ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκίνησε ο Πλουσένκο

Feb 13, 2014; Sochi, RUSSIA; Evgeny Plushenko  (RUS) reacts during his performance in the mens short program figure skating during the Sochi 2014 Olympic Winter Games at Iceberg Skating Palace. Mandatory Credit: Kyle Terada-USA TODAY Sports ORG XMIT: USATSI-172930 ORIG FILE ID:  20140213_kdl_st3_243.jpg
Feb 13, 2014; Sochi, RUSSIA; Evgeny Plushenko (RUS) reacts during his performance in the mens short program figure skating during the Sochi 2014 Olympic Winter Games at Iceberg Skating Palace. Mandatory Credit: Kyle Terada-USA TODAY Sports ORG XMIT: USATSI-172930 ORIG FILE ID: 20140213_kdl_st3_243.jpg KYLE TERADA-USA TODAY SPORTS

Το πρόσωπο του Σότσι, ο Εβγένι Πλουσένκο αποσύρθηκε από τον τελικό των ανδρών στο καλλιτεχνικό πατινάζ, στιγμές πριν βγει στον πάγο να αγωνιστεί.

Ήταν το ελεύθερο πρόγραμμα στο ομαδικό η τελευταία φορά που είδαμε τον Εβγένι Πλουσένκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Δυστυχώς ναι.

Ο κάτοχος τεσσάρων ολυμπιακών μεταλλίων αποχώρησε από τον τελικό των ανδρών στο καλλιτεχνικό πατινάζ στιγμές πριν μπει στον πάγο για να εκτελέσει το σύντομο πρόγραμμα.

Ο τηλεοπτικός φακός τον συνέλαβε να έχει άτσαλη προσγείωση σε ένα άλμα του. Ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις στην πλάτη, ένας τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό. Πλησίασε τον προπονητή του επί σειρά ετών, Αλέξεϊ Μίσιν και από κοινού αποφάσισαν να μην αγωνιστεί.

Αμέσως μετά ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί ξανά σε μεγάλες διοργανώσεις. Μολονότι δεν έχει ανάγκη χρημάτων, αναμένεται να γίνει επαγγελματίας και να λάβει μέρος σε προσοδοφόρες περιοδείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και σε άλλες χώρες, αυτό που κάνουν όλοι οι συνάδελφοι του.

Συγκίνησε ο Πλουσένκο

Ο Μίσιν παρηγορεί τον Πλουσένκο

Ο 31χρονος Πλουσένκο που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό πριν από λίγες μέρες δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον κατέκλυσαν πως ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης την Τετάρτη (12/2) και το πρωί (13/2) δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κανένα άλμα. Ο πόνος, πρόσθεσε, έγινε εντονότερος κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης.

" Σχεδόν έβαλα τα κλάματα. Λυπάμαι για τους οπαδούς μου και τους φίλους των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο προσπάθησα πολύ", είπε.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τορίνο το 2006, τέσσερα χρόνια νωρίτερα και στο ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτι είχε ηττηθεί από τον επίσης Ρώσο Αλεξέι Γιαγκούντιν στην αποκορύφωση της αγωνιστικής αντιπαλότητας τους. Το 2010 ήταν δεύτερος πίσω από τον Αμερικανό Έβαν Λάισατσεκ.

Κατά τη διάρκεια του τελικού ο Αμερικανός Τζέρεμι Άμποτ είχε πτώση, χτύπησε στις διαφημιστικές πινακίδες και χτύπησε στην πλάτη. Μετά από περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα σηκώθηκε και κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του.

Συγκίνησε ο Πλουσένκο

Ο Τζέρεμι Άμποτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ