ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλοι διώκουν τον Καλατράβα -πλην ημών

Όλοι διώκουν τον Καλατράβα -πλην ημών

Το ΟΑΚΑ δεν είναι το μόνο έργο του Σαντιάγκο Καλατράβα που παρουσίασε προβλήματα, πριν την ώρα του. Διαβάστε τι έχει γίνει σε Βενετία, Βαλένθια, Οβιέδο, Μπιλμπάο και Αλάβα και πόσοι τον έχουν πάει στα δικαστήρια.

Δεν είμαστε οι μόνοι πελάτες του Σαντιάγκο Καλατράβα, που αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με κάποια από τις κατασκευές του. Ενδεχομένως να είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε από την τσέπη μας την αποκατάσταση των ζημιών.

Η αναζήτηση πληροφοριών για τα έργα που αναπτύσσονται στο Ground Zero της Νέας Υόρκης -με αφορμή τη θλιβερή επέτειο τις "9/11"- μας "έβγαλε" σε άλλα μονοπάτια. Αυτά που οδηγούν στα δικαστήρια, με τον Καλατράβα να κάθεται στην καρέκλα του κατηγορούμενο.

Ο starchitect (από το star και το architect) που εμπνεύστηκε το στέγαστρο του ΟΑΚΑ, διώκεται από πολλές μεριές για απάτη. Η τελευταία αγωγή είχε κατατεθεί από τη γενέτειρα του, Βαλένθια, με το Δήμο να τον κατηγορεί ότι... του ρούφηξε το αίμα. Πώς; Το 2005 έγιναν τα εγκαίνια του Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia (σπίτι των τεχνών και των επιστημών), συγκρότημα κτιρίων εκ των οποίων το ένα ήταν για την όπερα (Palau de les arts Reina Sofia).

Όλοι διώκουν τον Καλατράβα -πλην ημών
(C) 2008, INTERNATIONAL TRAVEL NEWS MAGAZINE
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Όλοι διώκουν τον Καλατράβα -πλην ημών
Όλοι διώκουν τον Καλατράβα -πλην ημών

Πηγή: dezeen.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ