ΣΤΗΛΕΣ

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Ο Κασάνο που καλπάζει για Βραζιλία, το δίδυμο της φωτιάς Πίρλο-Μπουφόν, η φανέλα του Γκόμεθ που έφτασε στη... Μέρκελ και τα πορτοκαλί μπλουζάκια της Ρόμα. Το Sport24.gr ακτινογραφεί την 28η αγωνιστική της Serie A (pics+vds).

Ο "νόμος του ισχυρού" επικράτησε κατά κράτος την 28η αγωνιστική της Serie A, με τις επτά πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα να πανηγυρίζουν όλες τους για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης!

Ρόμα και Φιορεντίνα εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, Πίρλο και Ιγκουαΐν λύτρωσαν στο φινάλε Γιουβέντους και Νάπολι, οι Ίντερ και Λάτσιο αρχίσουν να παίρνουν νίκες και εκτός έδρας ενώ η Πάρμα επιβεβαίωσε την εκπληκτική της φόρμα (16ο σερί ματς αήττητη) σαρώνοντας τη Μίλαν με 4-2 στο "Σαν Σίρο" και ρίχνοντας μία ακόμα κατραπακιά στο φάντασμα των "ροσονέρι".

Όσον αφορά στα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Λιβόρνο πήρε "εξάποντο" κόντρα στη Μπολόνια στη μεταξύ τους μάχη για την παραμονή, η Σασουόλο ξέφυγε από τον πάτο της βαθμολογίας παραχωρώντας τη θέση της στην Κατάνια ενώ η Αταλάντα φιλοδώρησε με "τριάρα" τη Σαμπντόρια.

Όσον αφορά σε μία πιο διεισδυτική ματιά στην 28η αγωνιστική, ας δούμε τι έγινε στα γήπεδα του Καμπιονάτο μέσα από 11 διαφορετικές κατηγορίες που σας παρουσιάζουμε κάθε εβδομάδα. Αndiamo ragazzi...

Ο MVP

Όσοι το περασμένο καλοκαίρι έσπευσαν να βγάλουν... ξοφλημένο τον Αντόνιο Κασάνο μετά τη μετακίνησή του στην Πάρμα, πήραν αποστομωτική απάντηση από τον 31χρονο φορ. Ο "Φανταντόνιο" διανύει φέτος στο "Ταρντίνι" μία από τις καλύτερες σεζόν ολόκληρης της καριέρας του και στο ματς με την "πρώην" Μίλαν ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο μεγάλος πρωταγωνιστής (βαθμολογήθηκε με "8" από τη Repubblica). Στο ξεκίνημα του ματς έβγαλε σούπερ-ασίστ στον Στσελότο χάρη στην οποία η Πάρμα κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Αμπιάτι, ο ίδιος έγραψε το 2-0 με ωραία προσωπική ενέργεια ενώ ταλαιπώρησε αφάνταστα την αμυντική γραμμή των "ροσονέρι" στα 63 λεπτά που αγωνίστηκε. Κάτι τέτοια βλέπει ο πρόεδρος της Πάρμα και δηλώνει πως "θα μείνει μαζί μας για πολύ καιρό", κάτι τέτοια βλέπει ο Πραντέλι και σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να τον πάρει στην αποστολή της Ιταλίας για το Μουντιάλ. Θυμίζουμε πως η τελευταία συμμετοχή του Κασάνο με την "σκουάντρα ατζούρα" ήταν στο Euro 2012 ενώ ο ίδιος θέλει σαν τρελός να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, διοργάνωση στην οποία δεν έχει βρεθεί ποτέ.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η απογοήτευση

Το εντός έδρας ματς κόντρα στην Πάρμα θα μπορούσε να αποτελέσει μία εξαιρετική ευκαιρία για τους παίκτες της Μίλαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τα 4 γκολ που δέχτηκαν από την Ατλέτικο και τους έβγαλαν εκτός συνέχειας του Champions League. Αντ'αυτού μέτρησαν μία ακόμα ξεγυρισμένη "τεσσάρα" (2-4) από την σούπερ φορμαρισμένη ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι και συνεχίζουν να βράζουν στο ζουμί τους, μετρώντας πλέον 4 ήττες στη σειρά σε όλες τις διοργανώσεις. Το αποτέλεσμα αυτό ουσιαστικά τους αφήνει εκτός Ευρώπης για τη νέα σεζόν (υποχώρησαν στην 11η θέση) ενώ το άσχημο κλίμα επιδεινώθηκε και από τις αντιδράσεις των οπαδών που πραγματοποιήσαν συλλαλητήριο έξω από το γήπεδο πριν τον αγώνα, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο για τον κατήφορο των "ροσονέρι".

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το καλύτερο γκολ

Ο Αμαουρί ήταν η πρώτη αλλαγή του ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι στο ματς κόντρα στη Μίλαν, παίρνοντας τη θέση του Αντόνιο Κασάνο, και με τη συμπλήρωση 15 λεπτών από τότε που μπήκε στο γήπεδο προκάλεσε επιφωνήματα θαυμασμού στο "Σαν Σίρο". Αιτία το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε και με το οποίο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2. Μετά από χαμηλή παράλληλη μπαλιά του Στσελότο από τα δεξιά ο Βραζιλιάνος επιθετικός πρόλαβε τον Ντε Γιονγκ που προσπάθησε να τον εμποδίσει με προβολή και με άψογο τακουνάκι στην κίνηση έστειλε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του Αμέλια για να καταλήξει στα δίχτυα. Γκολ της αγωνιστικής χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Το αποτέλεσμα

Μπορεί η Μίλαν να είναι στα... χειρότερά της και με μία ψυχολογία διαλυμμένη μετά την "τεσσάρα" από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League, όταν όμως η επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης δέχεται τέσσερα γκολ μέσα στο σπίτι της και μάλιστα από ομάδα που δεν κάνει πρωταθλητισμό, τότε αυτό συνιστά είδηση πρώτης γραμμής. Η Πάρμα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι ήταν η ομάδα της... εβδομάδας στη Serie A καθώς "σκούπισε" με 4-2 τους "ροσονέρι" (ομάδα στην οποία έκανε μεγάλη καριέρα ο νυν τεχνικός των "παρμέντσι" και με την οποία έχει φλερτάρει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν για να κάτσει στον πάγκο) και έμεινε για 16ο σερί ματς αήττητη (9 νίκες -7 ισοπαλίες) ενώ έφτασε και τις 5 σερί εκτός έδρας νίκες που είναι ρεκόρ στην ιστορία της. Οι "σταυροφόροι" άλωσαν το "Σαν Σίρο" για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος μετά το μακρινό 1996 και 15 στη σειρά αποτυχημένες προσπάθειες ενώ έγιναν οι πρώτοι που σκόραραν 4 φορές στην έδρα της Μίλαν μετά την ισοπαλία 4-4 που πήρε η Ουντινέζε τον Ιανουάριο του 2011.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το στιγμιότυπο

Ο Μάρκο Στοράρι ήταν στον πάγκο των αναπληρωματικών της Γιουβέντους στο ματς κόντρα κόντρα στη Τζένοα και έζησε μεγάλες στιγμές στο "Λουίτζι Φεράρις" μέσα σε διάστημα μικρότερο των 20 λεπτών. Αρχικά, στο 72', είδε τον Τζανλουίτζι Μπουφόν να κρατάει ηρωικά το μηδέν στην εστία του αποκρούοντας το πέναλτι του Μπερτολάτσι ενώ στο 89' απόλαυσε ένα γκολ-φάουλ από τα σπεσιαλιτέ του Αντρέα Πίρλο, με το οποίο χάρισε στη Γιούβε τους τρεις πόντους. Το αριστούργημα μάλιστα του "μαέστρου" Πίρλο (25ο γκολ με απευθείας φάουλ από τα 54 συνολικά στην καριέρα του στη Serie A και 4ο φετινό) προνόησε και το απαθανάτισε μέσω κάμερας, ανεβάζοντας κατόπιν το video μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram. Ένα πραγματικό εντυπωσιακό video στο οποίο φαίνονται και οι έξαλλοι πανηγυρισμού του τεχνικού τιμ δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του γκολ.

Απολαύστε ξανά την εκτέλεση φάουλ του Πίρλο από άλλη κάμερα:

Το στατιστικό

Η αναμέτρηση στο "Λουίτζι Φεράρις" κόντρα στη Τζένοα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Τζανλουίτζι Μπουφόν καθώς είναι από μία από αυτές που χαρακτηρίζονται "συλλεκτικές". Όχι μόνο επειδή ήταν ο "ήρωας" της Γιουβέντους αποκρούοντας στο 72ο λεπτό το πέναλτι του Μπερτολάτσι και κρατώντας όρθια την ομάδα του Κόντε (λίγο πριν την μεγάλη απόδραση με Πίρλο) αλλά και επειδή με αυτό το ματς "έπιασε" έναν μύθο της "βέκια σινιόρα". Συγκεκριμένα ισοφάρισε το ρεκόρ του Ντίνο Τζοφ με 476 επίσημες συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουβέντους και έφτασε στην 5η θέση του σχετικού πίνακα ενώ θέλει έξι ακόμα παιχνίδια για να βρεθεί δίπλα στον Ρομπέρτο Μπέτεγκα που καταλαμβάνει την 4η θέση. Να σημειωθεί πως ο Μπουφόν απέκρουσε πέναλτι για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 2011 (απέναντι στον καλό του φίλο Τότι) ενώ το εντυπωσιακό είναι πως 40 χρόνια πριν και ο Τζοφ είχε αποκρούσει πέναλτι σε Τζένοα-Γιουβέντους, σε ματς που τελείωσε και εκείνο 1-0 για τους "μπιανκονέρι"!

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το πρωτοσέλιδο

Μετά τη νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση της Μίλαν και την εντός έδρας ήττα από την Πάρμα διέρρευσαν κάποιες φήμες πως η διοίκηση της Μίλαν εξετάζει το ενδεχόμενο νέας αλλαγής στον πάγκο, η οποία θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι. Η "Corriere dello Sport" προχώρησε μάλιστα το ρεπορτάζ καθώς στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας επέλεξε για τίτλο το "Ο Ζέεντορφ είναι ήδη τελειωμένος", με την σημείωση από κάτω ότι ο Μπερλουσκόνι μετάνιωσε για την επιλογή του Ολλανδού και πως θα τον αντικαταστήσει τον Ιούνιο με τον Φίλιπο Ιντσάγκι. Λίγες ώρες πάντως αργότερα έγιναν γνωστές δηλώσεις στήριξης του Μπερλουσκόνι προς τον Ζέεντορφ, με τον πρόεδρο των "ροσονέρι" να αποκαλύπτει πως ο Ολλανδός θα παραμείνει στο τιμόνι και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Το γεγονός

Η 28η αγωνιστική της Serie A είναι πιθανότατα η καλύτερη φετινή όσον αφορά στους Έλληνες εκπροσώπους μας καθώς δύο ποδοσφαιριστές βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Την αρχή έκανε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος μείωσε με χτύπημα πέναλτι σε 2-1 για τη Μπολόνια στην ήττα της από τη Λιβόρνο (1ο φετινό του γκολ και δεύτερο συνολικά με τους "ροσομπλού") ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Βασίλης Τοροσίδης που σκόραρε κόντρα στην Ουντινέζε με ωραίο ευθύβολο σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή και έγινε ο 15ος διαφορετικός παίκτης της Ρόμα που σκοράρει στη φετινή Serie A. Η καλή παρουσία των Ελλήνων επισφραγίστηκε και από την αρκετά καλή εμφάνιση του Ταχτσίδη στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός με την Τορίνο (κόντρα σε Νάπολι) ενώ το μοναδικό μελανό σημείο ήταν ο τραυματισμός του Παναγιώτη Κονέ ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το ματς της Μπολόνια στο "Αρμάντο Πίκι".

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο
Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η φωτογραφία

Ο Κέβιν Στρόουτμαν είχε ραντεβού με την ατυχία την περασμένη εβδομάδα καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς με τη Νάπολι και θα μείνει εκτός γηπέδων για 6 έως 9 μήνες, γεγονός που σημαίνει πως χάνει το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και το Μουντιάλ με τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας. Οι συμπαίκτες του στη Ρόμα όμως δεν τον ξεχνούν και στο πρώτο επίσημο ματς χωρίς αυτόν, απέναντι στην Ουντινέζε στο "Ολίμπικο", φρόντισαν να του δώσουν κουράγιο με έναν ξεχωριστό τρόπο. Εμφανίστηκαν στο γήπεδο και έκαναν προθέρμανση φορώντας όλοι τους πορτοκαλί φανέλες, που ήταν αφιερωμένες προς τον Στρόουτμαν καθώς είχαν πάνω τους τη φράση #ForzaKevin (#Καλή δύναμη Κέβιν). Πραγματικά αξιέπαινη η κίνησή τους, με τον Στρόουτμαν να τους ευχαριστεί μέσω της σελίδας του στο Twitter.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η δήλωση

Ο Μάριο Γκόμεθ έκλεψε την παράσταση στο Europa League την περασμένη Πέμπτη καθώς σκόραρε ένα πολύτιμο εκτός έδρας γκολ για τη Φιορεντίνα κόντρα στη Γιουβέντους και έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του Μοντέλα ενόψει της ρεβάνς των δύο ομάδων (20/3) στο "Αρτέμιο Φράνκι". Αποτέλεσμα; Μία υπογεγραμμένη φανέλα με το Νο 33 αλλά και με... αφιέρωση να ταξιδέψει μέχρι το Βερολίνο! Η φανέλα δόθηκε το Σάββατο από τον αντιδήμαρχο Φλωρεντίας στον Ιταλό πρωθυπουργό (και μέχρι πρότινος δήμαρχο Φλωρεντίας) Ματέο Ρέντσι, ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε προσωπικά στην Άνγκελα Μέρκελ με την οποία είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο Βερολίνο. "Είμαι ικανοποιημένος, ελπίζω ότι η Φιορεντίνα θα έχει τώρα έναν παραπάνω οπαδό: την Άνγκελα Μέρκελ", δήλωσε ο Γκόμεθ και μένει πλέον να δούμε αν η Γερμανίδα καγκελάριος θα φέρει γούρι στους "βιόλα" ενόψει της σούπερ πρόκλησης που ακούει στο όνομα Γιουβέντους.

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

Η "Ιταλίδα" της εβδομάδας

Ο Αντόνιο Κασάνο πλήγωσε τη Μίλαν (μία από τις πρώην ομάδες του) με τα δύο γκολ που πέτυχε στο "Σαν Σίρο" με τη φανέλα της Πάρμα και το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Καρολίνα Μαρτσάλις να "δώσει ρέστα". Η σύζυγος του Ιταλού άσου ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter μία φωτογραφία με τέσσερα αχλάδια (!), κάνοντας σαφή υπαινιγμό για τα τέσσερα γκολ που δέχτηκαν οι Μιλανέζοι, ενώ συνόδευσε τη φωτογραφία με το άκρως επιθετικό σχόλιο: "Καλή όρεξη". Ο "Φανταντόνιο" αντιμετώπισε πάντως με χιούμορ την ανάρτησή της...

Το τρίτο ημίχρονο του Καμπιονάτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ