ΣΤΗΛΕΣ

Kρις Καλαντζής στο Sport24.gr: "Το καλύτερο μου γκολ"

Kρις Καλαντζής στο Sport24.gr: "Το καλύτερο μου γκολ"

Ο Κρις Καλαντζής, με σπουδαία καριέρα τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό θυμήθηκε από το Σίδνεϊ μέσω του Sport24.gr το θεαματικό γκολ που πέτυχε κόντρα στους "πράσινους" στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε γιατί τον έβρισε ο Γιόζεφ Βάντσικ, πως βίωνε το ελληνικό "clasico" αλλά και τα προγνωστικά του (photos & vids) για το κυριακάτικο ντέρμπι.

Στις 5 Ιανουαρίου 1992 ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 2-1, αλλά στο πάνθεον της ιστορίας πέρασε το εκπληκτικό γκολ του Κρις Καλαντζή.

Ο ομογενής άσος πέτυχε με βολ πλανέ πέτυχε ένα αλήστου μνήμης γκολ ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη των Πειραιωτών.

Ο Κρις Καλαντζής ήταν από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που τόλμησαν να μεταπηδήσουν στον αιώνιο αντίπαλο διατηρώντας παράλλήλα την απόδοση του σε υψηλά επίπεδα.

Ήρθε στην Ελλάδα το 1987, σε ηλικία 20 ετών. Τον είχε ανακαλύψει ο Ολυμπιακός πληρώνοντας μάλιστα και το αεροπορικό του εισιτήριο, ωστόσο ο δαιμόνιος "κατάσκοπος" του Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλογεράς με συντονισμένες ενέργειες απέσπασε την υπογραφή του και τον οδήγησε στην Παιανία.

Στο "τριφύλλι" έμεινε μέχρι το 1992. Ήταν γραφτό να αγωνιστεί στη συνέχεια στον Ολυμπιακό. Αποχώρησε έπειτα από πέντε χρόνια με προορισμό και πάλι την Αυστραλία και συγκεκριμένα την Σίδνεϊ Ολίμπικ έχοντας αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Kρις Καλαντζής στο Sport24.gr: "Το καλύτερο μου γκολ"

Πως θυμάται όμως ο Κρις Καλαντζής 21 χρόνια μετά το σπάνιας ομορφιάς γκολ που πέτυχε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό;

"Πέτυχα το γκολ ένα μήνα περίπου μετά την μετεγγραφή μου στον Ολυμπιακό. Δεκέμβριο αποχώρησα από τον Παναθηναϊκό και στα πρώτα μου παιχνίδια έμελλε να σκοράρω εναντίον του.

Ναι, ήταν ίσως το καλύτερο μου γκολ. Έχω κρατήσει όλα τα γκολ που πέτυχα αλλά τώρα με το Youtube τα πράγματα είναι πιο απλά αφού βρίσκεις πολλά στιγμιότυπα.

Αρκετές φορές μου ζητούν φίλοι μου να τους δείξω στιγμές από την καριέρα μου αλλά και τα γκολ που πέτυχα στην Ελλάδα".

Kρις Καλαντζής στο Sport24.gr: "Το καλύτερο μου γκολ"
INTIME SPORTS

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής περιγράφει τα συναισθήματα του, όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά εναντίον του Παναθηναϊκού αλλά και τα "γαλλικά" του Βάντσικ.

" Ήταν κάπως παράξενο για τους οπαδούς κυρίως γιατί έφυγα από τον Παναθηναϊκό και πήγα στον Ολυμπιακό. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως προσπαθείς να παίξεις όχι για τον εαυτό σου αλλά για την ομάδα. Δεν σκέφτεσαι, απλά προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο.

Αν προσέξεις στο video όταν σκοράρω εναντίον του Παναθηναϊκού, την στιγμή που τρέχω για να πανηγυρίσω θα δεις τον Γιόζεφ Βάντσικ να μου λέει "fucking". Ήταν μία λέξη που είχε ακούσει στην προπόνηση που λέγαμε με τον Λούη Χριστοδούλου και αντέδρασε μετά το γκολ που σημείωσα".

Kρις Καλαντζής στο Sport24.gr: "Το καλύτερο μου γκολ"

Ο Κρις Καλαντζής ακόμη και σήμερα θυμάται την "καυτή" ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι οπαδοί των δύο ομάδων στα ντέρμπι.

"Για μένα ο κόσμος αποτελεί το 80% αυτών των ματς. Κάνουν την διαφορά και επηρεάζουν τους παίκτες. Καλύτερα μία ομάδα να τιμωρηθεί και να πληρώσει πρόστιμο 10.000-20.000 ευρώ παρά να αγωνίζεται χωρίς τους οπαδούς της.

Είναι το παν σε τέτοια παιχνίδια, το νούμερο ένα".

Το "καγκουρό" όπως τον αποκαλούσαν πέρασε σχεδόν μία δεκαετία της ζωής του στις δύο πιο δημοφιλείς ομάδες της Ελλάδας. Δύσκολο να ξεχωρίσει κάποια...

"Και οι δύο είναι μεγάλες ομάδες. Τότε ο Παναθηναϊκός λόγω Παιανίας ήταν πιο 'προχωρημένος'. Ο Ολυμπιακός είχε πολλά σκαμπανεβάσματα από τις προηγούμενες διοικήσεις με Κοσκωτά και Σαλιαρέλη, όμως βρήκε την σταθερότητα του με τον Κόκκαλη.

Πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς και ο Ολυμπιακός έχει ρίξει βάρος στις ακαδημίες και νομίζω βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο".

Kρις Καλαντζής στο Sport24.gr: "Το καλύτερο μου γκολ"
INTIME SPORTS

Ο Κρις Καλαντζής, ήταν ο παίκτης-κλειδί για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό καθώς χάρη στην ταχύτητα του κάλυπτε με άνεση σχεδόν όλη την αριστερή πτέρυγα. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου ολοκλήρωνε τις φάσεις πετυχαίνοντας καθοριστικά γκολ σε ντέρμπι όπως αναφέρει στο Sport24.gr.

"Την ίδια σεζόν όπου σημείωσα το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού, είχα σκοράρει στο "Καραϊσκάκη" στο 1-0 επί της ΑΕΚ. Επίσης είχα βρει ξανά δίχτυα με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου το ματς έληξε 0-1.

Αγωνιζόμουν σε μία απαιτητική θέση, όπου έπρεπε να είμαι καλός στα ανασταλτικά καθήκοντα μου και να προωθούμαι ως εξτρέμ. Επειδή ήμουν γρήγορος μπορούσα να ανταποκριθώ και έβγαλα πολλές ασίστ στον Σαραβάκο".

Kρις Καλαντζής στο Sport24.gr: "Το καλύτερο μου γκολ"
INTIME SPORTS

Ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους συμπαίκτες που ξεχώρισε.

"Διατηρώ επαφή με τον Γιάννη Καλλιτζάκη, μάλιστα φιλοξενήσαμε πρόσφατα και τον γιο του εδώ. Επίσης θυμάμαι τον Μηνά Χατζίδη με τον οποίο μέναμε μαζί στο ξενοδοχείο αλλά και τον Βασίλη Καραπιάλη, πολύ καλό παιδί".

Επιστροφή στο σήμερα και το ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Ώρα για προγνωστικά...

"Χωρίς παρεξήγηση για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, νομίζω πως ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο. Ξέρεις, όταν κατακτάς συνεχόμενα πρωταθλήματα και δημιουργείς έναν συγκεκριμένο κορμό είναι πιο εύκολο να βαδίσεις σε αυτό τον δρόμο.

Παλαιότερα, ήταν η εποχή όπου κυριαρχούσε ο Παναθηναϊκός. Τώρα παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός και έχει μεγαλύτερη ισορροπία σαν ομάδα".

Δείτε το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Κρις Καλαντζής κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ