ΣΤΗΛΕΣ

Σαλίνο: "Σπουδαίος προπονητής ο Ζαρντίμ"

Σαλίνο: "Σπουδαίος προπονητής ο Ζαρντίμ"

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ της Μπράγκα, Σαλίνο μιλάει στο Sport24.gr για την συμβολή του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην ατομική βελτίωση του, εξυμνώντας την προπονητική φιλοσοφία του. "Θα κάνει σπουδαία καριέρα" τονίζει.

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 13 Βραζιλιάνοι αγωνίστηκαν την τελευταία σεζόν στην Μπράγκα υπό τις οδηγίες του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ένας εξ αυτών είναι ο Λεάντρο Σαλίνο ντο Κάμο γνωστός ως Σαλίνο.

Ο 27χρονος αμυντικός μέσος των “Arsenalistas” μίλησε στο Sport24.gr για την τεράστια συνεισφορά του ικανότατου τεχνικού καταφέρνοντας μέσα σε μία σεζόν να ξεπεράσει ακόμη και τις επιδόσεις του προκατόχου του Ντομίνγκος Πασιένσια οδηγώντας την Μπράγκα στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Ο Ζαρντίμ μολονότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2014 έλυσε τη συνεργασία κοινή συναινέσει έπειτα από συνάντηση με τον πρόεδρο Αντόνιο Σαλβαδόρ.

Έχοντας συνεργαστεί με τον με 37χρονο προπονητή από το 2006 στην Καμάσα, ο βραχύσωμος άσος της Μπράγκα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα υποψήφιο για τον πάγκο του Ολυμπιακού.

"Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει πώς να ανεβάζει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκονται.

Ακόμη και όταν η απόδοση μου δεν κυμαίνονταν σε υψηλά επίπεδα όχι μόνο δεν δυσφορούσε αλλά με ενθάρρυνε, επιδοκιμάζοντας την προσπάθεια μου.

Αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα τους ποδοσφαιριστές ανεξάρτητα εάν είναι βασικοί οι αναπληρωματικοί. Σίγουρα με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ ως παίκτης".

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Φλαμένγκο αναφέρθηκε και στο επόμενο βήμα της καριέρας του Λεονάρντο Ζαρντίμ μακριά από την Μπράγκα.

"Οι ποδοσφαιριστές στενοχωρήθηκαν από τις εξελίξεις. Κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο με την δουλειά του να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός.

Θεωρώ πως είναι σπουδαίος προπονητής και ιδιαίτερα φιλόδοξος. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να κάνει σπουδαία καριέρα.

Του εύχομαι καλή τύχη στην καριέρα του και είμαι σίγουρος πως θα έχει ανάλογες επιτυχίες".

Είναι χαρακτηριστικό πως η Μπράγκα διέθετε την τρίτη πιο παραγωγική επίθεση του πορτογαλικού πρωταθλήματος πίσω από Πόρτο και Μπενφίκα σκοράροντας κατά μέσο όρο δύο γκολ.

"Επέβαλε από τις πρώτες μέρες της θητείας του στην Μπράγκα την φιλοσοφία του, την οποία αφομοίωσαν οι παίκτες. Μπορεί να έμεινε μόλις μία σεζόν στην ομάδα αλλά έμαθα πολλά από αυτόν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ