ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Χρυσό η Καραχάλιου, χάλκινο οι Μάντης - Καγιαλής

Χρυσό η Καραχάλιου, χάλκινο οι Μάντης - Καγιαλής
EUROKINISSI

Δύο μετάλλια ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων ιστιοπλόων στο Παγκόσμιο κύπελλο της ISAF. Ένα χρυσό με την Καραχάλιου και ένα χάλκινο με τους Μάντη - Καγιαλή.

Δύο μετάλλια ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων ιστιοπλόων στο Παγκόσμιο κύπελλο της ISAF που ολοκληρώθηκε στο Μαϊάμι. Ένα χρυσό με την Βασιλεία Καραχάλιου και ένα χάλκινο με τους Παναγιώτη Μάντη - Παύλο Καγιαλή.

Στα Λέιζερ Ράντιαλ, λοιπόν, η Καραχάλιου από την αρχή έδειξε ότι είναι σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Αυτό φαίνεται από τα πλασαρίσματά της στις 11 ιστιοδρομίες που έγιναν μαζί με τον metal race. Συγκεκριμένα τερμάτισε 5, 1, 4, 2, 1, 5, 5, 16, 2, 1, 2. Έτσι, με 28 βαθμούς κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 51 σκαφών κι άφησε πίσω την Βελγίδα Ε. Ακερ με 46 βαθμούς και την Γαλλίδα Μ. Κερανγκά με 69 βαθμούς. Η Αθανασία Φακίδη πήρε την 24η θέση με 210 βαθμούς.

Στα 470, οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο δεν μπόρεσαν να πάρουν το χρυσό, όμως κατέκτησαν στην 3η θέση. Μία σημαντική επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Παναγιώτης Μάντης - Παύλος Καγιαλής δεν είχαν τρέξει σε άλλο αγώνα μετά τον θρίαμβο τους στην Βραζιλία.

Στις 11 κούρσες που έτρεξαν τα 26 σκάφη τερμάτισαν 3, 7, 2, 1, 5, 12, 11, 10, 8, 7, 14 και συγκέντρωσαν 68 βαθμούς. Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Αμερικάνοι, Σ. Μακνέι - Ντ. Χιουζ, με 56β. και την δεύτερη οι Ιάπωνες, Τ. Ισοζάκι - Α. Τακαγιανάσι, με 60 βαθμούς.

Στις γυναίκες, οι Μαρία Μπόζη - Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, σε σύνολο 13 σκαφών τερμάτισαν 10ες με 93 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ