OPINIONS

Άριστη διαχείριση

Άριστη διαχείριση
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Βαϊμάκης, μετά τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα, υπογραμμίζει ότι τα play-offs θέλουν σωστή κατανομή δυνάμεων και διαχείριση μυαλού και ποδιών ώστε να μην κλατάρεις ούτε σωματικά, ούτε πνευματικά.

Δεν ήταν ιδιαίτερα καλός ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Αστέρα - στην Τρίπολη είχε κάνει καλύτερο παιχνίδι. Δεν ήταν όμως και κακός: πίσω κινδύνευσε ελάχιστα, έκλεισε σωστά τους χώρους, μάρκαρε όπως έπρεπε και μπροστά πάτησε το γκάζι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου κι έβαλε το γκολ που ζητούσε. Θέλετε να το πείτε «επαγγελματική νίκη»; Ότι «έπαιξε όσο έπρεπε»; Ότι «ήξερε τι ζητούσε και πώς να το πάρει»; Πριν το κλισεδόμετρο σπάσει από τις απανωτές κοινοτυπίες, εγώ θα πω απλά για άριστη διαχείριση και κατανομή δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φτάσαμε Μάη μήνα, με πολλή ζέστη και πολλά παιχνίδια στα πόδια και τις πλάτες παικτών που προετοιμάστηκαν φέτος για να τρέχουν πολύ, αλλά μια φορά την εβδομάδα: όλη η φυσική κατάσταση του Παναθηναϊκοπύ χτίστηκε σε ένα ντεζαβαντάζ που το γύρισαν ο Αναστασίου με τους συνεργάτες τους και το έκαναν μυστικό όπλο, δηλαδή την μη - συμμετοχή στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός μόλις βρήκε τον δρόμο του μετά τα αβέβαια βήματα του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη, βελτίωσε την εικόνα του διότι έτρεχε όταν οι άλλοι περπατούσαν, πρέσαρε όταν οι άλλοι έκαναν απρόσεκτες πάσες και χτυπούσε στην αντεπίθεση όταν οι άλλοι είχαν μείνει ψηλά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μόνο που τον τελευταίο καιρό ο Παναθηναϊκός παίζει Κυριακή - Τετάρτη, ξεκινώντας από τον (Σαββατιάτικο) τελικό κυπέλλου. Και φυσικά συμβαίνει το ίδιο και για τους άλλους τρεις, με τη διαφορά ότι Αστέρας και Ατρόμητος ξεκουράστηκαν και ετοιμάστηκαν επί 17 μέρες όπου δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις, από το τέλος δηλαδή της κανονικής περιόδου μέχρι την έναρξη των play-offs, ο δε ΠΑΟΚ που έπαιξε τελικό κυπέλλου έχει πολύ πλουσιότερο και «πλουσιότερο» ρόστερ, με άλλα λόγια πολυπληθέστερο και ακριβότερο, διότι φτιάχτηκε το καλοκαίρι για να παίζει Ελλάδα και Ευρώπη αλλά έκανε αρκετές προσθήκες και τον χειμώνα. Άσχετα αν φαγώθηκε ο Στέφενς και μαζί φαγώθηκαν και αρκετές από τις επιλογές του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, που στα τρία πρώτα παιχνίδια των play-offs είδε αρκετούς παίκτες να βγαίνουν αλλαγή κρατώντας τους προσαγωγούς και τους δικέφαλους των ποδιών τους, που είδε τον «βιονικό» Νάνο να γίνεται «θνητός» και να χάνει δυο ματς, τον Πέτριτς να βγαίνει νοκ-άουτ λόγω υπερπροσπάθειας, τον Αμπέντ και τον Καρέλη με ενοχλήσεις να χάνουν ματς, έπρεπε κάπως διαφορετικά να διαχειριστεί την κατάσταση: να τρέξει χωρίς να εξαντληθεί, να κερδίσει χωρίς να χάσει παίκτες, να μαρκάρει αποτελεσματικά χωρίς να «σκάσει» και κυρίως να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης για τα επόμενα ματς, κυρίως το αμέσως επόμενο - αυτό με τον Ατρόμητο στην άδεια Λεωφόρο. Την μοναδική ομάδα που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φέτος ο Παναθηναϊκός ούτε στη Λεωφόρο, ούτε στα δυο ματς που έδωσε στο Περιστέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ