OPINIONS

Ο μύθος κατέρριψε τον... μύθο

Ο μύθος κατέρριψε τον... μύθο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα λεφτά μπήκαν σε δεύτερη μοίρα, ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης έβαλε πλάτη και έμεινε στον Ολυμπιακό και πλέον οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τρεις καλές - αλλά όχι ακριβές - προσθήκες.

Η είδηση δεν είναι ότι ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε στον Ολυμπιακό για άλλα δύο χρόνια. Η είδηση είναι ότι δέχθηκε να μειωθούν κατά πολύ οι αποδοχές του, στέλνοντας μήνυμα προς σε κάθε κατεύθυνση. Διότι όταν προσαρμόζεται ένας εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη στις απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς, είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ο αρχηγός, λοιπόν, των ερυθρολεύκων τα βρήκε μέσα σε λίγη ώρα με τους Αγγελόπουλους . Το ραντεβού κράτησε κάπου 4 ώρες, όμως ο ίδιος συμφώνησε για το δικό του συμβόλαιο και τις αποδοχές του μέσα σε λίγα λεπτά. Πήρε λιγότερα απ' όσα περίμεναν όλοι, απέδειξε ότι δεν βάζει τα λεφτά πάνω απ' όλα. Έστω κι αν στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ότι νοιάζεται μόνο για το χρήμα. Καταρρίφθηκε συνεπώς άλλος ένας μύθος. Αυτός του... φραγκοφονούλη.

Μην νομίζει κάποιος ότι ο Σπανούλης στα 34 του δεν είχε προτάσεις. Δεν ήταν περιζήτητος. Δεν χρειάζονταν πολλά. Μόνο τους τελικούς της Α1 να είδε κάποιος, ήξερε ότι θα αγόραζε νίκες. Κι ας μην είναι πλέον στην καλύτερη ηλικία... Όταν κρίνονται όλα, ο Σπανούλης είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη. Η Νταρουσάφακα το γνώριζε, προσπάθησε να τον προσελκύσει, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν μπήκε καν στη διαδικασία να το συζητήσει. Είχε πάρει την απόφαση να μείνει στον Πειραιά, το ραντεβού είχε τυπικό χαρακτήρα.

Μέχρι το 2018 συνεπώς ο Σπανούλης θα φορά τα ερυθρόλευκα. Μπορεί και να μείνει για περισσότερα χρόνια, σιγά μην κλείσει την καριέρα του στα 36του. Δεν είναι όμως άνθρωπος που κάθεται σε συμβόλαια. Θα μπορούσε από τώρα να υπογράψει τετραετές, συμφώνησε όμως για δύο χρόνια. Και το έκανε με αποδοχές που ουσιαστικά τον... ρίχνουν. Δηλαδή με χρήματα που θα μπορούσε να πάρει από πολλές ομάδες στην Ευρώπη. Μόνο που γνωρίζει ότι με την εφορία που θα πληρώσουν οι Αγγελόπουλοι, αυτόματα γίνεται ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους στην Ευρωλίγκα. Αν όχι ο πιο ακριβοπληρωμένος. Άρα ο Ολυμπιακός δείχνει ότι τον τιμά και τον σέβεται, απλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με την οικονομία της Ελλάδας, μοιράζεται με τους Αγγελόπουλους τα... έξοδα.

Συνάμα, ο Σπανούλης επιτρέπει στον Ολυμπιακό να κινηθεί ώστε να ενισχυθεί και στις υπόλοιπες θέσεις. Βάζει με άλλα λόγια πλάτη, για να χωρίσει το μπάτζετ καλούς παίκτες. Φυσικά κανείς δεν θα είναι πιο ακριβοπληρωμένος από τον αρχηγό, ούτε θα γίνουν μεταγραφές που θα κοστίζουν. Οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν με σύνεση, δίχως να μοιράσουν εκατομμύρια. Τα λεφτά, άλλωστε, δεν περισσεύσουν κι αν τα βάλουμε όλα κάτω, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κρατάει τον βασικό κορμό, ειδικά τους Έλληνες, τα άλλα είναι πιο εύκολα. Χρειάζεται ένα δυάρι με σουτ, ένα 4αρι πίσω από τον Πρίντεζη και ένας ψηλός που να έχει ικανότητα να αγωνιστεί με πλάτη δίχως να είναι... δεινόσαυρος, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ. Όμως ήδη η πιο σημαντική κίνηση έγινε. Τα υπόλοιπα είναι πιο εύκολα, ειδικά τώρα έχουν εντοπιστεί τα περυσινά λάθη και αποκλείεται να επαναληφθούν.

KILL BILL: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΝΙΚΗΤΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ