OPINIONS

Όταν έβριζαν τον Αμπντούν

Όταν έβριζαν τον Αμπντούν
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την εξέδρα του Ολυμπιακού που "είναι ίσως η πιο γκρινιάρικη στην Ελλάδα" και θυμάται το τι έχουν ακούσει οι Βαλβέρδε, Φουστέρ, Αμπντούν, Ορμπάιθ αλλά και ο φετινός της στόχος: Μασάντο.

Πέρυσι τέτοια εποχή οι οπαδοί του Ολυμπιακού έβριζαν τον Αμπντούν, αυτόν που αποθέωσαν χθες στο «Καραισκάκης», όταν έκριναν ότι ήταν λανθασμένη η αντικατάσταση του, αλλά η γκρίνια κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα αφού το γκολ του Μήτρογλου ήταν βάλσαμο για όλους.

Η εξέδρα του Ολυμπιακού ίσως είναι η πιο γκρινιάρικη στην Ελλάδα με πολλά παραδείγματα , αλλά θα σας θυμίσουμε μερικά με αφορμή την κακοπιστία απέναντι στον Μασάντο, που στο δεύτερο ημίχρονο με την Άρσεναλ ήταν από τους κορυφαίους του πρωταθλητή.

Όταν πρόπερσι ο Βαλβέρδε έφερε μαζί του τον Νταβίντ Φουστέρ, τον οποίο παρεμπιπτόντως τον θέλει και στη Βαλένθια, άρχισε η γκρίνια από τον πρώτο αγώνα «βάζει το κολλητάρι του, που τον βρήκαμε αυτόν;» και μετά από 6-7 μήνες έγινε αποδεκτός και μετά σύνθημα στα χείλη τους. Το προπερασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε ο Ορμπάιθ και είχαμε πάλι το ίδιο σκηνικό «που τον ανακάλυψε αυτόν τον σακάτη; Μας φέρνει τους πελάτες του μάνατζερ του», αλλά μετά από ένα γύρο τον αποθέωναν.

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν πέρυσι με τον Αμπντουν και μόνο που δεν έβαζε τα κλάματα ο Αλγερινός , όταν δεν του έβγαινε η ντρίμπλα, όταν δεν έβρισκε στόχο η μακρινή πάσα του. Παρότι είχε δώσει δείγματα γραφής στην Καβάλα, αποδοκιμάσθηκε, λοιδορήθηκε και αποθεώθηκε μόνο όταν πέτυχε πέρυσι το νικητήριο γκολ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναικό. Από τότε είναι το χαϊδεμένο παιδί της εξέδρας, του συγχωρούν τα όποια λάθη του, απέκτησε αυτοπεποίθηση, παίζει ελεύθερα και είναι ο κορυφαίος.

Να μην αναφερθούμε εκτενώς στον Βαλβέρδε, που επί μισή ώρα άκουγε το όνομα του μετά το αποχαιρετιστήριο ματς, τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Με τον ίδιο αντίπαλο , αν θυμόμαστε καλά, αποδοκιμάσθηκε πέρυσι, μετά την ήττα στον Ξάνθη που έφερε τον Παναθηναικό στους +5 βαθμούς.

Φετινός στόχος είναι ο Μασάντο και άπαντες όταν αντικαταστάθηκε στο ματς με την Άρσεναλ, ο Αμπντούν αποδοκίμασαν και έλεγαν «τον συμπατριώτη του δεν τον βγάζει ακόμη κι όταν σέρνεται». Το γκολ του Μήτρογλου έφερε τη λύτρωση και στο τέλος του αγώνα ο Πορτογάλος πήγε στη Θύρα-7, έδωσε τη φανέλα του , χειροκρότησε και πήρε μια χλιαρή ανταπόδοση. Κανένας δεν σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή ότι έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο με την Άρσεναλ, αλλά σήμερα, με κρύο μυαλό, δειλά-δειλά ακούγονται επαινετικά σχόλια. Μέχρι την επόμενη κακή πάσα φυσικά, εκτός κι αν πετύχει την Κυριακή το νικητήριο γκολ κατά του Παναθηναικού. Τότε θα γίνει λαϊκός ήρωας όπως ο Αμπντουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ