NFL

Ο παίκτης που κομπλάρει τους αντιπάλους με κομπλιμέντα

Ο παίκτης που κομπλάρει τους αντιπάλους με κομπλιμέντα

Ο Άντριου Λακ είναι η απόδειξη ότι τα κομπλιμέντα είναι το ίδιο αποτελεσματικά με το trash-talking. Αυτός είναι ο quarterback που κομπλάρει τους αντιπάλους, δίνοντας τους συγχαρητήρια!

Φαντάζεστε έναν παίκτη να συγχαίρει τον αντίπαλο του επειδή του κάρφωσε στη μούρη; Ή έναν επιθετικό να δίνει συγχαρητήρια στον αμυντικό που έβγαλε με τάκλιν τη μπάλα πάνω στη γραμμή; Μετά από αυτά που κάνει ο Άντριου Λακ στα γρασίδια του NFL, όλα είναι πιθανά, καθώς ο συγκεκριμένος quarterback πήγε το fair-play σε άλλο επίπεδο.

Που αποσκοπεί το trash-talking; Στην υποτίμηση του αντιπάλου, προκειμένου να εκνευριστεί ή/και να χάσει τη συγκέντρωση του. Ο Άντριου Λακ, ωστόσο, έχει εφαρμόσει μια διαφορετική συνταγή, που είναι το ίδιο αποτελεσματική. Αντί για βρωμόλογα, λέει γλυκόλογα και κομπλιμέντα στους αντιπάλους!

Ο ταλαντούχος quarter-back των Colts είναι από τα ανερχόμενα αστέρια του NFL, έχοντας ρίξει τις περισσότερες γυάρδες στις πρώτες του σεζόν από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην ιστορία του πρωταθλήματος, αλλά παρόλα αυτά ο λόγος που κερδίζει τη θέση του "ξεχωριστού" έχει να κάνει με το συνήθειο του να κομπλάρει με κοπλιμέντα τους αντιπάλους, ειδικά όταν τον ρίχνουν στο έδαφος.

"Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο όσο χρόνια κι αν παίζω. Ούτε κατά διάνοια" τόνισε ο αμυντικός των Ρέντσκινς, Ράιαν Κέριγκαν.

"Καλή δουλειά" ή "φοβερό χτύπημα" είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιεί ο Λακ μετά από μια επιτυχημένη αμυντική προσπάθεια του αντιπάλου. Και το λέει με ειλικρίνεια και ενθουσιασμό, σε σημείο που οι παίκτες των άλλων ομάδων δεν γνωρίζουν αν κάνει πλάκα, αν τρολάρει, ή αν το εννοεί. Και τελικά καταλήγει να τους προβληματίζει, με αποτέλεσμα να χάνουν τη συγκέντρωση τους.

Ο παίκτης που κομπλάρει τους αντιπάλους με κομπλιμέντα

Πριν ένα μήνα περίπου ο Ρομπ Νίκνοβιτς σώριασε τον Λακ στο έδαφος κάνοντας δηλαδή αυτό που ένας αμυντικός πρέπει να κάνει. Ο Λακ του απέδωσε τα εύσημα και ο Νίκνκοβιτς επέστρεψε στην γραμμή του έχοντας παραλύσει από τη σύγχυση όπως είπε ο ίδιος. Μάλιστα του απάντησε κάτι σαν " ευχαριστώ που δέχτηκες το χτύπημα" ή κάτι ανάλογο που δεν βγάζει απολύτως κανένα νόημα.

Τα ίδια και ο Νόλαν Κάρολ... Όταν πέρσι είχε χτυπήσει τον Λακ εκείνος είχε απαντήσει με ένα "εξαιρετική δουλειά Νόλαν". Όταν ο Κάρολ γύρισε να δει ποιος το είπε και διαπίστωσε ότι οι λέξεις βγήκαν από το στόμα του πεσμένου στο έδαφος Λακ σάστισε. "Τι συμβαίνει τώρα; Εσύ έπρεπε κανονικά να είσαι θυμωμένος. Και τελικά κατέληξα εγώ να είμαι αυτός που έχει χάσει την ψυχολογική μάχη" παραδέχτηκε.

Συνήθως οι quarterbacks όταν δέχονται κάποιο τάκλιν διαμαρτύρονται στον διαιτητή, ή τα βάζουν με τους συμπαίκτες τους. "Το να αρχίζει να φωνάζει ο quarterback είναι ένα καλό σημάδι, σημαίνει ότι έχεις μπει στο μυαλό του" εξηγεί τα μυστικά του φούτμπολ ο Νόρμαν Κάρολ. Μόνο που με τον Λακ "ακούς κομπλιμέντα και λες μέσα σου "ω Θέε μου".

Μια φορά μάλιστα ο Λακ επειδή δεν είχε τη δυνατότητα να συγχαρεί τον αντίπαλο του κατά τη διάρκεια της φάσης, τον έψαξε στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδια για να αποδώσει τα εύσημα. "Θέλεις να του απαντήσεις "ευχαριστώ", αλλά μετά σκέφτεσαι "για μια στιγμή, κανονικά δεν πρέπει να σε συμπαθώ".

Οι συμπαίκτες του εξηγούν ότι αυτές οι αντιδράσεις δεν πηγάζουν μόνο από αγνή καλοσύνη, αλλά και από το γεγονός ότι του αρέσει να αναγνωρίζει τις πραγματικά καλές αθλητικές επιδόσεις. "Μεγαλώσαμε τα παιδιά μας με σεβασμό προς τους άλλος ανθρώπους και αυτό το κουβάλησαν και στο γήπεδο" δήλωσε σχετικά ο πατέρας του Λακ, που ήταν κι αυτός επίσης quarterback και τώρα εργάζεται ως αθλητικός διευθυντής στο κολέγιο του West Virginia.

Και κάπως έτσι το fair-play πήγε σε άλλο επίπεδο. Ή το trash-talking. Ένα από τα δύο .

ΠΗΓΗ: Wall Street Journal

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ