OPINIONS

Ζητούνται ομάδες

Ζητούνται ομάδες
Μήτρογλου Σαλπιγγίδης Μπεργκ

Ο Κώστας Καίσαρης, τραβάει τη κουρτίνα του χατ-τρικ του Μήτρογλου και του γκολ της ισοφάρισης του Σαλπιγγίδη με τη Άλκμααρ. Χειροκροτεί τους παικταράδες αλλά ψάχνει να βρει τις ομάδες

Ποδοσφαιριστές, αλλού λιγότεροι αλλού περισσότεροι, υπάρχουν. Οι ομάδες είναι σε αναζήτηση. Ο Μήτρογλου με το χατ-τρικ κόντρα στην Άντερλεχτ ανέβηκε στο βάθρο των κορυφαίων σκόρερς μαζί με τους Μέσι-Ρονάλντο. Με το δεύτερο πέναλτυ που έπιασε ο Ρομπέρτο απέδειξε ότι είναι αγριόγατος.

Ο Σαλπιγγίδης που κάρφωσε στα χασομέρια την Αλκμάαρ απέδειξε ότι είναι ο κυνηγός των μεγάλων γκολ. Το ωραιότερο γκολ της πρώτης αγωνιστικής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το έβαλε ο "υδραυλικός" Βάις στην Παρί Σεν Ζερμέν. Νωρίτερα ήταν ο Στοχ που είχε κολλήσει το παστέλι όταν ισοφάρισε την Σάλκε 1-1.

Δεν υστερεί σε σέντερ-φορ ο Παναθηναϊκός. Ζωγράφισε ο Μπεργκ στο γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης, έστω κι αν ο Κοντοές τον μάρκαρε με τα μάτια. Φυσέκι στο ίδιο ματς ο Φιγκερόα. Με το που ακούμπησε τη μπάλα, γκολ. Ποδοσφαιριστές πράγματι έχουμε.

Το θέμα είναι να φτιάξουμε κάποια στιγμή ομάδα. Ο Ολυμπιακός τα επιβεβαίωσε αμφότερα και στα δυο ευρωπαϊκά ματς που έδωσε μέχρι τώρα. Ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει στο επιθετικό κομμάτι. Ο Μήτρογλου, στη καλύτερη φόρμα της καριέρας του, σκοτώνει. Όλα γράφουνε. Όλα πάνε μέσα. Ο Βάις έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει το παραπάνω, το απρόβλεπτο. Ο Σαβιόλα έχει την εμπειρία και το ταλέντο να είναι ουσιαστικός χωρίς να εντυπωσιάζει. Και να σκοράρει και να δίνει ασίστ. Ο Ρομπέρτο είναι από τους γκολκήπερ που "γεμίζουν" το τέρμα. Λες και είναι η παρουσία τους, κάτω από τα δοκάρια, μικραίνει τις διαστάσεις της εστίας. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός οφείλει να γίνει ομάδα.

Με δυο παίκτες μπορεί να κερδίσεις την Άντερλεχτ, αλλά δεν πας παραπάνω. Η άμυνα του, και σε ατομικό επίπεδο και σαν λειτουργία, ήταν για γέλια. Γυρίζοντας ποιο πίσω θα θυμηθούμε το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο με την Παρ΄και την αποσύνθεση στη συνέχεια, που έφερε το 1-4. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει κάτι παραπάνω από την πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, στην Ευρώπη πρέπει να γίνει ομάδα.

Να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του και να ανεβάσει την απόδοση του. Ούτε ο ΠΑΟΚ, έχει καταφέρει ακόμα να γίνει ομάδα. Τη Πέμπτη κόντρα στην Αλκμάαρ είχε κάποια καλά διαστήματα, είχε σημαντικές ευκαιρίες (δυο καθαρά δοκάρια) για να προηγηθεί, αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι τον έβαλαν στα δίχτυα. Κι επειδή ακριβώς δεν έχει προλάβει ακόμα να γίνει ομάδα, έχασε την ιστορική ευκαιρία στη ρεβάνς με την Σάλκε. Δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί σωστά, όταν η αντίπαλος του έμεινε με δέκα, κι ήθελε ένα γκολ για να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ούτε για την Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα ομάδα ο ΠΑΟΚ. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, δεν μπορείς να αφήσεις τόσο εύκολα τρεις βαθμούς στο Αγρίνιο και δυο στο Ηράκλειο. Ποδοσφαιριστές ο ΠΑΟΚ διαθέτει. Σχεδόν τη μισή Εθνική Ελλάδος. Ακόμα όμως ομάδα δεν έχει γίνει. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς (αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια για τη Σούπερ Λιγκ) έχει δεχθεί πρώτος γκολ.

Ο Παναθηναϊκός, δεν έχει υψηλές φιλοδοξίες. Πέρα από το να παλεύει το κάθε παιχνίδι, κι αν μπορεί να το κερδίζει. Με τον Μπεργκ σιγά-σιγά να ανεβαίνει και τον Φιγκερόα να σκοράρει με το καλημέρα, δείχνει ότι βρίσκει δυο ικανούς σκόρερ. Όσο όμως και αν έχει κατέβει το μπάτζετ, δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν στον Παναθηναϊκό, επειδή κέρδισαν οριακά (στην Λεωφόρο) ΟΦΗ και Εργοτέλη. Οριακό και το 2-1 με τον πεσμένο φέτος Αστέρα Τρίπολης, που στα άλλα δυο εκτός έδρας ματς έμεινε στο 1-1 με ΟΦΗ και Πλατανιά.

Η δικαιολογία της νέας ομάδας ομάδας έχει όρια. Όλοι, σχεδόν, όσοι παίζουν στο πρωτάθλημα, καινούργιες ομάδες έχουν φτιάξει. Όπως ο Μίτσελ κι ο Στέφενς έτσι κι ο Αναστασίου, οφείλει να παρουσιάσει κάτι καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ