ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εγκαταλείπει τις πισίνες η Στέφεν

Εγκαταλείπει τις πισίνες η Στέφεν

Η κάτοχος των παγκόσμιων ρεκόρ σε 50μ. και 100μ. ελεύθερο, Μπρίτα Στέφεν ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την ενεργό δράση.

Ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βερολίνο η Μπρίτα Στέφεν αποφάσισε πως έφτασε η ώρα για να ολοκληρώσει τη σπουδαία καριέρα της.

Η ταχύτερη γυναίκα στο νερό, κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο ανακοίνωσε την απόφαση της στους συμπατριώτες της.

" Ολοκληρώνω την καριέρα μου γνωρίζοντας πως ανήκω ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο. Τις τελευταίες εβδομάδες συνειδητοποίησα πως έχω αμφιβολίες για το αν διαθέτω το απαραίτητο κίνητρο και ενέργεια για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για ακόμα τρία χρόνια, ώστε να διεκδικήσω χρυσά μετάλλια και τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα", υποστήριξε η Στέφεν που έμεινε εκτός μεταλλίων στο παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας της η Στέφεν που προπονούνταν μαζί με τη διασημότερη Γερμανίδα κολυμβήτρια, Φραντσίσκα Φαν Άλμτσικ κατηγορούνταν πως λύγιζε υπό πίεση. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας έκανε διάλειμμα και επέστρεψε δυναμικά δύο χρόνια μετά, κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Στο Πεκίνο το 2008 πραγματοποίησε το νταμπλ στα σπριντ, ένα πραγματικό επίτευγμα που έχουν καταφέρει λίγες και σπουδαίες κολυμβήτριες. Το 2009 ήρθαν τα παγκόσμια ρεκόρ και ακόμα δύο χρυσά στο παγκόσμιο της Ρώμης.

Το 2010 είχε μιλήσει και πάλι για οριστική αποχώρηση από την ενεργό δράση, καθώς έμεινε 15 μήνες μακριά από τις πισίνες με πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο. Οι Γερμανοί φοβούνται πως θα την ακολουθήσει και ο σύντροφος της, Πάουλ Μπίντερμαν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στη Βαρκελώνη εξαιτίας τραυματισμού.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν κρεμάσει το σκουφάκι τους δύο σημαντικές Αμερικανίδες κολυμβήτριες, η Μέγκαν Τζέντρικ και η Αριάνα Κούκορς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ