OPINIONS

Ο "ζωγράφος" Βούκιτς και οι νέοι "αστέρες"

Ο "ζωγράφος" Βούκιτς και οι νέοι "αστέρες"

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης "κρατάει" μόνο τις "ζωγραφιές" του Σέρβου χαφ από το 3-0 του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα και, στηριζόμενος στις καλές μεταγραφές που έγιναν, περιμένει ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας για να αυξηθούν οι ελπίδες της επίτευξης όλων των φετινών στόχων της.

Εάν εξαιρέσουμε τον "ζωγράφο" Ζβόνιμιρ Βούκιτς και τα δύο αριστουργηματικά γκολ που πέτυχε με φάουλ, δεν θα έχουμε να θυμόμαστε τίποτε άλλο από το χθεσινό ματς του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα. Η, μάλλον, σχεδόν τίποτε.

Γιατί ήταν κι αυτή η πρωτότυπη αντίδραση του προπονητή του Απόλλωνα που παράτησε το ματς και κοίταζε ακίνητος επί πέντε λεπτά τον βοηθό διαιτητή, διαμαρτυρόμενος για τον καταλογισμό του έμμεσου από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ.

Να θυμόμαστε, άλλωστε, τι; Τον υποτονικό ΠΑΟΚ των πρώτων 15 λεπτών που "τάχασε" επειδή ο Απόλλων τόλμησε να πιέσει ψηλά; Το αβίαστο λάθος που έκαναν όλοι οι παίκτες του;

Την αδυναμία τους να αναπτυχθούν, είτε κάθετα, είτε από τα πλάγια; Την τσαπατσουλιά του πάντα κινητού και ορεξάτου, αλλά πολύ συχνά απρόσεκτου Λούκας; Η μήπως την απέλπιδα προσπάθεια του Στοχ να αποδείξει ότι δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο;

Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σκόραρε μόνο από "στημένα". Φάσεις της προκοπής έβγαλε ελάχιστες, γιατί ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που οι παίκτες του κατόρθωσαν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Κινδύνευσαν βέβαια μόνο δύο φορές και έχασαν σαφώς περισσότερες ευκαιρίες από τους αντιπάλους τους (κυρίως με τον Στοχ, που δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ούτε από τοπ ένα μέτρο), αλλά ούτε σ' αυτό το ματς ικανοποίησαν τους οπαδούς τους με την εμφάνισή τους.

Ο στόχος επετεύχθη, πάντως. Η πρόκριση, λογικά, θεωρείται δεδομένη από τώρα και θα ακολουθήσουν δύο συναρπαστικοί ημιτελικοί, είτε με τον Ατρόμητο, είτε με τον Ολυμπιακό. Για να λέμε την αλήθεια, στον ΠΑΟΚ άπαντες είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τους "ερυθρόλευκους".

Εξ ου και η απόκτηση του Νάτχο μόνο για ένα εξάμηνο, όπως εκείνος ήθελε και όχι για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, όπως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επέμεναν.

Εξ ου επίσης και η επικείμενη απόκτηση του Χόεσεν, αλλά και απόκτηση του Μάρτενς, παικτών δηλαδή που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ, επομένως οι μεταγραφές τους δεν αποσκοπούν στο να βοηθηθεί ο ΠΑΟΚ να κάνει το "κόλπο γκρόσο" κόντρα στην Μπενφίκα.

Μ' αυτά και μ' αυτά, το ζητούμενο, κατά την άποψή μου, είναι να αναμορφωθεί αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ και να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Οι νέοι παίκτες θα βοηθήσουν κι αυτό είναι σίγουρο γιατί δεν είναι χειρότεροι από αυτούς που υπήρχαν στο ρόστερ.

Ίσα - ίσα. Ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ αποτύχει να περάσει στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ακόμη και να δεν κατακτήσει το Κύπελλο, η χρονιά θα θεωρηθεί πετυχημένη εάν βγει δεύτερος στο Πρωτάθλημα και παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και αν πείσει ότι από φέτος έβαλε στέρεα θεμέλια για τη δημιουργία μιας ομάδας που από του χρόνου θα είναι πολύ πιο ποιοτική, με τις μεταγραφές φυσικά που θα χρειαστεί να γίνουν και το καλοκαίρι.

Άλλωστε, εάν ο ΠΑΟΚ μπορέσει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, όχι μόνο θα σιγουρέψει 100% την επίτευξη του στόχου το στο Πρωτάθλημα, αλλά θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να σηκώσει την κούπα και να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο Γιουρόπα Λιγκ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ