OPINIONS

Σε θέλουν Ιβάν, αλλά για έναν μεγάλο ΠΑΟΚ

Σε θέλουν Ιβάν, αλλά για έναν μεγάλο ΠΑΟΚ
Σαββίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός παίρνει αφορμή από τη βραδιά έντασης που έζησε ο ΠΑΟΚ και εστιάζει στον Σαββίδη που καλείται να δει που αδικεί ο ίδιος την επένδυσή του.

"Αν είμαι εγώ το πρόβλημα, να φύγω αύριο το πρωί"είπε ο Ιβάν Σαββίδης στο τετ-α-τετ που είχε με καμιά διακοσαριά οπαδούς που μαζεύτηκαν γύρω του έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας. Λίγη ώρα αργότερα, πριν αναχωρήσει για το Ροστόφ, ζήτησε από τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ να του καταθέσουν εγγράφως τις θέσεις τους για το τι φταίει. Προφανως δεν πιστεύει ότι ο ίδιος είναι το πρόβλημα και αυτή την άποψη έχουν άπαντες στον ΠΑΟΚ.

Κανείς δεν είναι ηλίθιος και αχάριστος να πει ότι ένας άνθρωπος που έχει βάλει κοντά 65 εκ. ευρώ τα 3,5 τελευταία χρόνια, έχει ξεχρεώσει την ΠΑΕ από τις οφειλές της προς πάσα κατεύθυνση, αποτελεί πρόβλημα για τον σύλλογο.Ωστόσο, από τη στιγμή που το... μαγαζί είναι δικό του και όλες οι αποφάσεις περνάνε από δική του έγκριση, προφανώς χρεώνεται το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να στρώσει αγωνιστικά επί των ημερών του.Το θέμα είναι ποιος του μιλά για την ευθύνη του. Αφού έφτασε να αναρωτηθεί "αν είμαι εγώ το πρόβλημα, να φύγω" στη συζήτηση με τους οπαδούς, προφανώς άκουσε σκληρές κουβέντες, ωμές αλήθειες.

Πράγματα που μάλλον αποφεύγουν να του τα πουν οι στενοί συνεργάτες του. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο αυτός είχε το "ειδικό βάρος" να κατέβει και να μιλήσει με τον κόσμο. Δυστυχώς για τον ίδιο τον Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον στελέχη να βγαίνουν μπροστά. Και εδώ που τα λέμε ποιος να βγει και τι να πει; Ο Λούμπος Μίχελ; Μπορεί να αποδειχθεί άριστη επιλογή στην πορεία, αλλά προς το παρόν ακόμη ψάχνεται. Και είναι λογικό. Θα μπορούσε ο Βεζυρτζής, αν παρέμενε, να παίξει έναν τέτοιο ρόλο, όμως και πάλι ο κόσμος θα ήθελε να μιλήσει στον Σαββίδη. Γιατί αντιλαμβάνεται ότι όλες οι σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται προσωπικά από τον ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι λειτουργούν συμβουλευτικά.

Ποιος θα γράψει στο χαρτάκι "φταις εσύ Ιβάν";

Πάντως, σε αντίθεση με πολλούς που πιστεύουν ότι η χθεσινή ένταση μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον ΠΑΟΚ, η προσωπική άποψή μου είναι ότι μάλλον καλό θα κάνει. Κι αυτό γιατί ο Σαββίδης εισέπραξε απευθείας κλίμα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είδε τον προβληματισμό και την αγανάκτηση από το γεγονός ότι η ομάδα δεν προχωρά αγωνιστικά. Γιατί αν περίμενε από τους συνεργάτες του...

Ο Σαββίδης τους ζήτησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, να του παραδώσουν εγγράφως την έκθεσή τους για το τι φταίει και ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά βρίσκεται στο σημείο που είναι τώρα. Εσείς τι λέτε; Υπάρχει κανείς από όλους όσοι απαντήσουν να του πει ευθέως: "Φταις εσύ Ιβάν και ο πολύ "ξένος" για τη νοοτροπία μας τρόπος που διοικείς";Ποιος θα το γράψει ποτέ αυτό για το αφεντικό του; Δεν υπάρχει κανείς. Γι' αυτό είναι καλύτερο, που έστω και λίγο απότομα, ο Σαββίδης άκουσε ευθέως τα παράπονα των οπαδών.

Τώρα γνωρίζει πώς όσο η κατάσταση αυτή συντηρείται στην ομάδα η φθορά είναι κυρίως δική του, όχι του Τούντορ. ο Οποίος πλέον έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ και είναι απορίας άξιο αν αντέχει κι άλλα αρνητικά αποτελέσματα. Στριμωγμένος ο Σαββίδης, γνωρίζει πλέον πώς πρέπει να πάρει τις πιο σοβαρές αποφάσεις για το αγωνιστικό τμήμα από τη ημέρα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ. Και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις που το όνομα σου απειλείται με φθορά συνήθως λαμβάνονται οι πιο ώριμες αποφάσεις.

Αυτούς που ξέρουν και δεν χρειάζεται να μάθουν τη δουλειά

Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Σαββίδης έκανε μισές δουλειές στο αγωνιστικό. Πήγε σε μοντέλα με λίγα χρήματα (Δώνης, Αναστασιάδης), αλλά και με πολλά χρήματα (Στέφενς), χωρίς να έχει φτιάξει μία συγκεκριμένη δομή για να υποστηρίξει το κατά καιρούς πλάνο του. Είναι καιρός να βρει τους ανθρώπους που την ξέρουν τη δουλειά και θα έρθουν να την εφαρμόσουν με κάποιους συνεργάτες τους. Σ' αυτούς να παραδώσει και τα κλειδιά των αποδυτηρίων, να ορίσει ξεκάθαρα τον στόχο από την αρχή και μετά να λειτουργήσει σαν μεγαλομέτοχος.Θα αναρωτηθείτε: "Κι ο Τούντορ;". Ο Σαββίδης χθες δεν θέλησε να θέσει θέμα προπονητή, τηρώντας τη δήλωση που είχε κάνει μετά την αναταραχή κόντρα στον Ατρόμητο: " Δεν θα επιτρέψω να ανοίξει ξανά θέμα προπονητή".

Αν τον απολύσει σαφώς και θα είναι ασυνεπής στις εξαγγελίες του. Του δίνει, όμως και άλλες ευκαιρίες ελπίζοντας πώς θα αντιστρέψει το κλίμα, κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα. Και το ερώτημα είναι πως ξαφνικά ο Τούντορ θα βρει όλες εκείνες τις λύσεις που ψάχνει από την αρχή της σεζόν (για τους τραυματισμούς, την αδυναμία προσαρμογής παικτών όπως ο Σάμπο κ.α.). Προφανώς, το έργο του έχει δυσκολέψει πολύ και δεν αποκλείεται με την παραμονή του ο Σαββίδης, απλά να κερδίζει χρόνο για να βρει το μεγάλο όνομα που θα στήσει τον νέο ΠΑΟΚ.

"Κοπρόσκυλα" σημαίνει τέλος σεζόν...

Πιο πάνω αναλύσαμε πώς το χθες λαϊκό δικαστήριο, χωρίς κάποιος να ξεφύγει από τα όρια, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για τον ΠΑΟΚ. Όμως, υπάρχει και ένα σκέλος στη συμπεριφορά μεγάλης μερίδας οπαδών που δεν στέκει. Από τη στιγμή που περιμένουν πώς και πώς τον τελικό Κυπέλλου και τα πλέι οφ, από τη στιγμή που ακόμη κουβαλούν ελπίδες για φινάλε σεζόν με τίτλο και διάκριση,πώς είναι δυνατό να αποκαλούν τους παίκτες "κοπρόσκυλα";. Η κριτική, οι αποδοκιμασίες, ακόμη και η πολιορκία των αποδυτηρίων είναι αποδεκτά, γίνονται στο ποδόσφαιρο και πεισμώνουν τους παίκτες. Όμως, το να λες κάποιον "κοπρόσκυλο" είναι σαν να μην... υπάρχει για σένα ως παίκτης. Και από κάποιον που δεν ...υπάρχει δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις..

Υ.Γ. Μάγκας με τα όλα του είναι ο Στέλιος Μαλεζάς. Άλλος στη θέση του θα έλεγε "αφού, δεν παίζω γιατί να βγω πρώτος στο οργισμένο πλήθος. Ας βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα". Ο Κατερινιώτης αμυντικός ήταν ο πρώτος-μαζί με τον Κάτσε-που αποχώρησε από τα αποδυτήρια, μπήκε στο "μπλόκο" των οπαδών και κατεύνασε τα πνεύματα και έτσι οι συμπαίκτες του βγήκαν από την Τούμπα μέσα σε καλύτερες συνθήκες απ΄ότι περίμεναν.

Διαβάστε ακόμα:

Αποχώρησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, τρεις ώρες μετά το τέλος του αγώνα!

Θλάση και ο Μπερμπάτοφ

Λύσεις στα προβλήματα θέλει ο Σαββίδης

Δεν αλλάζει κάτι στον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ