ΣΤΗΛΕΣ

Στημένο πέναλτι στο Γιουβέντους-Τσεζένα;

Στημένο πέναλτι στο Γιουβέντους-Τσεζένα;

Ένα παράξενο... νεύμα του γκολκίπερ Ροντρίγκες πριν από την εκτέλεση πέναλτι του Βιδάλ στο Γιουβέντους-Τσεζένα της 4ης Δεκεμβρίου, έχει προκαλέσει τρομερό σάλο στην ποδοσφαιρική Ιταλία (videos)!

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, η ποδοσφαιρική Ιταλία ταρακουνήθηκε βλέποντας video που έδειχνε τον γκολκίπερ της Νάπολι, Μόργκαν Ντε Σάνκτις, όχι μόνο να μην πανηγυρίζει αλλά να δείχνει... απογοητευμένος μετά την επίτευξη τέρματος από τον συμπαίκτη του Καβάνι, στο ματς Νάπολι-Λέτσε (3 Δεκεμβρίου).

Τώρα, ένα νέο video έχει κάνει εδώ και ένα 24ωρο το γύρο του κόσμου δημιουργώντας απίστευτο ντόρο, καθώς ένας παίκτης της Γιουβέντους και ένας της Τσεζένα κατηγορούνται ανοιχτά πως συννενοήθηκαν μεταξύ τους πριν από την εκτέλεση πέναλτι του πρώτου, προκειμένου η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα!

Το επίμαχο ματς είναι το Γιουβέντους-Τσεζένα που έλαβε χώρα στις 3 Δεκεμβρίου 2011 στο Τορίνο και το οποίο έληξε 2-0 υπέρ της "βέκια σινιόρα".

Mε το σκορ στο 1-0 επτά λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο τερματοφύλακας της Τσεζένα, Φραντσέσκο Αντονιόλι, υπέπεσε σε πέναλτι και είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Έχοντας κάνει και τις τρεις αλλαγές του, ο Ντανιέλε Αριγκόνι αποφάσισε να δώσει στον κεντρικό αμυντικό, Γκιγιέρμο Ροντρίγκες, τα γάντια του τερματοφύλακα, με τον Ουρουγουανό να κάθεται εκείνος κάτω από την εστία για να αντιμετωπίσει τον Αρτούρο Βιδάλ που θα αναλάμβανε την εκτέλεση του πέναλτι.

Στημένο πέναλτι στο Γιουβέντους-Τσεζένα;

Βιδάλ-Ροντρίγκες σε διεκδίκηση της μπάλας λίγη ώρα πριν τη φάση του πέναλτι

Τα πρώτα "περίεργα" σημάδια για αρκετούς είναι τα γέλια μεταξύ των δύο παικτών την ώρα που ο Ροντρίγκες έβαλε τη φανέλα του γκολκίπερ, ενώ η συνέχεια έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα...

Και αυτό γιατί την ώρα που ο Ροντρίγκες έχει πάρει θέση κάτω από την εστία, εμφανίζεται να κουνάει το κεφάλι του προς τα δεξιά, σαν να κάνει νεύμα στον Βιδάλ και να τον "προειδοποιεί" αναφορικά με το ποια γωνία θα επιλέξει για να πέσει.

Πράγματι, ο Ροντρίγκες κινείται προς την δεξιά του γωνία, την ώρα που ο Βιδάλ στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας και κάνει το 2-0 για την ομάδα του, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στημένο πέναλτι στο Γιουβέντους-Τσεζένα;

Ο Χιλιανός νίκησε τον Ουρουγουανό από τα 11 βήματα και "κλείδωσε" τη νίκη της Γιουβέντους

Η αντίδραση της Γιουβέντους μετά την αποκάλυψη του video ήταν άμεση, τονίζοντας μέσω επίσημης ανακοίνωσης ότι κάποιοι επιχειρούν να βλάψουν την ίδια και τον παίκτη και ότι θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για να υπερασπιστεί τόσο τον Βιδάλ όσο και τον σύλλογο.

Θέση πάντως για το θέμα πήρε και η Τσεζένα μέσω του τεχνικού διευθυντή της, Λορέντσο Μινότι: "Το ξέραμε, το είχαμε δει το video πριν δει το φως της δημοσιότητας.

Θεωρούμε πως πρόκειται για μία φανταστική κατάσταση που δεν αξίζει καν το σχολιασμό μας, για αυτό δεν βγάλαμε επίσημη ανακοίνωση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι έχουν να καταθέσουν από την πλευρά τους οι δύο "πρωταγωνιστές"; Ο μεν Ροντρίγκες φέρεται να είπε στους ανθρώπους της Τσεζένα πως το θέμα που προέκυψε δεν έχει την παραμικρή λογική, ενώ ο Αρτούρο Βιδάλ τοποθετήθηκε δημόσια, στο πλαίσιο εκδήλωσης συνδέσμου της Γιουβέντους που ήταν καλεσμένος:

"Είναι απίστευτο όλο αυτό που έγινε. Ένας παίκτης πρέπει να σκέφτεται μόνο το παιχνίδι και δεν πίστευα ποτέ ότι από ένα πέναλτι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία τέτοια πολεμική.

Δεν γνώριζα τον Ροντρίγκες πριν από εκείνο το παιχνίδι και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχω εγώ με αυτή την ιστορία, από τη στιγμή που απλά χτύπησα ένα πέναλτι".

Δείτε το παραπάνω video και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Γιουβέντους - Τσεζένα 2-0 (Highlights)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ