ΣΤΗΛΕΣ

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά δεκαοκτώ υποψήφιοι!

Fans of Ghana listen to the national anthem before the group G World Cup soccer match between Portugal and Ghana at the Estadio Nacional in Brasilia, Brazil, Thursday, June 26, 2014. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) Brazil Soccer WCup Portugal Ghana
Fans of Ghana listen to the national anthem before the group G World Cup soccer match between Portugal and Ghana at the Estadio Nacional in Brasilia, Brazil, Thursday, June 26, 2014. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) Brazil Soccer WCup Portugal Ghana AP

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γκάνας καλείται να επιλέξει τον επόμενο τεχνικό της εθνικής ομάδας, μέσα από ένα μακροσκελή κατάλογο 18 υποψηφίων.

Ο Κουέσι Άπια αποτελεί παρελθόν από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Γκάνας και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του, μέσα από ένα κατάλογο 18 υποψηφίων.

Ο Τζέιμς Κουέσι Άπια παραιτήθηκε από το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Γκάνας στις 12 Σεπτεμβρίου αφότου τα "Μαύρα Αστέρια" είχαν δώσει δύο αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα και μετά από μήνες αβεβαιότητας για το μέλλον του.

Η κόντρα με τους Σούλεϊ Μουντάρι και Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και η εν τέλει απομάκρυνσή τους από την αποστολή κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ επί βραζιλιάνικου εδάφους, τα συνεχόμενα κρούσματα απειθαρχίας των διεθνών ποδοσφαιριστών αλλά και η στάση του στο θέμα της διαφοράς του πριμ φαίνεται ότι έκριναν έστω και με μία μικρή καθυστέρηση χρόνου την ανακοίνωση ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου.

Μπορεί να υπάρχει φαβορί ανάμεσα σε 18 υποψηφίους; Μπορεί. Ο Σέρβος Μίλοβαν Ράγεβατς προβάλλει σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας το φαβορί, καθώς είχε καθίσει ξανά στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της αφρικανικής χώρας από το 2008 έως το 2010.

Από τους 18, οι 17 είναι ξένοι προπονητές και μόλις ένας Γκανέζος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ