OPINIONS

Ο Αη Βασίλης φέρνει νέο ΠΑΟΚ

Ο Αη Βασίλης φέρνει νέο ΠΑΟΚ
Μπόλονι

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει γιατί η νίκη κόντρα στην Δόξα Δράμας, ούτως ή άλλως, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για τον "Δικέφαλο", με δεδομένες τις αποφάσεις για σημαντικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας

Δεν θα είχε να προσφέρει τίποτα επί της ουσίας μία ανάλυση του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Δόξα Δράμας. Θα ήταν πραγματικά άδικη και για τις δύο ομάδες. Και για τον "Δικέφαλο" που διαθέτει παίκτες με ποιότητα να... στριμώχνουν (ενίοτε) ακόμη και την Τότεναμ, αλλά και για τους "Μαυραετούς" που μπήκαν στο πρωτάθλημα με... ρόστερ εκτάκτου ανάγκης και μέσα στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη θα επιδιώξουν να κάνουν ουσιαστικές κινήσεις για την ενίσχυσή τους.

Η νίκη (ανεξαρτήτως σκορ) έμοιαζε πραγματικά εκ των προτέρων... υποχρέωση για την ομάδα του Λάσλο Μπόλονι που, πάντως, απέδωσε καλό ποδόσφαιρο για 40 λεπτά και στη συνέχεια έκανε πράξη την "έξυπνη" διαχείριση δυνάμεων που είχε ζητήσει ο Ρουμάνος προπονητής πριν το παιχνίδι με την Ρουμπίν και ενόψει της αναμέτρησης του Καυτανζογλείου και του αγώνα Κυπέλλου που ακολουθεί.

Αν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να μνημονεύσει κανείς, από το συγκεκριμένο ματς, είναι η αποθέωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη μετά το γκολ που σημείωσε και το ζεστό χειροκρότημα που δέχθηκε τη στιγμή της αντικατάστασής του από τον Γεωργιάδη. Δεν ξέρω αν το ποσοστό των ΠΑΟΚτσήδων που πραγματικά τον θέλουν στην ομάδα και είναι μαζί του και στα καλά και στα δύσκολα φθάνει το 95%, όπως ανέφερε ο Λάσλο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου, το βέβαιο είναι ότι αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία.

Ο Μπόλονι "έθιξε" τα ζητήματα που καίνε

Και μιας και ανέφερα το όνομα του προπονητή του ΠΑΟΚ, ας πάμε και στα ζητήματα με τα οποία πραγματικά αξίζει κανείς να ασχοληθεί και τα έβαλε όλα μαζί ο Ρουμάνος στο... τραπέζι της συζήτησής του με τους δημοσιογράφους. Δεν θα αρχίσω από το ζήτημα της παραμονής του, γιατί, μετά και από όσα άκουσα το απόγευμα, εκτιμώ ότι αυτό σχετίζεται με την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση σχετικά με την Ουντινέζε. Του ζητήθηκε, λοιπόν, να κάνει ένα σχόλιο για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa League και, μετά από μία πολύ μικρή αναφορά στην ιταλική ομάδα, η απάντησή του ήταν γεμάτη "ζουμί": " Για να πω παραπάνω πράγματα για εκείνο το παιχνίδι είναι νωρίς. Δεν ξέρω ακόμη καταρχάς ποιους παίκτες ο ΠΑΟΚ θα βάλει στο UEFA. Ίσως μερικοί παίκτες να φύγουν, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να έρθει. Έτσι το να πω κάποια πράγματα για αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο".

Ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν... Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα στον ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική περίοδο. Και ίσως να "κρύβει" μέσα του και την απάντηση για το αν συνεχίσει ή όχι ο Μπόλονι στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Είναι σχεδόν βέβαιο, πλέον, πώς ο Ρουμάνος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Παντελή Κωνσταντινίδη (για την οποία, προφανώς δεν ισχύουν, όσα ανέφερε η ΠΑΕ) ζήτησε διαβεβαιώσεις για το τι ακριβώς θα γίνει από 'δω και στο εξής. Προφανώς έχει πληροφορηθεί και την κλήση της ΠΑΕ από την πειθαρχική της UEFA και θέλει να γνωρίζει ποια πραγματικά θα είναι τα δεδομένα (κυρίως οικονομικά) που θα ισχύσουν από 'δω και στο εξής.

Το... προφίλ της νέας ομάδας

Στην ερώτηση για το πώς θα μοιάζει ο νέος ΠΑΟΚ, η απάντηση, σ' αυτή τη φάση μπορεί να δοθεί μέχρις ενός σημείου. Σίγουρα θα κοστίζει πολύ λιγότερο και ειδικά ο πάγκος θα αποφορτιστεί από συμβόλαια αρκετών χιλιάδων ευρώ. Ήδη είναι γνωστό ότι δεν θα ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό ο Λεονάρντο, ο Αρίας και ο Σπαντάσιο (αν και για τους δύο τελευταίους ισχύει το "αν δεν πέσει υπογραφή...").

Ακόμη, θα έχει στη σύνθεσή του αρκετά νέα παιδιά όπως φανερώνει και η προώθηση του Σταφυλίδη, του Γλύκου, του Γιάννου και ορισμένων ακόμη που είναι στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Το ζητούμενο, όμως, για την διοίκηση της ΠΑΕ είναι να πείσει τον κόσμο πώς ο σχεδιασμός της θα καταλήξει, τουλάχιστον... μεσοπρόθεσμα, σε έναν ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό. Ας περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τι κρύβει στο σάκο του για τους φίλους του ΠΑΟΚ ο Αη Βασίλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ