OPINIONS

"A, ρε τι χάσαμε..."

"A, ρε τι χάσαμε..."
INTIME SPORTS

Ο Περέιρα μονολογούσε για τους δυο χαμένους βαθμούς, άπαντες σχολίασαν το εμετικό πανό της Λεωφόρου, ασχολούνται όμως με την ΑΕΚ, χωρίς μεγαλοστομίες και βερμπαλισμούς.

Πέρασαν δυο ώρες από το ματς της Τούμπας και ο Βίτορ Περέιρα δεν μπορούσε να το χωνέψει, αφού στο λεωφορείο που μας πήγαινε στο τσάρτερ μονολογούσε συνεχώς "χάσαμε χωρίς λόγο δυο βαθμούς"

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν συμβιβάστηκε με την ισοπαλία στην Τούμπα και ο καημός του ήταν ενδεικτικός της νοοτροπίας και της φιλοσοφίας του, έχοντας αντιληφθεί αμέσως σε ποια ομάδα βρίσκεται. "Στην Πόρτο όταν φέρναμε ισοπαλία, δεν τολμούσα να βγω το βράδυ για φαγητό. Το ίδιο ισχύει και στον Ολυμπιακό", ήταν η επωδός του και απέδιδε την ισοπαλία στις κακές τελικές προσπάθειες των παικτών του.

Στον Ολυμπιακό γενικά επικρατεί ικανοποίηση για την ισοπαλία, αφού ξεμπέρδεψαν με τον έναν διεκδικητή του τίτλου και ασχολούνται πλέον με τον επόμενο, τον Παναθηναϊκό, αν και προτεραιότητα είναι η ΑΕΚ, στον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης. Η ομάδα βρήκε πλέον το δρόμο της, προσαρμόσθηκε στα πλάνα του Περέιρα και στην Τούμπα ήταν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή από τη μέση και πίσω. Από τη μέση και μπροστά δεν είχε την ανάλογη αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποκτηθούν οι ποθητοί αυτοματισμοί.

Στην Τούμπα πάντως, αν εξαιρέσουμε τη ρίψη σίδερου στον Ντομίνγκες, τα θέατρα που έκαναν οι Σκόνδρας και Παπαδόπουλος σε φάσεις όπου δεν τους άγγιξε κανείς, αλλά και το πέναλτι του Αθανασιάδη στον Σαντάνα, δεν υπήρχαν άλλες ενστάσεις. Θα πείτε λίγα είναι αυτά που προαναφέραμε; Όχι βέβαια, καθώς μια λεπτομέρεια κρίνει και το αποτέλεσμα, ειδικά αυτή του επιρρεπή σε παραβάσεις πέναλτι Αθανασιάδη, που έπρεπε να τιμωρηθεί και με κάρτα. Η συμπεριφορά πάντως σε γενικές γραμμές των παικτών, ήταν πολύ καλή και βοήθησαν τον Γιάχο, αλλά και την καλή ροή του αγώνα.

Όσον αφορά το κομμάτι στην εξέδρα, εμείς νιώσαμε ασφαλείς στην Τούμπα, χάρη στις ενέργειες του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και των συναδέλφων, των σεκιούριτι και των τεχνικών. Φιλικό το περιβάλλον, ακόμη και στις οδομαχίες των ΜΑΤ με τους μπαχαλάκηδες.

Στο αεροπλάνο της επιστροφής εξάλλου σχολιάστηκε απ' όλους, το εμετικό πανό των οπαδών του Παναθηναικού για τους νεκρούς της Θύρας 7, αλλά γενικά στον Ολυμπιακό δεν ήθελαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά. Ούτε στην Τούμπα. Δεν επέμεναν για το πανό, δεν ζήτησαν καν ενός λεπτού σιγή και έδειξαν ανωτερότητα, εντός και εκτός γηπέδου. Να επαναλάβουμε τον καημό του Περέιρα, που δεν συμβιβάστηκε με την ισοπαλία, αλλά και την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αποστολή που έδωσε το αίσθημα ασφάλειας στους παίκτες και την πεποίθηση ότι δεν θα ξανασυμβούν τα περσινά. Και γενικά η συμπεριφορά του πριν , κατά τη διάρκεια και μετά το ματς ήταν άψογη, ακόμη και στις δηλώσεις του.

Ανωτερότητα είχε ο Ολυμπιακός και στη σύγκριση Σαντάνα - Κόστα, με τον Πορτογάλο να είναι (και καλά) μήλο της έριδος στη μεταγραφική περίοδο. Ο Βραζιλιάνος ήταν σαφώς καλύτερος, σε σύγκριση με τον ...γκαφατζή Κόστα (βλέπε κλέψιμο Ντοσεβί) και εμφανώς πιο έτοιμος, καθώς ήρθε από τη Μπουντεσλίγκα και όχι από την Αραβία.

Και τώρα το ματς με την ΑΕΚ, που δεν το αντιμετωπίζουν ως τη μεγάλη πρόκληση ή την ευκαιρία για μεγάλο σκορ και ικανοποίηση των οπαδών με σκορ μαμούθ. Ο Ολυμπιακός όπως φάνηκε κατά την επιστροφή θα επιζητήσει ένα σκορ 2-0 και τίποτα παραπάνω. Αυτός είναι ο στόχος, αλλά αν βγει διαφορετικά το παιχνίδι, δεν θα πει "όχι"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ