ΣΤΗΛΕΣ

Τραυματισμοί που άφησαν εποχή

Τραυματισμοί που άφησαν εποχή

Με αφορμή τον τραυματισμό του Νικολάς Λοδέιρο στο μπάνιο του σπιτιού του, το Sport24.gr παρουσιάζει περίεργους τραυματισμούς που άφησαν εποχή! Διαβάστε και... κουφαθείτε (βίντεο και φωτογραφίες).

Οι τραυματισμοί στον αθλητισμό είναι κάτι συνηθισμένο. Ένας αθλητής, οποιουδήποτε σπορ, μπορεί να χτυπήσει την ώρα που αγωνίζεται, την ώρα που προπονείται, την στιγμή με λίγα λόγια που δρα και υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει.

Όταν όμως αυτό συμβαίνει στο μπάνιο, την ώρα που βάζει βενζίνη, στον χορό... Gangnam Style, εξαιτίας των... ούρων ενός σκύλου και σε ένα κάρο άλλες απίθανες περιπτώσεις, τότε μια ιδιαίτερη καταγραφή είναι αναγκαία.

Το "πάνω απ' όλα την υγειά μας" βρίσκει την πιο πιστή εφαρμογή της, διότι πραγματικά δεν ξέρεις από που μπορεί να σου 'ρθει η αναποδιά.

Το Sport24.gr, με αφορμή τον τραυματισμό του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού, Νικολάς Λοδέιρο, στο μπάνιο του σπιτιού του, χάνοντας τον αγώνα της Κορίνθιανς με την Κοριτίμπα, συνέλεξε χαρακτηριστικές περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζει.

Δεν χρειάζονται άλλες σάλτσες και καρυκεύματα. Πάμε κατευθείαν στο ψητό, που δεν είναι άλλο από την καταγραφή περιστατικών που για τους πρωταγωνιστές ήταν οδυνηρά όσο και αν κάποια απ' αυτά προκαλούν γέλιο στους αναγνώστες.

Ρίο Φέρντιναντ

Όταν αγωνιζόταν στη Λιντς, κατάφερε να τραυματιστεί ενώ έβλεπε τηλεόραση! Πώς; Είχε απλώσει τα πόδια του σε ένα τραπεζάκι για αρκετή ώρα και όταν επιχείρησε να σηκωθεί, τραυμάτισε έναν τένοντα πίσω από το γόνατό του.

Αντίλ Ραμί

Τον Απρίλιο του 2013, ο άσος της Βαλένθια παραβρέθηκε σε έναν φιλανθρωπικό χορό της Λιλ (πρώην ομάδα του) κι εκεί του ζήτησαν να μιμηθεί επί σκηνής της φιγούρες του Gangnam Style. Το αποτέλεσμα ήταν να πάθει υποτροπή στον παλιό του μυικό τραυματισμό και να χάσει το ματς κόντρα στην Εσπανιόλ.

Ρίτσαρντ Ράιτ

Κατά την προθέρμανση ενός αγώνα Κυπέλλου με την Τσέλσι το 2006, ο τότε τερματοφύλακας της Έβερτον σκόνταψε σε μια πινακίδα και τραυμάτισε σοβαρά τον αστράγαλό του. Τρία χρόνια νωρίτερα είχε άλλον έναν περίεργο τραυματισμό, καθώς έπεσε από το πατάρι του σπιτιού του.

Έβερ Μπανέγα

Ο Αργεντίνος μέσος της Βαλένθια τραυματίστηκε από το ίδιο του το αυτοκίνητο, όταν σταμάτησε να βάλει βενζίνη και ξέχασε να τραβήξει χειρόφρενο, με συνέπεια να κυλήσει το αυτοκίνητο και να του σπάσει τον αστράγαλο.

Άλαν Ράιτ

Ο αριστερός μπακ της Άστον Βίλα στη δεκαετία του '90 παραμένει μέχρι σήμερα ο πιο κοντός παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, με ύψος μόλις 1.63μ. Αυτός ήταν και ο λόγος που τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο, καθώς αναγκάστηκε να το τεντώσει πολύ έντονα, στην προσπάθειά του να πατήσει το γκάζι της Ferrari του.

Ντιόγκο Πάολο

Ο μέσος της Σερβέτ σε αγώνα του ελβετικού πρωταθλήματος έτρεξε να πανηγυρίσει το γκολ της ομάδας του μαζί με τους φιλάθλους. Όταν στην προσπάθεια να σκαρφαλώσει σε αυτούς, η βέρα του πιάστηκε από τα κιγκλιδώματα το αποτέλεσμα ήταν ένα κομμένο δάκτυλο.

Τραυματισμοί που άφησαν εποχή

Ντέιβ Μπίζαντ

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας αγωνιζόταν στη Σαουθάμπτον το 1993. Ο τότε προπονητής του, Ίαν Μπράνφουτ, στερήθηκε των υπηρεσιών του για περίπου δύο μήνες, όταν ο Μπίζαντ αυτοτραυματίστηκε από ένα γυάλινο μπουκάλι με σος, που έπεσε πάνω στο πόδι του.

Ντούσκο Κρτάλιτσα

Το 2013, ο ερασιτέχνης 51χρονος γκολκίπερ, Ντούσκο Κρτάλιτσα, ένιωσε τρομερό πονοκέφαλο την ώρα που έπαιζε σε ένα τουρνουά λίγο έξω από το Σαράγεβο. Μετά τον αγώνα όμως οι πόνοι έγιναν αφόρητοι και όταν επηρεάστηκε και η ομιλία του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί εκεί ανακάλυψαν μια σφαίρα διαμέτρου 9 χιλιοστών στο κρανίο του (!!!!). Ο λόγος; Τρεις γάμοι που έγιναν στην περιοχή την ημέρα του παιχνιδιού. Στους γάμους έπεσαν αρκετές "μπαλωθιές" με πιθανό αποτέλεσμα μια από αυτές τις σφαίρες να βρήκε το κεφάλι του. Ό,τι να 'ναι...

Τραυματισμοί που άφησαν εποχή

Άλεξ Στέπνι

Το 1975, ο τότε τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "έβγαλε" το σαγόνι του, ενώ φώναζε προς τους αμυντικούς του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την Μπέρμιγχαμ.

Κερκ Μπρόουντφουτ

Ο αμυντικός της Ρέιντζερς έπαθε σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, όταν... εξερράγη (!!) ένα αυγό, που μόλις είχε βράσει κι ετοιμαζόταν να το φάει.

Σάσα Μπέντερ

Όταν έπαιζε στους Κίκερς Στουτγκάρδης για την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, υπέφερε από μώλωπες στο πρόσωπο έπειτα από χτυπήματα του συμπαίκτη του, Κρίστιαν Κοπάλα. Ο ίδιος εξήγησε την οργισμένη αντίδρασή του, λέγοντας: "Με προκαλούσε συνέχεια, διότι τις... άφηνε όλη την ώρα".

Σαντιάγο Κανιθάρες

Ο παλαίμαχος Ισπανός τερματοφύλακας δεν πήγε στο Μουντιάλ του 2002, επειδή λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κοπεί ο τένοντας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του. Αιτία; Ένα κομμάτι γυαλί από ένα μπουκάλι after shave, που έπεσε κι έσπασε δίπλα στα πόδια του ενώ ξυριζόταν.

Τραυματισμοί που άφησαν εποχή

Άλαν Νιλ

Ο προπονητής της Σκάνθορπ το 2012, Άλαν Νιλ, ήταν πίσω στο ποδήλατό του, όταν συγκρούστηκε με... σκίουρο, που έπεσε με φόρα πάνω του και μπλέχτηκε στη ρόδα και μπλόκαρε φρένα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να προσγειωθεί άγαρμπα και να γλιτώσει κατά τύχη. Μάλιστα, μιλώντας στο BBC ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "για ένα λεπτό πίστεψα ότι θα είχα πάθει κάτι σοβαρό και κάπου εκεί σκέφτηκα πως είμαι ζωντανός".

Τραυματισμοί που άφησαν εποχή

Στιβ Μόροου

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ του 1993 κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ δεν βγήκαν σε καλό στο μέσο της Άρσεναλ. Ο Βορειοϊρλανδός είχε... σκαρφαλώσει πάνω στους ώμους του συμπαίκτη του, Τόνι Άνταμς, αλλά έπεσε, με συνέπεια να σπάσει την κλείδα του.

Τραυματισμοί που άφησαν εποχή
Τραυματισμοί που άφησαν εποχή

Φιλίπ Μεξές

Το Νοέμβριο του 2013 ο Φιλίπ Μεξές αντιμετώπισε πρόβλημα με το μάτι λόγω... σολάριουμ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tuttosport, ο Γάλλος αμυντικός έπαθε κεντρική ορώδη αμφιβληστροειδοπάθεια από τις πολλές ώρες που περνούσε στο σολάριουμ.

Ιβάνο Μπονέτι

Ο Ιταλός πρώην μέσος των Γιουβέντους και Σαμπντόρια, στην πρώτη του χρονιά στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα της Γκρίσμπι είδε τον τότε προπονητής της ομάδας, Μπράιαν Λο, να βγαίνει εκτός εαυτού με την ήττα από τη Λούτον και πέταξε ένα πιάτο γεμάτο φτερούγες στον Ιταλό μέσο με αποτέλεσμα κάταγμα ζυγωματικών.

Τραυματισμοί που άφησαν εποχή

Ντάρεν Μπάρναρντ

Ο παλαίμαχος μέσος της Τσέλσι και της Μπάρνσλι είχε έναν απίστευτο τραυματισμό κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Συγκεκριμένα, υπέστη ρήξη χιαστών κι έμεινε 5 μήνες εκτός δράσης, όταν γλίστρησε στα ούρα του σκύλου του, μέσα στην κουζίνα του σπιτιού του.

Χουάν Ομπελάρ Γκουτιέρες

Ο άλλοτε Νο1 γκολκίπερ της Πενιαρόλ είπε "αντίο" στο ποδόσφαιρο το 2013. Ο λόγος; Βρισκόταν στο σπίτι του και κρατούσε μία μηχανή λείανσης ξύλων όταν έγινε το μοιραίο. Ο Ομπελάρ έκανε μία παράλειψη, με το μηχάνημα να του κόβει τέσσερα δάχτυλα από το αριστερό χέρι.

Τραυματισμοί που άφησαν εποχή

*Υπάρχουν και αρκετές ακόμη περιπτώσεις στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο, απλά επιλέχθηκαν αυτές που φαίνονται οι πιο... κουφές και είχαν το πιο περίεργο αποτέλεσμα! Αν δε σε θέλει όμως...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ