ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γιαννιώτης: "Θεωρώ κίνητρο τα προνόμια"

Γιαννιώτης: "Θεωρώ κίνητρο τα προνόμια"
INTIME SPORTS

"Θα πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει για τα νέα παιδιά", υποστήριξε ο Σπύρος Γιαννιώτης που θα συνεχίσει να κάνει πρωταθλητισμό πιθανότατα μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης πρωταγωνίστησε στην πιο συγκλονιστική σκηνή, από ελληνικής πλευράς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το αυθόρμητο ξέσπασμα του μπροστά στην οικογένεια του δεν άφησε άνθρωπο ασυγκίνητο. Ο 4ος Ολυμπιονίκης στη μαραθώνια κολύμβηση ζήτησε συγνώμη γιατί " ένιωσα ότι απογοήτευσα τους Έλληνες".

Έχοντας ήδη μπει στην τελική ευθεία των προετοιμασιών του γάμου του και λίγες μέρες πριν επιστρέψει στις προπονήσεις ο Κερκυραίος κολυμβητής αναφέρθηκε στην παρουσία της ελληνικής ομάδας στο Λονδίνο και την επόμενη μέρα.

" Δεν είμαστε Αμερική ή Κίνα για να φέρνουμε 50 με 80 μετάλλια. Αλλά πρέπει να έχουμε μια σωστή βάση. Τώρα έχεις μεμονωμένους αθλητές που επιμένουν επειδή έχουν την τρέλα. Όμως άλλο είναι να έχεις πέντε αθλητές που τα έχουν κουτσά-στραβά καταφέρει και άλλο είναι να έχεις 50 αθλητές που έχουν βοηθηθεί από την Πολιτεία", δήλωσε σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Κ" της "Καθημερινής.

" Θα πρεπει η πολιτεία να μεριμνήσει για τα νέα παιδιά και την πρόοδο τους, εάν θέλουμε υγιή αθλητισμό... Εάν ήταν πιο επιστημονική η προετοιμασία, εάν υπήρχαν ξενώνες και η πισίνα ήταν δίπλα μου, σίγουρα θα ήμουν καλύτερος. Αλλά εδώ δεν είναι Γερμανία. Είναι Ελλάδα και είμαστε όπως είμαστε".

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης έχει δεσμευθεί δημόσια για την επαναφορά των προνομίων σε ένα βαθμό.

" Το 2004 μου δόθηκαν τα περιβόητα προνόμια. Εγώ τα θεωρώ κίνητρα. Διότι ήμουν 24 ετών και έπειτα από οκτώ χρόνια είμαι εδώ και το παλεύω. Τίμησα το Πολεμικό Ναυτικό με το να συνεχίζω να προσπαθώ για όλο και μεγαλύτερες διακρίσεις".

Καταλήγει πως " ο πρωταθλητισμός θέλει χρήματα. Από την άλλη όμως δεν μπορώ εγώ να απαιτώ, γιατί θα έρθει ένας γονιός και θα μου πει "εγώ δεν έχω πετρέλαιο στο σπίτι μου για να ζεστάνω τα παιδιά μου και εσύ μου λες ότι έχεις πρόβλημα επειδή είναι κρύα η πισίνα σου;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ