ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

"Αργυρός" ο Κοσμίδης

Gold medallist Elefterios Kosmidis of Greece performs during the men's floor final of the World Championships Gymnastics in Rotterdam, Netherlands, Saturday Oct. 23, 2010. (AP Photo/Matt Dunham)
Gold medallist Elefterios Kosmidis of Greece performs during the men's floor final of the World Championships Gymnastics in Rotterdam, Netherlands, Saturday Oct. 23, 2010. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Ο Λευτέρης Κοσμίδης εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο της Μόσχας. Στην 4η θέση έμειναν ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βάσω Μιλλούση.

Επιστροφή με μετάλλιο για τον Λευτέρη Κοσμίδη! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στις ασκήσεις εδάφους εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο της Μόσχας στον τελευταίο αγώνα τους μέχρι το καλοκαίρι.

Η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας και ο "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας κατέλαβαν την τέταρτη θέση στα αγωνίσματα τους.

Ο Κοσμίδης έκανε δύο σημαντικά λάθη και έμεινε δεύτερος με 14,500 βαθμούς. Νικητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Τομά Μπουέλ με 15,200 βαθμούς, ενώ την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Ολλανδός Τζέφρεϊ Βάμες με 14,250 β.

Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15,250 από τους κριτές, καθώς στο τελευταίο δυναμικό στοιχείο του προγράμματος του στους κρίκους έκανε σοβαρό λάθος. Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη παραδέχθηκε ότι το λάθος έγινε εξαιτίας της κούρασης και της επιπολαιότητας του.

Στο βάθρο ανέβηκαν κατά σειρά ο Ρώσος Κονσταντίν Πλουζνίκοφ (15,775 β.), ο συμπατριώτης του Αλεξάντρ Μπαλάντιν (15,725 β.) και ο Ολλανδός Γιούρι Φαν Χέλντερ (15,450 β.).

Εκτός βάθρου έμεινε και η Βάσω Μιλλούση στον τελικό της δοκού ισορροπίας, όπου τερμάτισε στην 4η θέση με 14,075 βαθμούς, αν και φάνηκε να αξίζει κάτι καλύτερο.

Την τριάδα των μεταλλίων αποτέλεσαν η Ρωσίδα Άννα Ντεμεντίεβα (15,100 β.), η συμπατριώτισσά της Ξένια Αφανάσιεβα (14,200 β.) και η Ουκρανή Γιάνα Ντέμιαντσουκ (14,100 β.), η οποία είχε μόλις 0,025 β. παραπάνω από την 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ