OPINIONS

Το "μήνυμα" των παικτών που ικανοποίησε τον Στέφενς

Το "μήνυμα" των παικτών που ικανοποίησε τον Στέφενς

Τα κέρδη του ΠΑΟΚ από τη νίκη με 2-0 στο Καζακστάν “καταγράφει” ο Στέλιος Γρηγοριάδης, δικαιολογώντας τον Χουμπ Στέφενς που έσπευσε να δηλώσει ότι είναι υπερήφανος για την ομάδα.

Με το 2-0 επί της Σαχτιόρ Καργκάντι στο Καζακστάν, ο ΠΑΟΚ πέτυχε το αυτονόητο. “Κλείδωσε” την πρόκριση στον εύκολο 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, μπήκε στους 32 της δοργάνωσης και είναι τώρα έτοιμος να πάρει και την πρωτιά, με μια ακόμη νίκη επί της Αλκμααρ, στην Τούμπα.

Πρόσεξα τις δηλώσεις του Χουμπ Στέφενς και μου έκανε εντύπωση η απόλυτη ικανοποίηση που ένιωσε από τη συμπεριφορά των παικτών του στην “Αστάνα Αρένα”, καθώς έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι είναι υπερήφανος για την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καταπληκτικός. Ηταν όμως πολύ καλός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και το σημαντικότερο ήταν ότι οι παίκτες του έδειξαν προσωπικότητα. Διαχειρίστηκαν πολύ έξυπνα και “επαγγελματικά” τις ιδιαιτερότητες που υπήρχαν με τις καιρικές συνθήκες, τον πλαστικό χλοοτάπητα και το “περίεργο” παιχνίδι της Σαχτιόρ και αντιμετώπισαν την αποστολή τους με μεγάλη σοβαρότητα. Αυτό ήταν το “μήνυμα” της ομάδας που ικανοποίησε τον Ολλανδό και είχε δίκιο γιατί, εδώ που τα λέμε, υπήρξαν πολλά παιχνίδια στα οποία οι παίκτες του είχαν φανερώσει μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία.

Εκτός από αυτή καθ' εαυτή την πρόκριση, τη διατήρηση του αήττητου σε εννιά σερί ματς στην Ευρώπη και την τόνωση του γοήτρου της ομάδας, υπήρχαν και άλλα, παράλληλα κέρδη από αυτό το 2-0 στην πόλη των Ιλουμινάτι.

Ο Γλύκος δείχνει ότι τόσο καιρό που “ζέσταινε” τον πάγκο δούλευε σοβαρά και υπεύθυνα, χωρίς να χάσει το ηθικό του. Μόλις χρειάστηκε, δήλωσε “παρών” και ήταν θαυμάσιος και στα δύο ματς που έπαιξε, με Αρη και Σαχτιόρ. Θα κερδίσει και ο ίδιος και ο Χακόμπο, αλλά κυρίως η ομάδα εάν φανεί ανταγωνιστικός του Ισπανού, ώστε ανά πάσα στιγμή να έχει δύο επιλογές για τα γκολποστ ο Στέφενς.

Ο Κίτσιου διαπρέπει και δίνει υποσχέσεις ότι θα αφήσει εποχή. Στην Αστάνα πέτυχε ένα ωραίο γκολ και είναι σίγουρο ότι θα σκοράρει κι άλλες φορές στο μέλλον, βάσει των προσόντων του, αλλά και του τρόπου με τον οποίο φροντίζει να τον αξιοποιήσει ο προπονητής του.

Ο Τζαβέλλας καταπλήσσει σε μία θέση την οποία υπηρέτησε μόλις για 180 λεπτά. Ούτε είχε φανταστεί ποτέ ότι θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας. Το φαντάστηκε, όμως, ο Στέφενς και δεν έπεσε καθόλου έξω. Βγάζει πάθος ο Τζαβέλλας, δείχνει ότι έχει βρει τον καλό του εαυτό και αποτελεί για την ομάδα τεράστιο κέρδος το γεγονός ότι είναι πανέτοιμος πάντα να προσφέρει σε δύο ρόλους.

Ο Λούκας και ο Στοχ απέδειξαν στο Καζακστάν ότι η “αφύπνισή” τους στο παιχνίδι με τον Αρη δεν ήταν ούτε συμπτωματική, ούτε προσωρινή. Ηταν ευδιάθετοι και δραστήριοι κόντρα στη Σαχτιόρ, δημιουργώντας τις περισσότερες από τις ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΟΚ.

Αυτός που έμεινε στάσιμος ήταν ο Νίνης. Δεν είχε κακή απόδοση, δεν έκανε πάλι όμως στο απόλυτο τη δουλειά που του ζήτησε ο Στέφενς. Και δεν την έκανε διότι, ενώ είναι δεξιοτέχνης, παρασύρεται σε επιπόλαιες και αφελείς ενέργειες, κάνοντας λάθος ακόμη και σε εύκολες πάσες. Ισως του λείπουν ακόμη παιχνίδια, ίσως θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο, ίσως χρειάζεται να επιμείνει περισσότερο ο Στέφενς τον οργανωτή που “είδε” στα προσόντα του Νίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ