χιλιάδες φιλάθλους. Ο Έλληνας πρωταθλητής φιγουράρει ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα του χώρου από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊπέι, τη Γερμανία και την Πορτογαλία και άλλες χώρες χάρη στη wild card, που πήρε από τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος.

Θέλει πρώτα απ’ όλα ν’ απολαύσει την πρωτόγνωρη παρουσία και μέσα από αυτό να φτάσει σε καλή θέση ώστε να δικαιώσει για πολλοστή φορά του δικές του κόπους και παράλληλα να τιμήσει το ελληνικό πινγκ πονγκ. Σήμερα το απόγευμα έγινε η κλήρωση της πρώτης φάσης και ο Γκιώνης είναι επικεφαλής στο γκρουπ Β και αντιμετωπίζει την Παρασκευή τον Γάλλο Αντριέν Ματενέ και τον Αυστραλό Γουίλιαμ Χένζελ.

"Είναι καλή η κλήρωση. Ο Παναγιώτης στοχεύει στην πρόκριση με την πρωτιά στο γκρουπ, καθώς έτσι δεν θα πέσει στο ταμπλό των 16 με κάποιο από τα τέσσερα πρώτα φαβορί και θεωρητικά θα έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει στην 8άδα. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει μεγάλη όρεξη για νέα πολύ δυνατά παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είναι τιμή για τον Παναγιώτη η συμμετοχή στο κορυφαίο αυτό event, είναι τιμή και για μένα, αφού βρίσκομαι επίσης πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο", δήλωσε από τη γερμανική πόλη ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής.

Στις 13.00 ώρα Ελλάδας (12.00 τοπική) ο Γκιώνης συναντά τον Χένζελ και στις 15.30 τον Ματενέ. Οι δύο πρώτες θέσεις από τα συνολικά 4 γκρουπ των 3ων αθλητών, δίνουν πρόκριση στο ταμπλό των «16» και τη νοκ άουτ φάση των αγώνων. Απευθείας στη δεύτερη φάση έχουν περάσει τα πρώτα 8 φαβορί, δηλαδή οι Κινέζοι Μα Λονγκ, Ζανγκ Τζικέ, οι Γερμανοί Ντιμίτρι Οβτσάροφ, Τίμο Μπολ, ο Ιάπωνας Τζουν Μιζουτάνι, ο Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας και ο Τανγκ Πενγκ από το Χονγκ Κονγκ.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο προσκαλούνται 20 αθλητές απ’ όλες τις ηπείρους. Τα κριτήρια είναι οι υψηλές θέσεις στα ατομικά Κύπελλα των ηπείρων, δηλαδή το Asian Cup, το Europe Cup(στο οποίο επίσης αγωνίστηκε μέσα στο έτος ο Γκιώνης), το North America Cup, το Latin America Cup, το African Cup και το Oceania Cup(από τις τέσσερις τελευταίες προσκαλείται μόνο ο νικητής), ο παγκόσμιος πρωταθλητής και μία κάρτα ελευθέρας. Είναι ατομικό event, έχει κάθε χρόνο μεγάλη προβολή και υψηλό οικονομικό κίνητρο, καθώς μοιράζει 150.000 αμερικανικά δολάρια. Ο Γκιώνης, αλλά και δύο συμπαίκτες του στη Μπορούσια, ο Γερμανός Μπολ και ο Ινδός Ατσάντα θα έχουν και τη συμπαράσταση των ντόπιων φιλάθλων. Το γυμναστήριο έχει χωρητικότητα κοντά στις 10.000 και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια του Σαββάτου και της Κυριακής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ