ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραμένει κλινικά νεκρός ο Κιλιγκαρίδης

Παραμένει κλινικά νεκρός ο Κιλιγκαρίδης
INTIME SPORTS

Η Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ ενημέρωσε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έχασε τη μάχη με τη ζωή, αλλά το λάθος διόρθωσε με νέα ανακοίνωση της η ΕΟΕ, διευκρινίζοντας πως είναι κλινικά νεκρός

Μετά από μια τραγική λανθασμένη πληροφόρηση από την Πολωνία και την επιβεβαίωση της από την ομοσπονδία κανόε καγιάκ αναφέρθηκε ο θάνατος του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

Αποδεικνύεται πως ο αθλητής παραμένει στη ζωή με μηχανική υποστήριξη μετά από επίσημο δελτίο Τύπου της ΕΟΕ. Ωστόσο είναι κλινικά νεκρός, είδηση που μεταδώσαμε το πρωί.

Ο Κιλιγκαρίδης θα παραμείνει ακόμα ένα 24ωρο σε μηχανική υποστήριξη μετά από παράταση που εξασφάλισε η ελληνική πρεσβεία. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ελπίδες να ξυπνήσει από το κώμα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρει τα παρακάτω:

" Ύστερα από λανθασμένη πληροφόρηση από την ομοσπονδία κανόε καγιάκ, βγήκε η είδηση ότι ο πρωταθλητής Ανδρέας Κιλιγκαρίδης απεβίωσε. Με επόμενη ενημέρωση της ίδιας ομοσπονδίας αποφασηνίστηκε ότι ο αθλητής εξακολουθεί να παραμένει στη ζωή με μηχανική υποστήριξη".

Το Sport24.gr δεν φέρει ευθύνη, ωστόσο οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για την λάθος πληροφόρηση από την οικογένεια του αθλητή και τους αναγνώστες μας.

Ανακοίνωση αργά το απόγευμα εξέδωσε και η ομοσπονδία κανόε καγιάκ, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες:

" Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υγεία του αθλητή μας ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗ Ανδρέα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Σήμερα 11/6/2013 και ώρα 14.00’ το ιατρικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η κατάσταση του αθλητή κρίνεται ως μη αναστρέψιμη και σύμφωνα με την Πολωνική νομοθεσία θα προέβαιναν στην αποσύνδεση από τα μηχανήματα υποστήριξης.

Η Ομοσπονδία μας , η Πρεσβεία , το Προξενείο μας στην Βαρσοβία και το Υφυπουργείο αθλητισμού κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να στηρίξουν την απόφαση της οικογένειας και να μην αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα το αθλητής μας.

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή , πριν οι Πολωνοί ιατροί προβούν στην αποσύνδεση και ενώ ακόμη και οικείοι του πίστευαν ότι αυτοί θα το έκαναν πράξη , η Πρέσβειρα μας στην Βαρσοβία κ-α ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ , κατάφερε και έλαβε παράταση μίας ημέρας και ο αθλητής μας παραμένει στην εντατική διασωληνομένος.

Αυτή την στιγμή γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ιατρός ο οποίος θα μπορέσει να ταξιδέψει μέχρι το νοσοκομείο της Πολωνίας που νοσηλεύεται ο αθλητής μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ