ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταδύσεις στη λίμνη Βουλιαγμένης

Καταδύσεις στη λίμνη Βουλιαγμένης
RAY DEMSKI / RED BULL PHOTOFILES

Οι κορυφαίοι καταδύτες στον κόσμο θα αγωνιστούν την Κυριακή (22/5) στη Λίμνη της Βουλιαγμένης παρουσία του Γκρεγκ Λουγκάνις

Μετά από δύο συναρπαστικούς αγώνες, τo Red Bull Cliff Diving World Series, μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και εντυπωσιακές αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου, επιστρέφει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του τρίτου αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση αναμένεται συγκλονιστική ενώ στην κριτική επιτροπή θα βρεθεί ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητές καταδύσεων όλων των εποχών, ο Ελληνοαμερικανός Γκρεγκ Λουγκάνις.

Οι δώδεκα κορυφαίοι αθλητές καταδύσεων του κόσμου επιστρέφουν, στις 22 Μαΐου, στα μυστηριώδη νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης με μια αναμέτρηση που αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, μετά τον Μεγάλο Τελικό του Πρωταθλήματος το 2009, παρουσία 8000 θεατών.

Νέοι αθλητές, δυσκολότερες καταδύσεις, σπουδαίοι κριτές, ανάμεσά τους ο πιο γνωστός αθλητής καταδύσεων όλων των εποχών, Γκρεγκ Λουγκάνις είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που υπόσχονται ένα ακόμα πιο συγκλονιστικό θέαμα.

Μεγάλος απών θα είναι ο Κολομβιανός Ορλάντο Ντούκε που εξαιτίας πρόσφατου τραυματισμού στον αστράγαλο θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ως θεατής, ενώ πριν από δύο χρόνια –στο ίδιο σημείο– είχε στεφθεί νικητής του μοναδικού Πρωταθλήματος.

Επικρατέστεροι για την κατάκτηση του βάθρου είναι οι Γκάρι Χαντ, Άρτεμ Σιλτσένγκο και Σλάβα Πόλιεστσουκ που έχουν ξεκινήσει το φετινό Πρωτάθλημα πολύ δυναμικά, παρουσιάζοντας νέες –μεγάλου βαθμού δυσκολίας– καταδύσεις.

Το Red Bull Cliff Diving World Series δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα πιο εντυπωσιακά Πρωταθλήματα. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, η βαρύτητα έλκει το σώμα του αθλητή από ύψος 27 μέτρων, παρόμοιο με αυτό ενός οκταόροφου κτιρίου, ξεπερνώντας σε ταχύτητα τα 85χλμ.

Χωρίς κανένα προστατευτικό, οι εκλεκτοί αθλητές πέφτουν στο κενό εκτελώντας καταδύσεις που έχουν εμπλουτιστεί με συναρπαστικές φιγούρες και βασίζονται στον επαγγελματισμό και την εμπειρία τους, ενώ τα σώματά τους μετατρέπονται σε μονοθέσια της F1. Εκεί όπου δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος, η αυτοσυγκέντρωση και ο σωματικός έλεγχος είναι τα μόνα στοιχεία που παίζουν ρόλο.

Ραντεβού την Κυριακή, 22 Μάιου στις 16.00 το απόγευμα για να απολαύσουμε 12 κορυφαίους αθλητές σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ