OPINIONS

Πρωτάθλημα βόλεϊ με τρεις μνηστήρες

Πρωτάθλημα βόλεϊ με τρεις μνηστήρες
Ηρακλής Ολυμπιακός INTIME SPORTS

"Κάθε χρόνο ο πρωταθλητής είναι και το φαβορί για τον τίτλο, αλλά στο πρωτάθλημα βόλει ισχύει το αντίθετο", λέει ο Στέφανος Λεμονίδης στο Sport24.gr

Κάθε χρόνο ο πρωταθλητής είναι και το φαβορί για τον τίτλο, αλλά στο πρωτάθλημα βόλει ισχύει το αντίθετο, καθώς ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στο πλαίσιο της εξυγίανσης αποδυναμώθηκε με την πώληση των Τζούριτς, Φράγκου, ενώ ο Ηρακλής ενισχύθηκε με την απόκτηση των Στεφάνου, Χριστοφιδέλη, Πελεκούδα, του κορυφαίου του περσινού πρωταθλήματος Ντεσπέιν και τριών ξένων.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έστειλε στην Ιταλία τους δυο νεαρούς παίκτες και απέκτησε ξένους χαμηλής αξίας, αλλά χρήσιμους για την εξάδα. Προωθεί στην εξάδα τον ταλαντούχο Κοκκινάκη, στο πλάι του Φιλίποφ και περιμένει να του βγει ο κολομβιανός Χιμένεθ νέος Αγκάμεζ. Έχει το καλύτερο κέντρο στην κατηγορία με τους Κανέλλο, Πετρέα, Ανδρεάδη, λίμπερο τον Κουζούνη και προπονητή τον Καλμαζίδη. Εκεί ίσως είναι και το ατού του γιατί ο κόουτς γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και έχει τον αέρα των τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων.

Ο Ηρακλής έκανε άνοιγμα με τον Θεόφιλο Κολύμπατζη και πήρε στη Θεσσαλονίκη τον Πειραιώτη τεχνικό Σωτήρη Δρίκο που φημίζεται για τις καινοτομίες , αλλά και τις ρήξεις του. Η ομάδα έγιναν άνω-κάτω επειδή ο τιμωρημένος Ντεσπείν(είχε υπογράψει 3 συμβόλαια) θα παίξει από την 1η Ιανουαρίου. Δεν αποκτήθηκε καθαρόαιμος διαγώνιος και τη θέση θα καλύπτουν ο γηρασμένος Κράβαρικ, ο ταλαντούχος Τζουμάκας και ο Λετονός Μέντενις. Το νέο έτος μπορεί να μεταταχθεί σε διαγώνιο ο Ντεσπέιν, ενώ περιμένουν πολλά από τον …ανανήψαντα και ορεξάτο Χριστοφιδέλη.

Ο Ηρακλής βέβαια θα αντιμετωπίσει προβλήματα, αφού λειτουργεί χωρίς ΑΦΜ και φορολογική ενημερότητα, χάρη στα στραβά μάτια που έκανε η ΕΕΑ. Όπλο του ο κόσμος που έχει πλέον μόνο μια ομάδα στην μεγάλη κατηγορία μετά τους υποβιβασμούς της ποδοσφαιρικής και μπασκετικής ομάδας.

Συνήθως στους δυο τρίτος δεν χωρεί, αλλά στην ιστορία μας υπάρχει ο Φοίνικας Σύρου που μπορεί να σπάσει το δίδυμο, αφού το έχει κερδίσει σε φιλικά παιχνίδια. Με παίκτες όπως οι Κουρνέτας, Λάππας, Σουλτανόπουλος, Ντόκιτς, οικονομική ασφάλεια και γεμάτο γήπεδο, θα είναι σίγουρα η έκπληξη του πρωταθλήματος, αν και νεοφώτιστος.

Οι τρεις προαναφερθέντες ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο, αφού ο Παναθηναϊκός μετά βίας έφτιαξε ομάδα και απλά μπορεί να τρυπώσει στην τετράδα. Στόχος του η εξυγίανση, καθώς τα χρέη των περασμένων ετών είναι μεγάλα.

Η ΕΑ Πατρών, αφού ξόδεψε πολλά εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια και δεν πήρε ένα τίτλο, ξεκινάει από τα χαμηλά και με πατρινή σύνθεση, αλλά τον ίδιο προπονητή των τελευταίων χρόνων. Είναι μια χρονιά αναγέννησης. Η Λαμία με την ίδια συνταγή και τον ίδιο προπονητή στοχεύει ταπεινά και σεμνά στην ευρωπαϊκή έξοδο και μπορεί να τα καταφέρει. Ο άλλος εκπρόσωπος της επαρχίας ο Παμβοχαικός μπορεί να μπει και στην εξάδα, με έμπειρους παίκτες, κόσμο στις εξέδρες και υγιή διοίκηση. Στην Αλεξανδρούπολη γίνεται αξιοπρόσεκτη προσπάθεια, αφού προωθήθηκαν στην εξάδα οι ταλαντούχοι αδελφοί Δαλακούρα και ο Κουμεντάκης και τα μάτια όλων των φίλων του βόλεϊ θα είναι στραμμένα επάνω της.

Οι άλλοι δυο Θεσσαλονικείς , ΠΑΟΚ και Άρης παίζουν στα μεγαλύτερα γήπεδα της κατηγορίας, το Αλεξάνδρειο και το Παλατάκι, αλλά ποτέ δεν συγκεντρώνουν πάνω από 500 οπαδούς, σε αντίθεση με τον Ηρακλή που δεν τον χωράει η μικρή Μίκρα. Στόχος η έξοδος στην Ευρώπη, αλλά δεν έχουν κάτι άξιο μνείας, αφού βασίζονται στις συνταγές περασμένων ετών. Τα τμήματα βόλει είναι στη σκιά του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς και ο ΑΟΚηφισιάς είναι τα φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά δεν θα πάνε άκλαυτοι. Και πέρυσι τον ίδιο χαρακτηρισμό είχαν , αλλά επιβίωσαν μια χαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ