ΣΤΗΛΕΣ

Ιωάννης ο II (Ζαν ΙΙ Μακούν)

Ιωάννης ο II (Ζαν ΙΙ Μακούν)

Το Sport24.gr παρουσιάζει τον Ζαν II Μακούν όπως αρέσκεται να τον προσφωνούν μέσα από δηλώσεις του. Το ραπ video clip που γυρίστηκε προς τιμήν του, το γκολ κόντρα στη Ρεάλ που δεν ξεχνά, ο θαυμασμός του για τον Μακελελέ, και η φανέλα με το Νο17.

Ο Ζαν II Μακούν φήμιζεται για τις άψογες μεταβιβάσεις του. Είναι χαρακτηριστικό πως στα εφτά ματς στα οποία χρησιμοποιήθηκε στην Άστον Βίλα το ποσοστά ευστοχίας στις πάσες του άγγιξε το 90%.

Τον περασμένο Ιανουάριο μεταπήδησε από την Λιόν στον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ, δίχως ωστόσο να καταφέρει να εγκλιματιστεί.

Το βελούδινο στιλ παιχνιδιού του δεν ταίριαξε με το physical game που χαρακτηρίζει το αγγλικό ποδόσφαιρο. Γεννημένος στο Γιαουντέ του Καμερούν θεωρεί αδελφό του, τον Άλεξ Σονγκ της Άρσεναλ με τον οποίο μεγάλωσαν μαζί και μοιράστηκαν τα όνειρα τους.

Το Νο του αδικοχαμένου Φοέ

Κατά την διάρκεια της καριέρα του στη Λιόν (2008-2011) επέλεξε τη φανέλα με το Νο 17, η οποία είχε αποσυρθεί το 2003 μετά το θάνατο του συμπατριώτη του, μέσου Μαρκ-Βιβιέν Φοέ. " Στη μνήμη του Μαρκ, για μένα αλλά και για ολόκληρο το Καμερούν, αυτό σημαίνει πολλά" είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Ιωάννης ο II (Ζαν ΙΙ Μακούν)

Δεν ξεχνά το γκολ στη Ρεάλ

Στις 16 Φεβρουαρίου 2010 σκόραρε το μοναδικό γκολ στη νίκη της Λιόν επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο "Ζερλάν". " Έχει αναφερθεί πολλές φορές. Αλλά αυτό είναι το σπουδαιότερο γκολ μου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ" δήλωσε πριν από μερικούς μήνες.

Ο 28χρονος μέσος μετά μέρες μετά την παρουσίαση του στην Άστον Βίλα δέχθηκε ερωτήσεις επί παντός επιστητού από τους φίλους των "χωριατών". Ο πρώην παίκτης της Λιλ ανέτρεξε ακόμη και στα σχολικά του χρόνια.

" Προσπαθούσα πολύ στο σχολείο. Κατάφερα να πάρω λίγα διπλώματα. Ήμουν καλύτερος όμως στα σπορ. Ήταν που μου έβγαινε περισσότερο".

Ιωάννης ο II (Ζαν ΙΙ Μακούν)

Ζαν ΙΙ και όχι Ζαν

Ο Μακούν εξήγησε γιατί επιθυμεί να τον προσφωνούν Ζαν II. " Ο πατέρας μου είναι ο Ζαν Ι, εγώ ονομάζομαι Ζαν ΙΙ. Δεν μου αρέσει όταν ο κόσμος με φωνάζει απλά Ζαν".

Ίνδαλμα του ο Μακελελέ

Ο Καμερουνέζος διεθνής αναφέρθηκε και στα ποδοσφαιρικά του είδωλα. "Θαυμάζω πάρα πολλούς παίκτες Ο Κλοντ Μακελελέ είναι ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής. Μου αρέσει πλέον να παρακολουθώ και τον Στίβεν Τζέραρντ".

Στο δίλημμα Xbox ή Play Station 3 ήταν σαφής. " Δεν μου αρέσουν τα videogames, οπότε δεν έχω άποψη".

Ιωάννης ο II (Ζαν ΙΙ Μακούν)

"Τένις και ράγκμπι"

Ο υποψήφιος μετεγγραφικός στόχος του Ολυμπιακού πέρα από το ποδόσφαιρο, δηλώνει θιασώτης του τένις και του ράκμπι. " Παρακολουθώ τένις και ράγκμπι. Δεν έχω παίξει πολλές φορές αλλά το λατρεύω. Σε ότι αφορά το ράγκμπι κάναμε προπονήσεις με τη Λιόν".

Το περίφημο τραγούδι του Μακούν

Ο Μακούν ακούει όλα τα είδη μουσικής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αφρικάνικη μουσική. Ο ράπερ Σιντουάν του αφιέρωσε ένα τραγούδι. Στο videοclip συμμετέχει και ο Καμερουνέζος σταρ, όπου μάλιστα εκτελεί και χρέη τραγουδιστή. Δείτε το ιδιαίτερα πετυχημένο κομμάτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 20 Μαϊου, ο Μακούν ταξίδεψε εσπευσμένως από το Μπέρμιγχαμ με προορισμό το Καμερούν. Η σύζυγος του και ένα από τα παιδιά του τραυματίστηκαν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό...

Δείτε στιγμιότυπα από την καριέρα του Ζαν ΙΙ Μακούν

Γκολ με το Καμερούν κόντρα στο Γκαμπόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ