ΣΤΗΛΕΣ

Στα 20 δεν μπορούσε να περπατήσει. Στα 30 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα "ποδαράκια"!

Στα 20 δεν μπορούσε να περπατήσει. Στα 30 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα "ποδαράκια"!

Η απίστευτη ιστορία του freestyler Ματ Γουόλστενχολμ που ξεπέρασε την μυστήρια πάθηση που τον είχε καθηλώσει στο κρεβάτι φτάνοντας μέχρι τα Ρεκόρ Γκίνες (video)

Ο Βρετανός Ματ Γουόλστενχολμ κινδύνεψε να μείνει ανάπηρος στα 20 του. Φρικτοί πόνοι ταλαιπωρούσαν τα πόδια του και μόλις και με τα βίας μπορούσε να περπατήσει. Είδε δεκάδες γιατρούς αλλά κανένας δεν μπόρεσε να του δώσει μια οριστική διάγνωση για την μυστήρια πάθηση η οποία τον είχε χτυπήσει.

Τελικά ο Λονδρέζος ανέκτησε πλήρως την κινητικότητα του μέσα από ένα αυστηρό πρόγραμμα ασκήσεων το οποίο τον ενέπνευσε να γίνει γυμναστής αλλά και να ασχοληθεί με το αγαπημένο του ποδόσφαιρο ως freestyler.

Πλέον στα 30 του πέτυχε κάτι που πριν 10 χρόνια έμοιαζε ακατόρθωτο. Συγκεκριμένα στις 30/8/12 διένυσε 20 χιλιόμετρα κρατώντας μια μπάλα στον αέρα με τα πόδια του, χωρίς να του πέσει ούτε μία φορά! Την εκπληκτική επίδοση την έκανε συμπληρώνοντας 50 γύρους στον στίβο του Harrow School.

Και την Τετάρτη (12/9) αναγνωρίστηκε επίσημα αυτή η επίδοση από τα Ρεκόρ Γκίνες ως νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη απόσταση που έχει μεταφέρει κανείς μπάλα με "ποδαράκια".

"Είναι απίστευτο που είμαι παγκόσμιος ρέκορνταμ. Ήταν μια δύσκολη πρόκληση. Ήμουν έχει στον αέρα και τη βροχή για 5 ώρες χωρίς να φάω ή να πιω τίποτα", δήλωσε ο 30χρονος freestyler.

Ο Γουόλστενχολμ χρησιμοποίησε σχεδόν σε όλη την διαδρομή τα πόδια του εκτός από μερικές φορές όπου κοντρόλαρε την μπάλα με τα γόνατα. "Όλο μου το κορμί πονούσε στο τέλος, αλλά άξιζε τον κόπο", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στα 20 δεν μπορούσε να περπατήσει. Στα 30 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα "ποδαράκια"!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ