BEACH VOLLEY

Στην Αίγινα το 100ό τουρνουά Beach Volley

Στην Αίγινα το 100ό τουρνουά Beach Volley

Η Αίγινα διοργανώνει από 16 έως 19 Ιουνίου το πρώτο τουρνουά Master Beach Volley του πανελλήνιου πρωταθλήματος για το 2011.

Το νησί του Αργοσαρωνικού επιστρέφει δυναμικά φιλοξενώντας το εκατοστό τουρνουά στην ιστορία του θεσμού. Έχουν περάσει 21 χρόνια από την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν ανάλογοι αγώνες στην παραλία της Αίγινας, τον Ιούλιο του 1990.

Στον τελικό των ανδρών, τότε, οι Παναγιώτης Ζακυνθινός, Κώστας Τσιγαρίδας και Κώστας Αρσενιάδης νίκησαν 2-1 τους Μιχάλη Γεωργαντή, Νίκο Χάλαρη και Κώστα Συμεωνόπουλο.

Δύο δεκαετίες μετά, δύο από τους νικητές του ’90 θα βρεθούν και πάλι στην Αίγινα για το πρώτο τουρνουά του πανελλήνιου σιρκουίMaster Beach Volley. Ο Κώστας Τσιγαρίδας, στα 47 του χρόνια, θα αγωνιστεί στα προκριματικά ενώ ο Παναγιώτης Ζακυνθινός μετέχει ως προπονητής ενός γυναικείου διδύμου, της Μαρικρίστας Μαγκανάρη και της Πηγιάννας Μεθενίτη.

“Η Αίγινα κατέχει ιδιαίτερη θέση μέσα στην καρδιά μου καθώς στο τουρνουά που έγινε στο νησί το 1990 κατέκτησα την πρώτη μου νίκη. Ήμουν μικρός τότε, μόλις 20 ετών. Είχαμε περάσει καταπληκτικά. Αντίπαλός μου ήταν ο Μιχάλης Γεωργαντής ο οποίος στη συνέχεια υπήρξε και προπονητής μου στον Παναθηναϊκό” θυμάται ο Παναγιώτης Ζακυνθινός και συνεχίζει: “Το Μπιτς Βόλεϊ ταιριάζει πολύ περισσότερο στα νησιά λόγω του καλοκαιρινού χαρακτήρα του αθλήματος. Αναφορικά με τον χώρο διεξαγωγής πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού.

Ένας αγώνας Μπιτς Βόλεϊ μπορεί να γίνει σε λίμνες, πάρκα, βουνά, ακόμη και στις Άλπεις! Στο εξωτερικό έχουν προχωρήσει πολύ. Το 1987 ήμουν στην Ιταλία για προετοιμασία και έτυχε να παρακολουθήσω αγώνα Μπιτς Βόλεϊ στην κεντρική πλατεία ενός ορεινού χωριού με συμμετοχή σπουδαίων αθλητών όπως οι: Καρτς Κίραλι, Στιβ Τίμονς, Σίντζιν Σμιθ και Ράντι Στόκλος.

Στην Ελλάδα το Μπιτς Βόλεϊ έχει αποκτήσει φοβερή δυναμική. Είναι σε πολύ καλό δρόμο”, επισημαίνει ο Παναγιώτης Ζακυνθινός.

Τα προκριματικά του Μάστερ της Αίγινας θα γίνουν στην Αγία Μαρίνα, ενώ οι αγώνες του κυρίως ταμπλό στο κεντρικό λιμάνι του νησιού.

* φωτογραφίες από το τουρνουά στην Αίγινα το 1990

Στην Αίγινα το 100ό τουρνουά Beach Volley
Στην Αίγινα το 100ό τουρνουά Beach Volley
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ