OPINIONS

Για πόρτα στον μαραγκό

Για πόρτα στον μαραγκό

Ο Κώστας Καίσαρης αναλύει τη διαχρονική ικανότητα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον τομέα της επικοινωνίας. Από τις Κάτιες του Τζίγγερ στον Νικόλα Πατέρα που αυτοβαφτίστηκε "Καπετάνιος Νο2" και στους χειρισμούς του Γ. Αλαφούζο στην υπόθεση Καραγκούνη

Αυτό έλειπε να είχε την τελευταία λέξη ο Καραγκούνης. Στο θέμα που έχει προκύψει τον τελευταίο λόγο τον είχε ο Αλαφούζος. Κατ' αρχήν έκανε σεμνά και ταπεινή την αυτοκριτική του: "φταίμε όλοι και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, επειδή δεν χειριστήκαμε με σεβασμό την υπόθεση Καραγκούνη. Στη συνέχεια φρόντισε να βγάλει λάδι τον Φερέιρα: "Ήθελε τον Καραγκούνη..." Και έγραψε αυτός τους τίτλους στο σίριαλ σαν προκαλαμιστής με τη συνάντηση στο Ιθάκη του Βλάση.

Πριν συνεχίσω όμως στο θέμα Καραγκούνη, αφορμής δοθήσης θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τη διαχρονική (όπως αποδεικνύεται) ικανότητα του Παναθηναϊκού στην επικοινωνία. Μπορεί σε επίπεδο τίτλων να έχουν ένα πρωτάθλημα κάθε δεκαετία, αλλά στην επικοινωνία κάνουν σκληρό πρωταθλητισμό. Πάντα πρωτοπόροι. Αυτός που σήκωσε πρώτος ψηλά το λάβαρο ήταν ο Τζίγγερ. Με τις Κάτιες να παρακολουθούν σε 24ώρη βάση τις εκπομπές των αθλητικών ραδιοφώνων. Και αυθορεί και παραχρήμα να κάνουν παρεμβάσεις για να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια της οικογένειας. Αν τολμούσε δηλαδή να διατυπώσει την άποψη ότι οι μεταγραφές του Ζάετς τύπου Ζουτάουσκας, Μίτου και Μάριτς είναι για τα μπάζα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το "Media watch" στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ; Παγκόσμια Πρωτοτυπία. Όποιος δημοσιογράφος τόλμαγε να υπερβεί τα εσκαμμένα τον έστηναν στα 11 μέτρα. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πέρασε στα χέρια του Νικόλα Πατέρα.

Άξιος συνεχιστής της παράδοσης ανέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Μέχρι που πέρα από τον εαυτό του ήθελε να πείσει τους πάντες ότι αυτός ήταν που έδιωξε από το ποδόσφαιρο τον Γκαγκάτση (ιδιαίτερα) και τον Κόκκαλη. Ο πρόεδρος του νταμπλ, ο άνθρωπος που υπέμενε στωικά μέσα στο πούλμαν την επίθεση των γάβρων και όρθωσε το ανάστημα του στο "Καραϊσκάκης". Μπροστά στα μάτια του ο Μήτρογλου (παρέα με τον Ζαϊρί) έκανε το 2-0.

Από ότι φαίνεται, λοιπόν, ο Γιάννης Αλαφούζος έρχεται να δώσει τη δικιά του σφραγίδα στον τομέα της επικοινωνίας, που ο Παναθηναϊκός παίρνει πάντα άριστα. Κι όχι μόνο με τον λεπτό χειρισμό του τουίτερ σε σχεδόν καθημερινή βάση. Η αντίδραση του στη ραδιοφωνική συνέντευξη του Καραγκούνη ήταν ακαριαία. Θύμισε Ιάπωνα νίντζα. Οι τίτλοι στα σχετικά δημοσιεύματα τα έλεγαν όλα: "Αλαφούζος: Ο Φερέιρα ήθελε τον Καραγκούνη". Ποιος διαβάζει τα ψιλά γράμματα; Κι όσοι τα διαβάζουν πόση σημασία θα δώσουν; Ας δούμε, λοιπόν, αυτή τη σχετική δήλωση ολόκληρη: "Ο Φερέιρα ήθελε τον Καραγκούνη, αλλά και κάποιους παίκτες για να προχωρήσει το πλάνο του. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται".

Αν το ρεζουμέ σε αυτές τις 21 λέξεις είναι ότι ο "Φερέιρα ήθελε τον Καραγκούνη", εγώ πρέπει να γίνω Χότζας στο τζαμί. Να το κάνουμε, λοιπόν, πενηνταράκια: ο Φερέιρα κατά τον Αλαφούζο και τον Καραγκούνη ήθελε, αλλά και κάποιους άλλους. Όπως τον Σισόκο, τον Φαρινόλα, τον Σο που πήρε, το Κουίνσι, που ακόμα είναι σε συζητήσεις κι ένα επιθετικό χαφ για να βγει το πλάνο.

Όπως, όμως, εύστοχα είπε στη συνέχεια ο Αλαφούζος και τα δύο μαζί δεν μπορούσαν να γίνουν. "Επειδή δεν υπάρχουν λεφτά" λέω εγώ. Κι ο Ελευθεράκης στις κουβέντες που έκανε με τον Καραγκούνη, δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο οικονομικό. Μπάλα έχει παίξει κι αυτός, έστω και σε άλλες εποχές. Πως να του έλεγε τα λεφτά είναι όλα κι όλα 150 χιλιάρικα.

Για να μην πολυλογούμε, λοιπόν, ο Φερέιρα και δεν ήθελε τον Καραγκούνη (από πέρσι) κι επειδή δεν υπάρχουν λεφτά επέλεξε να γίνουν οι δικές του μεταγραφές. Το πόσο ήθελε τον Καραγκούνη το έδειξε, άλλωστε, πριν το ματς με τη Μάδεργουελ στη Σκωτία όταν είπε " δεν μιλάω για παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο μαζί μας". Κι ο Κουίνσι δεν έχει συμβόλαια με τον Παναθηναϊκό από την 1η Ιουλίου, αλλά μιλάει για αυτόν κάθε μέρα.

Είπαμε, όμως, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αυτό που μετράει είναι η επικοινωνία. Και οι τίτλοι σε όλα τα σχετικά κείμενα: "Αλαφούζος σε Καραγκούνη: Γιώργο η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι πάντα ανοιχτή για σένα". Δεν χτίζει σπίτι, όμως, ο Καραγκούνης. Αν το θέμα ήταν η πόρτα θα είχε απευθυνθεί σε μαραγκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ