OPINIONS

Η δεύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ


Η δεύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει παράπονο από την τύχη του απόψε κόντρα στην ΑΕΚ και υπογραμμίζει την ανάγκη ο Σαββίδης και ο Ίβιτς να πάρουν τα σωστά μηνύματα από το ντέρμπι.

Αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά και χωρίς να επηρεαζόμαστε από το συναίσθημα που μπορεί να γεννά το φοβερό φινάλε που είχε το ντέρμπι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έπεσε από τον Λευκό Πύργο και βρήκε πορτοφόλι.

Αν κάποιες στιγμές στο παιχνίδι είχαν διαφορετική έκβαση, από σύμπτωση ή για μία απόφαση της στιγμής, μπορεί τώρα να μιλούσαμε για ένα πολύ δύσκολο βράδυ του ΠΑΟΚ. Ένα δύσκολο βράδυ για τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βλάνταν Ίβιτς.

Ο ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Θα αντιτείνει κανείς «όλα είναι στιγμές στο ποδόσφαιρο» και δεν θα έχει άδικο, σκεφτείτε, όμως, ποια θα ήταν η κατάσταση που θα επικρατούσε αν η φωτοβολίδα που έριξε ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ δεν έσκαγε στο χόρτο αλλά έβρισκε πάνω σε κάποιον από τους παίκτες των δυο ομάδων ή τους διαιτητές.

Ή, σαφώς σε πιο ήπιο βαθμό, αν ο Περέιρα δεν έβρισκε τον Μαλεζά κι αυτός με το κεφάλι δεν έσπρωχνε τη μπάλα προς τον Λέο Μάτος που πέτυχε ένα «χρυσό» γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα. «Χρυσό» γιατί με εννιά βαθμούς ο ΠΑΟΚ θα είχε πει «μπάι-μπάι» στο Πρωτάθλημα από τώρα και προφανώς το πρέσινγκ που δέχθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς στη συνέντευξη Τύπου θα ήταν και πολύ πιο έντονο και σε διαφορετικό ύφος.

Ο Θεός, όμως, σήμερα ήταν με τον ΠΑΟΚ και τον βοήθησε να σταθεί όρθιος, αν και θα μπορούσε να είναι με την πλάτη στον τοίχο. Το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ συνολικά και οι Σαββίδης-Ίβιτς ειδικότερα, να αξιολογήσουν σωστά τα όσα έγιναν.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΚΘΕΤΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Πάμε στο πιο σοβαρό, σε αυτό που συνέβη στο 79’ με την εκτόξευση της κερκίδας. Αν ένας ένας ΗΛΙΘΙΟΣ μπορεί να περνά τέτοιο φονικό όπλο μέσα στο γήπεδο, αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία του ΠΑΟΚ σε θέματα ασφαλείας μπάζει χοντρά. Ποιος (δεν) έκανε τον έλεγχο; Γιατί δεν πιάστηκε αυτός που κουβαλούσε στυλό (ή άλλο όπλο) και φωτοβολίδες κατά την είσοδό του στο γήπεδο; Γιατί ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι μονίμως εκτεθειμένος στη μαλ…α του κάθε ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ή ΣΤΗΜΕΝΟΥ (δεν έχει καμία σημασία) όταν ένα ολόκληρο γήπεδο τηρεί μία ΑΨΟΓΗ στάση; Το θέμα απαιτεί αλλαγή πολιτικής από τον Σαββίδη και τους συνεργάτες του και αυτή την φορά δεν μπορούν να μείνουν σε απειλές.

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΚΟΡ Ο ΣΑΧΟΒ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ

Πάμε και στο «μάθημα» του Βλάνταν Ίβιτς. Φυσικά και είχαν λογική οι επιλογές του Ίβιτς για την ενδεκάδα. Ο Σάχοβ του δίνει την πίεση ψηλά, ο Κάμπος μπαίνει στις μονομαχίες, ο ΠΑΟΚ με αυτούς στη σύνθεσή του έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και είναι συμπαγής. Θα με συγχωρέσει, όμως, ο προπονητής του ΠΑΟΚ γιατί κατά την άποψή μου δεν το «διάβασε» καλά το ντέρμπι. Ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν για τον ΠΑΟΚ «must win» και όχι απλά ένα ντέρμπι. Έπρεπε να προτάξει πάνω από οτιδήποτε άλλο την ανάγκη να σκοράρει η ομάδα του για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ούτε ο Σάχοβ με τις εννιά στις δέκα λάθος πάσες, ούτε ο Κάμπος με την αποχή διαρκείας από το γκολ μπορούσαν να το υπηρετήσουν αυτό.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ, ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΠΕΡΕΪΡΑ

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την ανάγκη να γίνει πραγματικά απειλητικός, να έχει στη σύνθεσή του παίκτες που θα έκαναν τον αντίπαλο να αποδιοργανωθεί ανασταλτικά. Με Μπίσεσβαρ, Μυστακίδη και κυρίως τα στημένα του Περέιρα στα ελάχιστα λεπτά που αγωνίστηκε το κατάφερε. Χρειάστηκε και η λάθος εκτίμηση του Ευθυμιάδη για το άουτ του Μάτος πριν το κόρνερ που έφερε το γκολ (αλήθεια γιατί στο ελληνικό Πρωτάθλημα δεν καθιερώνονται οι βοηθοί πίσω από τις εστίες όπως συμβαίνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;).

ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ

Προφανώς, ο Σέρβος τεχνικός πρέπει να μετρήσει αλλιώς τον χρόνο συμμετοχής των συγκεκριμένων παικτών από εδώ και πέρα. Το δικαιούνται και το κατέκτησαν με την απόδοσή τους μέσα στο γήπεδο. Αν επιμείνει σε παίκτες που δεν είναι σε φόρμα αν μη τι άλλο μπορεί να το πληρώσει. Και η ομάδα του και ο ίδιος σε βάθος χρόνου.


Η δεύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ

Υ.Γ. Στην Τούμπα αποδείχθηκε ότι αν δεν υπάρχει προκατάληψη γύρω από τον διαιτητή μπορεί οι ομάδες να δέχονται ως ανθρώπινα λάθη που γίνονται στο παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μάτος στο 94' ο ΠΑΟΚ, 1-0 την ΑΕΚ
Ίβιτς: "Με γκολ στο τρίτο ημίχρονο"
Ο εξοργισμένος Σαββίδης ζήτησε να βρεθεί ο ένοχος και... έχασε το γκολ
Μάτος: "Ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να κερδίσουμε"
Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ